Jak minął dzień

11 listopada 2014 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Chyba delikatnie z tym przyjazdem przesadziła...po pierwsze nie jesteś z rodziny,a po drugie odległośc,no ale bogaci nie liczą się z kosztami,myślą że dla innych to też żaden wydatek.Miło jednak,że pamiętała i dała Ci znać.

no wlasnie bogaci ( tak jak my ) nie licza sie z kosztami ha ha To by bylo jakies 50 l paliwa w dwie strony wiec ok 65 euro
11 listopada 2014 19:32
margaritka59

Jadę normalnie w ramach umowy ze swoją agencją, a przed samymi swietami wrócę bezpośrednio do Polski. Na podmiankę przyjedzie córka PDP. Mam mieć dostęp do internetu, więc napiszę jak mi tam będzie. 

Margaritko tylko dowiedz się w agencji jak jest z ubezpieczeniem, bo ja jak byłam ze swoimi PDP we Włoszech musiałam dodatkowe ubez. wykupić, ale może u Ciebie jest to inaczej? Jedź zawsze to co innego:)
11 listopada 2014 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Chyba delikatnie z tym przyjazdem przesadziła...po pierwsze nie jesteś z rodziny,a po drugie odległośc,no ale bogaci nie liczą się z kosztami,myślą że dla innych to też żaden wydatek.Miło jednak,że pamiętała i dała Ci znać.

Moja była "rodzina" liczyła się ze śmiercią PDP podczas mojej nieobecności i tez padła "propozycja" uczestniczenia w pogrzebie. 
Ale od razu zastrzegli,ze oni pokryją koszty podroży.

No ale to była wtedy "aktualna" podopieczna,nie "była".

Przykro ze wzgledu na okoliczności,ale miłe Orim,ze tak Cię uszanowali.
11 listopada 2014 19:37
Dziś mi jednak z koleżanek mówiła,że jej znajome dostały wypowiedzenia z agencji. Innym proponują przejście na własną działalność,ciekawa jestem z iloma opiekunkami będzie współpracowała taka agencja,przecież niewiele osób zdecyduje się na przejscie na własną dzialalnośc bo zwyczajnie się nie będzie opłacało,no chyba że gewerba...
11 listopada 2014 19:40 / 2 osobom podoba się ten post
Ivanilia, wiekszosc z Was dostanie wypowiedzenie, bo musza umowy pozmieniac, zeby pasowaly do nowych dyrektyw unijnych. Swoja droga to ciekawa jestem co wykombinuja:)
11 listopada 2014 19:43 / 1 osobie podoba się ten post
Glupoty napisalam. Nie dyrektyw unijnych a zarobkow Mindeslohn w Niemczech. Ale pewnie i tak musialo to przez Unie przejsc, wiec moze nie do konca tak glupio;)
11 listopada 2014 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Może im sie tak wydaje ,może nie.Zostaw rozkminki-na pewno będzie cieplej niz w D:)I ro juz powód do radości:):):)Może sie uda skorzystac i pozwiedzać?Jesli na miejscu masz w miare przyzwoicie to i na Majorce tak bedzie:)A dodatek za egzotyke dadzą i za święta?:)Jedx i pisz jak Ci tam:)

Kasia dobrze radzi
11 listopada 2014 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Dzień zakręcony, bo dużo spraw do załatwienia, przed wyjazdem. Wspominałam już "w odliczaniu", że od soboty będę sprawowała opiekę nad PDP poza Niemcami, a konkretnie na Majorce- do Świąt BN.Nie jest to chyba tak często spotykane w tej pracy, ale ja dostałam taka propozycję. Na początku nawet się ucieszyłam, ale teraz im bliżej wyjazdu, to mam jakieś takie mieszane uczucia. Mam takie nastawienie do tej pracy, że nie chcę aż tak bardzo wiązać się z PDP i rodziną, bo mam swoją.Tutaj nigdy tak nie będzie, bo nie wiążą nas więzy krwi. Tutaj, nie raz słyszałam, ze jestem już ich rodziną."Jednakowoż" pracując już rok tylko w tym miejscu, te nasze relacje jak gdyby zacieśniają się i teraz jeszcze ta Majorka. Trochę mnie to wkurza, że nie mogę spędzać czasu ze swoimi dziećmi, pomimo że są dorosłe, ze swoją mamusią , rodzeństwem.Ja teraz muszę pracować i w sumie ta praca, jako praca, odpowiada mi. Im może się wydaje, że ja jestem już taka szczęśliwa, że będę na Majorce? Może jestem niewdzięcznicą, ale mam takie "rozkminki" w dniu dzisiejszym. Może tam będzie jednak fajniej niż tutaj i powinnam się cieszyć, a "rozkminki" zostawic w spokoju?

Zostaw ,, rozkminki,,   w spokoju , proszę cię !!!
11 listopada 2014 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
Renie

Margaritko tylko dowiedz się w agencji jak jest z ubezpieczeniem, bo ja jak byłam ze swoimi PDP we Włoszech musiałam dodatkowe ubez. wykupić, ale może u Ciebie jest to inaczej? Jedź zawsze to co innego:)

W Agencji nic mi nie mówili o dodatkowym ubezpieczeniu. Mam teraz kartę EKUZ, to ona obowiązuje w całej Unii. Decyzja już zapadła i to jeszcze w pażdzierniku, bilety już kupione. Na pewno to będzie co innego.Nauczyłam sie kilka słówek po hiszpańsku, ale tam jest dużo Niemców , więc jakoś się dogadam. Na spotanie opiekunki, to raczej nie mam szans, ale może jakichś Polaków spotkam?.
11 listopada 2014 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Kasia dobrze radzi

Ja chyba czasami za dużo myślę, a raczej rozmyślam. Wy oczywiście jedziecie ze mną!
11 listopada 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

W Agencji nic mi nie mówili o dodatkowym ubezpieczeniu. Mam teraz kartę EKUZ, to ona obowiązuje w całej Unii. Decyzja już zapadła i to jeszcze w pażdzierniku, bilety już kupione. Na pewno to będzie co innego.Nauczyłam sie kilka słówek po hiszpańsku, ale tam jest dużo Niemców , więc jakoś się dogadam. Na spotanie opiekunki, to raczej nie mam szans, ale może jakichś Polaków spotkam?.

No i super:) będzie fajnie, zobaczysz, ja bardzo miło wspominam pobyt z PDP we Włoszech.
Więc nie rozmyślaj za dużo, decyzja podjęta, pakować się i lecieć...Miłego pobytu:)

11 listopada 2014 20:24 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Ivanilia, wiekszosc z Was dostanie wypowiedzenie, bo musza umowy pozmieniac, zeby pasowaly do nowych dyrektyw unijnych. Swoja droga to ciekawa jestem co wykombinuja:)

Ja tam sobie myśle że się zrzeszą i założą taki WIELLKII urząd pracy dla opierunek i przyjmą wszystkie jako bezrobotne :)) Jak któraś z nas będzie chciała jechać do pracy to Proszę !! Nie Ma Sprawy :)) ALE !! tylko jako starzystka :)) .... i wyjdą na swoje bo zejdą z kosztów , bo my do DE owszem , ale za 500 eurasków , a jak nie pasi to na bezrobotne bez zasiłku :)) Wielki Brat zawsze wyjdzie na swoje :)) 
11 listopada 2014 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
Renie

No i super:) będzie fajnie, zobaczysz, ja bardzo miło wspominam pobyt z PDP we Włoszech.
Więc nie rozmyślaj za dużo, decyzja podjęta, pakować się i lecieć...Miłego pobytu:)

A dzięki serdeczne Tobie i wszystkim, co mi  dobrze życzą. Tak jak pisałam wcześniej Wy jedziecie ze mną. Będę obchodziła się z Wami jak z jajkiem i trzymała cały czas przy sobie.
19 listopada 2014 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Zostaw ,, rozkminki,,   w spokoju , proszę cię !!!

Moze to jedyna okazja w zyciu.Nad czym sie zastanawiac? Wlasna rodzina zawsze najwazniejsza-to rzecz pewna.Ale Majorka-piekna.Ale wybrac musisz sama.
19 listopada 2014 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
Równia pochyła.
Rano, do południa ok.

Pauza z nową koleżanką.

A potem,to juz było w poskarzyjkach :p