Jak minął dzień

14 września 2016 19:36 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Psina się znalazła:-)Synowa do północy chodziła po ogrodzie i szlochała. Rano sąsiadka przyszła i pyta ją czy dzwoniła do ichniejszego schroniska dla zwierząt, bo może ktoś tam pieska zawiózł. Nie i nie ma czasu, bo teraz jedzie na umówione spotkanie(a do samochodu tachała wielką torbę podróżną, w której pobrzękiwało szkło!).Pojechała.Sąsiadka zadzwoniła sama.Przyszła mi powiedzieć, że piesek jest,  3 godziny siedział pod REWE przywiązany smyczą. W końcu ktoś się zainteresował, dał wody i zawiózł gdzie trzeba. Na zawieszce przy obroży był nieaktualny nr tel. Weterynarz stwierdził, że piesek jest niedożywiony, ja to już też stwierdziłam, bo sierść mu wychodzi garściami. Może właścicielka próbowała go nawrócić na wegetarianizm?Ona mięsa nie je.Nie wiem w ogóle czy je , czy tylko pije...Oj, sztela jest rozwojowa, zabraknie babci do opieki (ona też dzisiaj jedzie gdzieś daleko i szykuje się do podróży:fuckyou2:)  to będzie synowa:kropla potu:

Hawana, czyzby tez rodzina mojej rodzinki????  Ja dzis mialam zaszczyt odebrac telefon kolo 19 od szalonej corki. Jutro o 8,30 przyjdzie szurniety jej przyjaciel, ktory wiedzi na odleglosc czubka nosa i zabiera babcie na 12 km spacer na wozku, to jest jakies 3 godziny w skwarze. N apytanie czy ja tez mam z nimi isc, uslyszalam odpowiedz- alez oczywiscie ale ty nie bedziesz pchac wozka. Powiedziala, bylismy juz w sobote tam i mamusia byla zadowolona a wiec jutro bedzie miec rozrywka. Powiedzialam , ze jak wrocilam w niedziele na sztele, to babcia jest strasznie zmeczona. Na to corcia powiedziala- tak A mowil, ze dzis jak byl o 8,30 to ona jeszcze spala. Odpowiedzialam, ze ona spala prawie do 10 co jest nienormalne. Babcia dzis bedzie miala seans telewizyjny berdzo dlugo i niestety bedzie jutro dlugo spac. Taka moja zemstwa, nie dam siebie i babci wykonczyc w taki upal
14 września 2016 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Hawana, czyzby tez rodzina mojej rodzinki????  Ja dzis mialam zaszczyt odebrac telefon kolo 19 od szalonej corki. Jutro o 8,30 przyjdzie szurniety jej przyjaciel, ktory wiedzi na odleglosc czubka nosa i zabiera babcie na 12 km spacer na wozku, to jest jakies 3 godziny w skwarze. N apytanie czy ja tez mam z nimi isc, uslyszalam odpowiedz- alez oczywiscie ale ty nie bedziesz pchac wozka. Powiedziala, bylismy juz w sobote tam i mamusia byla zadowolona a wiec jutro bedzie miec rozrywka. Powiedzialam , ze jak wrocilam w niedziele na sztele, to babcia jest strasznie zmeczona. Na to corcia powiedziala- tak A mowil, ze dzis jak byl o 8,30 to ona jeszcze spala. Odpowiedzialam, ze ona spala prawie do 10 co jest nienormalne. Babcia dzis bedzie miala seans telewizyjny berdzo dlugo i niestety bedzie jutro dlugo spac. Taka moja zemstwa, nie dam siebie i babci wykonczyc w taki upal

Psine przywiozla, biedaczysko rozradowane, ale czy to dobrze, tego nie wiem. Biedny piesek pewnie jeść dostaje jak pani się przypomni, a to chyba nie jest za często. Moja pdp dzisiaj spałaszowała pół schabowego i to bez ponaglania. Po prostu je regularnie i czuje glod. Tylko tej slodkiej herbaty nie daje, jak mi polecono. Bedę sie tłumaczyć jak przyłapią.
14 września 2016 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Psine przywiozla, biedaczysko rozradowane, ale czy to dobrze, tego nie wiem. Biedny piesek pewnie jeść dostaje jak pani się przypomni, a to chyba nie jest za często. Moja pdp dzisiaj spałaszowała pół schabowego i to bez ponaglania. Po prostu je regularnie i czuje glod. Tylko tej slodkiej herbaty nie daje, jak mi polecono. Bedę sie tłumaczyć jak przyłapią.

No widzisz z jakimi ewenementami przyszlo nam pracowac? Szalona tez znalazla cud diete dla mamusi , bo twierdzie, ze ja upaslam. Mamusia nie upomni sie o jedzenie, wiec nie trzeba jej dawac!!!!! Normalnie rozwalilo mnie po tym tekscie i teraz rozumiem czemu mam 25 eu do zycia na tydzien. Co sie dzieje z glowami niektorych niemcow?
14 września 2016 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
leni

No widzisz z jakimi ewenementami przyszlo nam pracowac? Szalona tez znalazla cud diete dla mamusi , bo twierdzie, ze ja upaslam. Mamusia nie upomni sie o jedzenie, wiec nie trzeba jej dawac!!!!! Normalnie rozwalilo mnie po tym tekscie i teraz rozumiem czemu mam 25 eu do zycia na tydzien. Co sie dzieje z glowami niektorych niemcow?

O moich finansach na szczęście nie decyduje synowa. To ona się nią zajmowała, ale reszta rodziny oddała babcię w ręce opiekunki
14 września 2016 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
Popieram
14 września 2016 20:34 / 4 osobom podoba się ten post
Geronimo, wiem , ze wydaje sie to nonsensem, ale mam taka sytuacje prywatna narazie  jaka mam i dotrwam do swego punktu. To nie bylo tak od poczatku, a to 21 pazdziernika 3 lata. To byla zupelnie super sztela , dopuki zyl dziadek a pozniej tak zaczelo wzsysko powoli sie zmieniac. Ja kupuje sobie ze swojej kasy a babcia je , na ile to wystarczy. Tu krolowala cale zycie marchewka i kartofle a wie urozmaicam jej to sosami a babcia wcina wszystko, jak dementyk, plasteline tez oj , co tutaj przez ten czas widzialam, to mi sie czasem wierzyc nie chce. pisze to nie w formie zalenia sie, ale warto napisac jaki cyrk mozna w De spotkac, wsrod tych wyedukowanych co to placki w restauracji rekami jedze. wiele tu takich kwiatowych szteli a gdyby jeszcze wszyscy prawde napisali, to ci nowi czytajacy Opiekunkowo, nigdy nie zdecydowaliby sie na przyjazd tutaj
14 września 2016 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
leni

To był żart? Tylko ja nie zrozumiałam? 25 euro? Ja raz miałam 50 euro i nie mogłam ogarnąć i wywalczyłam 70 (swoją drogą też zawrotna kwota).
14 września 2016 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
aniao, to zaden zart, szalona corka je tylko ciasto i czekolade, pije sok z marchewki i jablek i wcale nie gotuje obiadow. Dla niej to jest normalne i dlatego wyglada jak strach na wroble. Oni tu byli jacys caly czas niekumaci.... Chyba wina genow bo babcia idziadek to kuzynostwo bardzo bliskie, nawet w kosciele nie dostali slubu z tego powodu a to katolicy. szalona corka tez jest nauczycielka w katolickiej szkole dla dziewczat i dlatego lata po kosciolach , chodzi o prace , bo zadnych chrzescijanskich oznak u niej nie widze. Wykonczyla dziadka , pewnie chce tez to zrobic z babcia
14 września 2016 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Geronimo, wiem , ze wydaje sie to nonsensem, ale mam taka sytuacje prywatna narazie  jaka mam i dotrwam do swego punktu. To nie bylo tak od poczatku, a to 21 pazdziernika 3 lata. To byla zupelnie super sztela , dopuki zyl dziadek a pozniej tak zaczelo wzsysko powoli sie zmieniac. Ja kupuje sobie ze swojej kasy a babcia je , na ile to wystarczy. Tu krolowala cale zycie marchewka i kartofle a wie urozmaicam jej to sosami a babcia wcina wszystko, jak dementyk, plasteline tez:-) oj , co tutaj przez ten czas widzialam, to mi sie czasem wierzyc nie chce. pisze to nie w formie zalenia sie, ale warto napisac jaki cyrk mozna w De spotkac, wsrod tych wyedukowanych co to placki w restauracji rekami jedze. wiele tu takich kwiatowych szteli a gdyby jeszcze wszyscy prawde napisali, to ci nowi czytajacy Opiekunkowo, nigdy nie zdecydowaliby sie na przyjazd tutaj

Widocznie masz powody. Nie wnikam. Ja jednak zrezygnowałam z miejsca, gdzie mnie głodzono, a usprawiedliwiano tą sytuację tym, że mamusia musi decydować . Zdrowie jest najważniejsze.
14 września 2016 20:57
nie,prywatnie
14 września 2016 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Geronimo, wiem , ze wydaje sie to nonsensem, ale mam taka sytuacje prywatna narazie  jaka mam i dotrwam do swego punktu. To nie bylo tak od poczatku, a to 21 pazdziernika 3 lata. To byla zupelnie super sztela , dopuki zyl dziadek a pozniej tak zaczelo wzsysko powoli sie zmieniac. Ja kupuje sobie ze swojej kasy a babcia je , na ile to wystarczy. Tu krolowala cale zycie marchewka i kartofle a wie urozmaicam jej to sosami a babcia wcina wszystko, jak dementyk, plasteline tez:-) oj , co tutaj przez ten czas widzialam, to mi sie czasem wierzyc nie chce. pisze to nie w formie zalenia sie, ale warto napisac jaki cyrk mozna w De spotkac, wsrod tych wyedukowanych co to placki w restauracji rekami jedze. wiele tu takich kwiatowych szteli a gdyby jeszcze wszyscy prawde napisali, to ci nowi czytajacy Opiekunkowo, nigdy nie zdecydowaliby sie na przyjazd tutaj

Teamt  Twoich decyzji juz był wałkowany nieraz.Nie rozumiem,ale nie wnikam.Ale zgadzam się z z koncówką posta.Mnie sie na szczęście nie trafiło ,ale juz woziłam konserwy z PL dla głodującej koleżanki...Tu mam natomiast po raz pierwszy miejsce gdzie nie musze się rozliczac co do grosza ani zbierać paragonów.Zbieram i tak:)Dla siebie:)I lubię wiedzieć ile mam w portfelu.
14 września 2016 21:01 / 8 osobom podoba się ten post
Zofija

:-):-):-)" Dziadek spokojny,wlepiony slipiami w moje cycki" ............... a ja w pierwszej chwili przeczytałam: dziadek spokojny, wlepiony SLIPAMI (gacie) w moje cycki :-):-):-), sorry Magdzie, ale to wina tego, że piszesz bez polskich literek ś,ć, ź itd.

Na tym forum nie grozi nam żadna choroba!
Te wpisy są jak uzdrawiająca terapia śmiechem i to każdego dnia! 
Jesteście niesamowici!
14 września 2016 21:03 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Widocznie masz powody. Nie wnikam. Ja jednak zrezygnowałam z miejsca, gdzie mnie głodzono, a usprawiedliwiano tą sytuację tym, że mamusia musi decydować . Zdrowie jest najważniejsze.

podepne sie pod tego posta, bo chce tylko naswietlic sprawe zywienia sie tutaj. Jak moze normalny czlowiek jechac rowerem na trzecia dzielnice miasta, Z bretwanka ciepla jeszcze a wniej kosci z 2 udek i tluszcz z pieczenia. Dla niego byla uczta!!!! Tak ta rodzina widocznie cale zycie sie odzywiala, tylko ochlapami. Brrrr az mnie strzaslo na sama mysl
14 września 2016 21:09 / 4 osobom podoba się ten post
leni

podepne sie pod tego posta, bo chce tylko naswietlic sprawe zywienia sie tutaj. Jak moze normalny czlowiek jechac rowerem na trzecia dzielnice miasta, Z bretwanka ciepla jeszcze a wniej kosci z 2 udek i tluszcz z pieczenia. Dla niego byla uczta!!!! Tak ta rodzina widocznie cale zycie sie odzywiala, tylko ochlapami. Brrrr az mnie strzaslo na sama mysl

Podziwiam Twoją wytrwałość. Dla mnie jest bardzo ważne co jem i s kim współpracuję. Podopiecznych mogę usprawiedliwiać, żałować, rodzinę muszę tolerować.
14 września 2016 21:09 / 4 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Na tym forum nie grozi nam żadna choroba!
Te wpisy są jak uzdrawiająca terapia śmiechem i to każdego dnia! :lol3:
Jesteście niesamowici!

Oj...tak, terpia śmiechem jest niezbędna w naszej pracy.....i najlepsza !!!!