Na wyjeździe #13

11 września 2014 10:52
lena7

u mnie w sobotę po poludniu
siedzę jak na szpilkach już.

Lena ja troche nie na temat ,mialam jechać w sobotę ale jade w piatek -zdjęcia Tubingen porobiłam ,nie dalo rady dworca bo mnie tak natura goniła ,,,że nie zdązyłam. Jesli masz ochote to to przeslę Ci zdjęcia na emaila ,jesli go masz w profilu lub wkleje na forum ale dopiero jak dojade do domku.
11 września 2014 10:57 / 4 osobom podoba się ten post
Evvex

A ja tak z innej beczki...otórz miałam dzisiaj pauze i poszłam do parku,piękny i stary drzewostan,usiadłam na ławce i tak patrzę i taka mnie nostalgia ogarnęła,ale w pozytywnym odczuciu,jest koniec lata,piękna pogoda. Boże, jak ja dawno nie widziałam z bliska jesieni,pracując w Polsce ,ganiając z jednej roboty do drugiej,nie zauważałam pór roku,nie widziałam wiosny,czułam bez ,ale kiedy zakwitł, nie zdążyłam zauważyć. Pory roku to tylko czas i zmieniające się wydatki. Zima to drogie buty i Święta,wiosna to nowe ciuchy i kolejne Święta, lato wiadomo wakacje, a jesień wyprawka i składki do szkoły. Uważam ze to kolejny plus tej pracy .Może to głupie ,co piszę, ale  cieszę się ,że już nie'' muszę''biec, że mogę spacerować,że od niedawna,nie mam poczucia winy gapiąc się na drzewo i myśląc ,ile pożytecznych rzeczy mogłam zrobić przez ten czas.I tak mi z tym dobrze,i obiecałam sobie,że już nie przegapię żadnej pory roku.

Czemu ach czemu nie umiem tak pięknie pisać:( 
Przeżycia te same ale ja bym to ujęła w jednym zdaniu...konkret i tylko konkret...I nikt by tego czytac nie chciał...
11 września 2014 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Lena ja troche nie na temat ,mialam jechać w sobotę ale jade w piatek -zdjęcia Tubingen porobiłam ,nie dalo rady dworca bo mnie tak natura goniła ,,,że nie zdązyłam. Jesli masz ochote to to przeslę Ci zdjęcia na emaila ,jesli go masz w profilu lub wkleje na forum ale dopiero jak dojade do domku.

ok. :) mail w profilu.
Szkoda, że się nie spotkamy :(
11 września 2014 16:01 / 3 osobom podoba się ten post
 U mnie ,na zachodzie piękne slońce,na wschodzie czarne chmury,będzie burza ,aż miło. To coś co mi rośnie na samej górze,szumnie głową zwane,tak mnie nawala,że idę po drugi Apap, Zysieńka lula w seselu ,Karlos obok,ale rypnęło...no i dobrze ,kocham burzę, a ten szklany dach,no bajka ,będę w centrum.
11 września 2014 18:02
No i zostałam sama z PDP , wszyscy już sobie poszli . Wreszcie błoga cisza , nikt sie nie kręci . Oby jakoś do rana . Dziś cały dzień mi się wydaje ,że to już piatek . Pogoda u mnie do kitu , senna , a może ja jak zawsze pod koniec podytu czuję zmeczenie i znurzenie mimo iz niewiele mam tu do roboty .
11 września 2014 18:09
Dajesz radę nie spać całą noc?
Odsypiasz w dzień?
Dla mnie to by bylo trudne,przestawic sie z aktywnosci dziennej na nocną
11 września 2014 18:23
Daję rade nie spac całą noc haha, siedzę do 24 czasem dłużej , ale kladę sie na kilka godz, nastawiam budzik na 5.30 żeby ogarnąc PDP przed przyjściem Pflege . Dla mnie nie ma sensu siedziec cała noc jak PDP śpi jak suseł . Zresztą mam przygotowana sofę w pokoju PDP ,żebym mogła się zdrzemnąć , ale ja wole w swoim pokoju i tak słysze jak PDP czegoś w nocy potrzebuje to woła . W dzień odsypiam , bo od 8 do 18 PDP zajmuja się Pflege .
11 września 2014 18:26 / 1 osobie podoba się ten post
To własciwie spisz normalnie.A dzien wolny.Czyli fajnie tam masz
11 września 2014 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

To własciwie spisz normalnie.A dzien wolny.Czyli fajnie tam masz :-)

Właściwie tak spie normalnie , tyle że się za bardzo nie ma co przyznawać . Poprostu jestem tu po to ,żeby PDP w nocy nie zostawała sama i żeby pomóc jej na kibelek itp. Reszta mnie nie obchodzi nie gotuję dla PDP , nie piorę , poprostu dzień mam wolny . Mam fajnie nie narzekam , a kasa też nie zła .
11 września 2014 18:53
czy dziś odbedzie się mecz polska-niemcy? jezeli tak,to o której? dziekuję za odpowiedz:)

przepraszam,dodalam  sobie  jeden  miesiąc :D mecz  11.10  :)
11 września 2014 18:59
gabino

czy dziś odbedzie się mecz polska-niemcy? jezeli tak,to o której? dziekuję za odpowiedz:)

11.10 dopiero:)
11 września 2014 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
gabino

Piłka nożna 11.10 Polska -Niemcy
Dziś grają z Bułgarią -piłka siatkowa
11 września 2014 19:26
Zmienniczka -trzecia miała byc o 18.Jeszcze jej nie ma!
Cały dzień jestem ''böse'':)Zmieniłam i wyprałam pościel-po co?!!!
Nakazałam odpocząc po trzygodzinnym szukaniu 10€ we wszlakich dostepnych i tych mniej miejscach!
Sama włożyłam do pieluchmajtek Pdp ww € w postaci cudownego rozmnozenia 20:)
Jeszcze tylko jutro kilka godzin:)
Córka znowu wybiegła z płaczem podczas kawy.powiedziała mi później że to ie tylko demencja-że babcia wczesniej tez bywała b.nieprzyjemna-szczególnie dla niej.
11 września 2014 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
zaro przyjedzie,spokojnie,jeszcze chwilka i pokażesz im najdłuższy palec,spoko agama:))))
11 września 2014 19:46
Jak się powinno poprawnie adresować kopertę czy paczkę z Polski tutaj
Imię i nazwisko niemieckie
PA
moje nazwisko
adres
Cos takiego? bo zapomniałam:(