Na wyjeździe #13

10 września 2014 20:28 / 22 osobom podoba się ten post
A ja tak z innej beczki...otórz miałam dzisiaj pauze i poszłam do parku,piękny i stary drzewostan,usiadłam na ławce i tak patrzę i taka mnie nostalgia ogarnęła,ale w pozytywnym odczuciu,jest koniec lata,piękna pogoda. Boże, jak ja dawno nie widziałam z bliska jesieni,pracując w Polsce ,ganiając z jednej roboty do drugiej,nie zauważałam pór roku,nie widziałam wiosny,czułam bez ,ale kiedy zakwitł, nie zdążyłam zauważyć. Pory roku to tylko czas i zmieniające się wydatki. Zima to drogie buty i Święta,wiosna to nowe ciuchy i kolejne Święta, lato wiadomo wakacje, a jesień wyprawka i składki do szkoły. Uważam ze to kolejny plus tej pracy .Może to głupie ,co piszę, ale  cieszę się ,że już nie'' muszę''biec, że mogę spacerować,że od niedawna,nie mam poczucia winy gapiąc się na drzewo i myśląc ,ile pożytecznych rzeczy mogłam zrobić przez ten czas.I tak mi z tym dobrze,i obiecałam sobie,że już nie przegapię żadnej pory roku.
10 września 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Fiona , Danuta Rinn to śpiewała piosenkę " Gdzie ci mężczyzni ? " a Kasi chodzi o piosenkę " Gdzie są chłopcy z tamtych lat ? " a tę śpiewała o ile pamiętam Sława Przybylska .... słow nie pamiętam dobrze , ale melodię tak i już sobie nucę !...słyszysz ? -:))))

wiem zaskoczyłam ,tylko mnie wichurka zmyliła ,ale jak marlenke na fotce zobaczyłam to od razu mi się skojarzyło z Przybylską :) Poprostu dzisiaj dzień świra co nie usłyszę to dopowiem :))) 
10 września 2014 21:15
fiona

wiem zaskoczyłam ,tylko mnie wichurka zmyliła ,ale jak marlenke na fotce zobaczyłam to od razu mi się skojarzyło z Przybylską :) Poprostu dzisiaj dzień świra co nie usłyszę to dopowiem :))) 

No jak zmyliła?:)
Ja od razu o Marlenie pomyślałam, a co za tym idzie o Sławie.
10 września 2014 21:22
wichurra

No jak zmyliła?:)
Ja od razu o Marlenie pomyślałam, a co za tym idzie o Sławie.

wichura najpierw przeczytałam gdzie ci męszczyżni ,a dopiero póżniej reszte zobaczyłam ,,dlatego :) 
10 września 2014 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jako,że z natury ciekawska jestem ,poszperałam i  zobaczcie jaka długa i ciekawa jest historia tej piosenki....a zaczęło się od "Cichego Donu"Szołochowa...:)

http://blueslover.salon24.pl/358724,gdzie-sa-kwiaty-z-tamtych-lat

Dziekuje, niestety 27.01.2014 zmarł Pete Seege, 94 lata, piękny wiek
a pierwszy raz ja wykonal w 1960 roku.
10 września 2014 22:33
tina 100%

Ja od tutejszej ,to jakbym się nie upomniała o koszty podróży,to bym nie dostała.Z bólem serca,ale dała.Mam tak w umowie,że do tygodnia czasu mają mi zapłacić koszty przyjazdu,a po zakończeniu zlecenia mają mi dac pieniądze na odjazd.Babciunia myślała,ze jej się upiecze najwyraźniej:)

To trafiłaś na chciwuskę. Moja Dama jest kasiasta i wcale nie oszczędna.Zawsze na koniec daje 200 eurasków , oby tak dalej:)
11 września 2014 10:06 / 3 osobom podoba się ten post
Witam opiekunowo! Melduję posłusznie że dotarłam na miejsce z półgodzinnym poślizgiem. Poślizg nabyliśmy na ostatnim odcinku, między Padderborn a Bielefeld przez roboty drogowe. Magda z anielską cierpliwością czekała na mnie marznąc z lekka przy okazji. Mam następną super kobietkę w gronie dobrych znajomych (ja mam, a czy Ona tego jeszcze nie wiem :))) )
Edit:
Usłyszałam przed sekundą zdanie: He he, no comment :))))))))))))))))

11 września 2014 10:19 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

A ja tak z innej beczki...otórz miałam dzisiaj pauze i poszłam do parku,piękny i stary drzewostan,usiadłam na ławce i tak patrzę i taka mnie nostalgia ogarnęła,ale w pozytywnym odczuciu,jest koniec lata,piękna pogoda. Boże, jak ja dawno nie widziałam z bliska jesieni,pracując w Polsce ,ganiając z jednej roboty do drugiej,nie zauważałam pór roku,nie widziałam wiosny,czułam bez ,ale kiedy zakwitł, nie zdążyłam zauważyć. Pory roku to tylko czas i zmieniające się wydatki. Zima to drogie buty i Święta,wiosna to nowe ciuchy i kolejne Święta, lato wiadomo wakacje, a jesień wyprawka i składki do szkoły. Uważam ze to kolejny plus tej pracy .Może to głupie ,co piszę, ale  cieszę się ,że już nie'' muszę''biec, że mogę spacerować,że od niedawna,nie mam poczucia winy gapiąc się na drzewo i myśląc ,ile pożytecznych rzeczy mogłam zrobić przez ten czas.I tak mi z tym dobrze,i obiecałam sobie,że już nie przegapię żadnej pory roku.

zgadzam się z tobą w zupełności,że pomimo wszystko ta praca daje nam czas na zastanowienie się nad sobą swoim życiem,pieknem przyrody,najpiekniej widać zmieniajace sie pory roku na wsi, ja mieszkam teraz na wsi dechami zabitymi i musze wam powiedzieć ,że pomimo nudy jaka tu wieje takiego rozgwieżdżonego nieba nie widziałam od lat,bo spróbujcie zobaczyć takie niebo w mieście,na szczęście biegam i chodze z kijami więc jakoś mi ten czas leci a przy okazji mam możliwość przyjrzenia sie bliżej przyrodzie i zmian jakie się dokonują ,cudnie,,,aalee się rozmarzyłam,
11 września 2014 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Witam opiekunowo! Melduję posłusznie że dotarłam na miejsce z półgodzinnym poślizgiem. Poślizg nabyliśmy na ostatnim odcinku, między Padderborn a Bielefeld przez roboty drogowe. Magda z anielską cierpliwością czekała na mnie marznąc z lekka przy okazji. Mam następną super kobietkę w gronie dobrych znajomych (ja mam, a czy Ona tego jeszcze nie wiem :))) )
Edit:

Milej pracy...i zeby wszystko ulozylo sie oki !!!!!!!!!!!  Pozdrowienia dla Lenki !  :) :):)
11 września 2014 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

Milej pracy...i zeby wszystko ulozylo sie oki !!!!!!!!!!!  Pozdrowienia dla Lenki !  :) :):)

a dziekuje dziekuje :) za pozdrowienia
11 września 2014 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

To nie ja. :)
Ale wiem która Magda z forum ;)

11 września 2014 10:27 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Edit:

Lili, dobrej pracy życzę i bez większych problemów.
Pozdrowienia dla zmienniczki :)
11 września 2014 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

To nie ja. :)
Ale wiem która Magda z forum ;)

hahahah sorki... demen..czy co...  nie szkodzi  Lena, Ciebie tez milutko z ranka pozdrawiam ../ kiedy wymiana , jutro/..
Magdalena  K. .. pozdrawiam  hahahhahaa
11 września 2014 10:49 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

hahahah sorki... demen..czy co...  nie szkodzi  Lena, Ciebie tez milutko z ranka pozdrawiam ../ kiedy wymiana , jutro/..
Magdalena  K. .. pozdrawiam  hahahhahaa

u mnie w sobotę po poludniu
siedzę jak na szpilkach już.

11 września 2014 10:51 / 2 osobom podoba się ten post
u nas dzisiaj a ja jutro rano do domku