Na wyjeździe #13

11 września 2014 19:52
efka66

Jak się powinno poprawnie adresować kopertę czy paczkę z Polski tutaj
Imię i nazwisko niemieckie
PA
moje nazwisko
adres
Cos takiego? bo zapomniałam:(

Jak firma wysyła dla mnie korespondencję do DE, najpierw pisze nazwisko mojego pracodawcy , jego adres a na końcu moje nazwisko.
11 września 2014 19:57
joannagda

Jak firma wysyła dla mnie korespondencję do DE, najpierw pisze nazwisko mojego pracodawcy , jego adres a na końcu moje nazwisko.

No właśnie, pewnie tak, ale jakoś mi się zapomniało, a mnie jeszcze gdzies tam pisze taki skrót PA, co to oznacza? 
11 września 2014 19:58
efka66

No właśnie, pewnie tak, ale jakoś mi się zapomniało, a mnie jeszcze gdzies tam pisze taki skrót PA, co to oznacza? 

Byłaś na poczcie?
11 września 2014 20:00
Najpierw niemieckie imię i nazwisko C/O i twoje imie i nazwisko-przy czym twoje nazwisko musi być na skrzynce na listy.
11 września 2014 20:08
Niekoniecznie musi być - aczkolwiek listonosze marudzą.
11 września 2014 20:11
wichurra

Niekoniecznie musi być - aczkolwiek listonosze marudzą.

mi w biurze powiedzieli że musi być, bo inaczej nie istnieję dla nich i niestety listu nie dostanę

11 września 2014 20:13
agamor

mi w biurze powiedzieli że musi być, bo inaczej nie istnieję dla nich i niestety listu nie dostanę

Do berdi listy przychodziły, do mnie przychodziły.
No skoro jest adres to listonosz przyniesie.
Aczkolwiek marudził mi, że ma być moje nazwisko.
Ale dziadek nie chciał i co zrobisz?

A jak już podasz na początku nazwisko pracodawcy to list przyjdzie na bank. To już by była przesada, że niby trzeba adresować najpierw na nazwisko pracodawcy, dopiero pod spodem Twoje, ale listonosz będzie na tyle mało sprytny, że nie domyśli się gdzie wrzucić:)
11 września 2014 20:14
Impala

Najpierw niemieckie imię i nazwisko C/O i twoje imie i nazwisko-przy czym twoje nazwisko musi być na skrzynce na listy.

Mojego nazwiska nie ma na skrzynce , raz firma pisze c/o , raz" fur....." i nie ma żadnego problemu z otrzymaniem przesyłki.
11 września 2014 20:15
bzdura kompletna na skrzynce nie musi byc koniecznie (tylko jesli jest meldunek) przynajmniej ja sie przez 11 lat nie spotkalam zeby jakis listonosz mial problem.....nazwisko PDP pod spodem ,,do rak,, nasze imie i nazwiska i to wszystko raz tylko jak przyszlo tu na adresPDP pismo skierowane bezposrednio na opiekunke to listonosz pytal rodziny co z tym zrobic i czy taka osoba tu jest
11 września 2014 20:15
Do mnie też poczta dochodzi bez nazwiska na skrzynce. W adresie jest imię i nazwisko PDP i moje.
11 września 2014 20:16
agamor

Nie powinno by problemu. Wielokrotnie dostawalam w de korespondencje i nie bylo mojego nazwiska na skrzynkach. Musi byc nazwisko i adres pdp, a pozniej twoje
11 września 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Byłaś na poczcie?

lece na poczte:)))))))
11 września 2014 20:23
Ja tez nie mam problemu z otrzymywaniem poczty, mimo braku nazwiska na skrzynce.
Przychodzi prenumerowana "Angora:, inna korespondencja, zawsze jest C/O albo fur,
nie ma problemu.
11 września 2014 20:37
to ma być list zaadresowany do mnie ponoć z meldunkiem , nie dyskutowałam tylko nakleiłam na skrzynce moje nazwisko
11 września 2014 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie jest dokładnie tak samo.