Mindestlohn - płaca minimalna

14 stycznia 2015 22:11
kasia63

http://www.biztok.pl/gospodarka/Czy-niemiecka-placa-minimalna-uderzy-w-polskie-firmy-Sprawa-zajmie-sie-Bruksela_a19800

Kasiu ,my nie przejeżdżamy przez terytorium Niemiec,tylko na nim pracujemy.Nas nie dotyczy skarga polskich przewożników.
14 stycznia 2015 22:13
moge wam rowniez pokazac jak ta firma wylicz wynagrodzeie a wiec:tj przykladwynagrodzenie brutto 1505,71
skladka zdrowotna 135,51 eu zaliczka na podatek 100eu netto 1270,20eu teraz 69,82 podzielić 7 tj 9,97 za dzien razy 31 dni tj 309,20.1270,20-309,20= 961+36razem 997eu mozecie zobaczyc same jak to wyglada
14 stycznia 2015 22:22
ivanilia40

Kasiu ,my nie przejeżdżamy przez terytorium Niemiec,tylko na nim pracujemy.Nas nie dotyczy skarga polskich przewożników.

Nie szkodzi.Jak zajmie sie tym UE to może i dla naszych firm cos pozytywnego z tego bałaganu wyniknie.Przynajmniej te najwieksze firmy powinny ten moment wykorzystać i też złozyc oficjalny protest.
15 stycznia 2015 00:23 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

a co powiecie na samozatrudnienie w PL,wyjazd do DE bez karty A1i zerowe zainteresowanie firmy?????

Poszukaj innej firmy. Nie dostaniesz A1 , bez uprzedniego prowadzenia działalnosci w Polsce przez 2 miesiace i bez okazania wystawionych rachunków. Jedziesz wiec na czarno, firmie to zwisa, za wszystko odpowiadasz Ty. a firma swoja niemałą prowizje wezmie.
15 stycznia 2015 15:26
siwa

a co powiecie na samozatrudnienie w PL,wyjazd do DE bez karty A1i zerowe zainteresowanie firmy?????

Masakra, szukaj innej firmy...
15 stycznia 2015 15:35 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

Moze napisz w "opiniach"o tej firmie ktorej temat dotyczy,myśle,ze wiele osob szukajacych pracy to zainteresuje i bedzie ostrzeżeniem dla nas jesli firma jest nieuczciwa,lepiej wiedzieć kogo omijać szerokim łukiem.
15 stycznia 2015 18:33
mala

Moze napisz w "opiniach"o tej firmie ktorej temat dotyczy,myśle,ze wiele osob szukajacych pracy to zainteresuje i bedzie ostrzeżeniem dla nas jesli firma jest nieuczciwa,lepiej wiedzieć kogo omijać szerokim łukiem.

Niestety Moderator nie założył informacji o istetniu tej firmy,więc nie mogę napisać opini (nie wiem dlaczego i chyba się nie dowiem)
15 stycznia 2015 18:41 / 3 osobom podoba się ten post
siwa

Niestety Moderator nie założył informacji o istetniu tej firmy,więc nie mogę napisać opini (nie wiem dlaczego i chyba się nie dowiem)

Pamiętasz jak chyba w grudniu była rozmowa o zmianach w prawie pracy w De? Pisałaś ,ze jesteś bardzo zadowlona bo agencja zaproponowała Ci założenie działalności polskiej i sama sobie płacisz składki,a prawda jest taka że agencja poprostu ma teraz w nosie los swoich współpracowników- bo Ty jesteś współpracująca,a nie pracownikiem. 
Powinnaś zamknąć tą działaność dopóki problemów sobie nie narobiłaś i zatrudnić się w jakiejś uczciwej agencji. A ta agencja co z nią wspólpracujesz ma chociaż wpis do KRS?
15 stycznia 2015 18:41 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

Jesli ta firma ma KRAZ napisz do Szefa,podaj nr Kraz i założy:)
15 stycznia 2015 18:50
Czy może mi ktoś wyjaśnić co faktycznie wynika z tych nowych umow .Mnie sie wydaje ,że Polska opiekunka i tak będzie tańsza od Niemieckiej .My przecież praktycznie pracujemy 24/h .A z tegoco wiem ?Niemki nie pracuja 24/h przez 2 miesiace non stop , nieza takie pieniadze
15 stycznia 2015 18:59
1) Moderatorowi podałam wszystkie informacje na temat firmy(nie dostałam informacji dlaczego mimo że wszystko ma) 2) nie skapowałam jakie koszty mnie czekają (3m-czna polisa ok 1000zł),no i teraz kompletny brak zainteresowania firmy i brak jakiejkolwiek informacji na temat zmian;gdzie ja się zatrudnie na 2m-ce,żeby mieć karte A1;3) jestem na etapie szukania nowej firmy,ale powiem że do łatwych rzeczy to nie należy.Mam nadzieje,że do końca marca nie będzie żadnej kontroli.Teraz na samą myśl o tej oszukańczej firmie podnosi mi się ciśnienie!!!!!!!
15 stycznia 2015 19:40 / 2 osobom podoba się ten post
Jak to "halny" ?? przecież Yoda lata.  No inaczej mówiąc "lotny jest".
15 stycznia 2015 19:42 / 6 osobom podoba się ten post
Ja wiem ,ze nie ten topik ale,,,
Chodzi Bca po łące i zobaczył Turyste jak robi pompki  Baca mówi, piyrsy roz widze, Taki Halny, coby Babe spod chłopa wywioł.
15 stycznia 2015 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo dostojnie w tym kapeluszu wyglądasz Jak ''Królowa''
Dystyngowana, dumna,z byle kim nie pogada, A co,,??   hii   żart nie gniewaj sie.