Wieczorne rozmowy opiekunek i nie tylko

20 listopada 2014 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
Moze tu bedzie dobrze to co teraz napisze.Cos tu dziergacie itd.Pwenie te nici i co tam jeszcze do tego potrzebne po zakupieniu wkladacie do torebki.I o to wlasnie mi chodzi.Damskie torebki.Otoz dzis na ZDF w programie Hallo Deutschland przeprowadzono sade uliczna pod katem ilosci bakteri w torebkach.Na samym poczadku pobrano probke z miejskiej toalety,konkretnie z deski WC.Wynik w granicach 800 jakis tam jednostek.Pozniej pobierano probki z damskich torebek.Wyniki wszystkie powyzej 6000 owych jednostek.
Co wy tam nosicie ze to taka masakra ?????
20 listopada 2014 18:43 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Moze tu bedzie dobrze to co teraz napisze.Cos tu dziergacie itd.Pwenie te nici i co tam jeszcze do tego potrzebne po zakupieniu wkladacie do torebki.I o to wlasnie mi chodzi.Damskie torebki.Otoz dzis na ZDF w programie Hallo Deutschland przeprowadzono sade uliczna pod katem ilosci bakteri w torebkach.Na samym poczadku pobrano probke z miejskiej toalety,konkretnie z deski WC.Wynik w granicach 800 jakis tam jednostek.Pozniej pobierano probki z damskich torebek.Wyniki wszystkie powyzej 6000 owych jednostek.

Tez to widziałam :/
20 listopada 2014 18:46 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

ha,ha,co nie zmienia faktu ze ja nadal wszystko pakuje do torebki-czasem sama nie wiem co tam jest,najwiekszy problem mam jak znalezc telefon i klucze hi,hi,hi
20 listopada 2014 18:47 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie wiem co noszą inne panie, ale moja corka mnie nieustannie zadziwia. Nosi młodzieżową torebkę a jest w niej chyba wszystko. O co by nie poproszono  zawsze ma. Choć w mojej torbie też niczego nie brakuje. Swego czasu na stanie miałam mlotek. Zrobiłam wrażenie w sklepie jak wyjęłam szukając portfela ;)))))
20 listopada 2014 18:47 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

a teraz to az strach sie bac cos do reki wziasc z damskiej torebki ha ha.Podawali ze do czyszczenie wnetrza torebki uzywac proszku do pieczenia w takiej suchej formie.Lub specjalistycznych plynow odkazajacych
20 listopada 2014 18:48 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie wiem co noszą inne panie, ale moja corka mnie nieustannie zadziwia. Nosi młodzieżową torebkę a jest w niej chyba wszystko. O co by nie poproszono  zawsze ma. Choć w mojej torbie też niczego nie brakuje. Swego czasu na stanie miałam mlotek. Zrobiłam wrażenie w sklepie jak wyjęłam szukając portfela ;)))))

Przyznaj się, ten młotek to na agresywnego podrywacza był ;-)))
20 listopada 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

buuuuuuuuuuuuha,ha,,,,,,,,,,,,,,;-;-;- dla samoobrony;-;-;-;-
20 listopada 2014 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

a teraz to az strach sie bac cos do reki wziasc z damskiej torebki ha ha.Podawali ze do czyszczenie wnetrza torebki uzywac proszku do pieczenia w takiej suchej formie.Lub specjalistycznych plynow odkazajacych

Nie czyszczę nigdy torebki. Kiedy balagan mnie przerasta po prostu ..... kupuję nową i przkladam to co potrzebuję. Resztę wywalam. Dotąd nie zdarzylo się, żebym za czymś tęskniła więc chyba było niepotrzebne. Nie trzeba sprzątać i poprawiam sobie humor. Dwa w jednym ;))))
20 listopada 2014 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

no wcale sie nie dziwie ha ha lezal obok babana i szminki ??? hihi Czy razem ze srubami i komorka ???
20 listopada 2014 18:54 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie czyszczę nigdy torebki. Kiedy balagan mnie przerasta po prostu ..... kupuję nową i przkladam to co potrzebuję. Resztę wywalam. Dotąd nie zdarzylo się, żebym za czymś tęskniła więc chyba było niepotrzebne. Nie trzeba sprzątać i poprawiam sobie humor. Dwa w jednym ;))))

A wiesz,ze tez tak sprzatam w torebce tylko jeszcze nie przytrafiło mi sie coś wywalic,bo wszystko jest potrzbne:):)
20 listopada 2014 18:55 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

no wcale sie nie dziwie ha ha lezal obok babana i szminki ??? hihi Czy razem ze srubami i komorka ???

Banana nigdy nie miałam. To chyba jedyna rzecz która mi się nie przykleiła, szminki też nie noszę, ale już śrubki jak najbardziej. Komórka zawsze na pasku spodni bonigdy bym nie znalazła ;)))) Prócz tego: latarka, środki opatrunkowe, zapasowe rajstopy, żarówki samochodowe, przybornik z nićmi, zapas slodyczy, itp.
20 listopada 2014 18:57
WSTENGA

Banana nigdy nie miałam. To chyba jedyna rzecz która mi się nie przykleiła, szminki też nie noszę, ale już śrubki jak najbardziej. Komórka zawsze na pasku spodni bonigdy bym nie znalazła ;)))) Prócz tego: latarka, środki opatrunkowe, zapasowe rajstopy, żarówki samochodowe, przybornik z nićmi, zapas slodyczy, itp.

ha ha ha
20 listopada 2014 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

To lepiej jakąś zgrabą szafke na kołkach:):):)
20 listopada 2014 19:02
WSTENGA

No to córka ma te "przypadlość " po Tobie:)

Moja torebka,a raczej plecaczek- portfel,chusteczki higieniczne,2 zapalniczki i pudełko zapałek,papierosy,klucze od domu ,pomadka bezbarwna,cukierki miętowe albo guma,zapasowa reklamówka,żel do mycia rąk-taki co sam wysycha,długopis,notesik lub nieduży kalendarzyk,telefon komorkowy.I to chyba wszystko.Nie lubię dużych torebek ani bałaganu w nich:)
20 listopada 2014 19:08 / 3 osobom podoba się ten post
Jak jestem w Polsce to noszę w torebce portfel pana męża ,aparat fotograficzny,oczywiście wszystkie rzeczy co wyminiła
Kasia 63.Telefon mam na smyczy zaczepiony o pasek co bym mogła szybko wyciągnąć z torebki.Bo przecież mam "porządek"
w torebce.A i musi być na tyle duża żeby zmiesciła się parasolka i pół litra wódki.bo nie wiadomo kiedy się może
przydać.