To oglądam za granicą 1

18 lutego 2014 23:30 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra

I jak Twój dziadek zareagował?
Bo mój wprawdzie już nasłuchał się od znajomych, jaki to Kraków piękny, ale stwierdził, że nie myślał, że aż tak. I żałuje, że już nie będzie mógł tam jechać.

Mój dziadek dawniej sporo podróżował po świecie. Polskę również zwiedzał, w tym między innymi i Kraków, więc wiedział, że jest piękny, ale program mu się bardzo podobał. Już wcześniej sobie podkreślił na czerwono w gazecie, żeby o nim nie zapomnieć :) Mimo, że był kiedyś w Krakowie, o niektórych miejscach nie miał pojęcia (chociażby o Kopalni Soli "Wieliczka"). Dopytywał się mnie, czy na pytanie, co słychać, faktycznie ludzie mówią u nas "stara bieda" ;)
18 lutego 2014 23:56 / 3 osobom podoba się ten post
giunta

Mój dziadek dawniej sporo podróżował po świecie. Polskę również zwiedzał, w tym między innymi i Kraków, więc wiedział, że jest piękny, ale program mu się bardzo podobał. Już wcześniej sobie podkreślił na czerwono w gazecie, żeby o nim nie zapomnieć :) Mimo, że był kiedyś w Krakowie, o niektórych miejscach nie miał pojęcia (chociażby o Kopalni Soli "Wieliczka"). Dopytywał się mnie, czy na pytanie, co słychać, faktycznie ludzie mówią u nas "stara bieda" ;)

Myslę,że powiedzenie stara bieda wzielo sie z tego ,ze  nie chcemy miec nowej dodatkowej.Jest taka nacja ktora mowi cały czas ok! a czy maja ok?
co swiat to obyczaj.
19 lutego 2014 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
A ja ogladam The Walking Dead, krwawe to, to, trup sie ściele i bardzo mnie wqrwia jedna taka gosciówa w tym filmie, zona Ricka. No dosłownie nie moge na nia patrzec. Z kazdym odcinkiem coraz bardziej mam stracha na balkon wychodzic zapalic fajuna, bo boje sie co by mnie jakie zombi nie zeżarło.
19 lutego 2014 21:15 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

A ja ogladam The Walking Dead, krwawe to, to, trup sie ściele i bardzo mnie wqrwia jedna taka gosciówa w tym filmie, zona Ricka. No dosłownie nie moge na nia patrzec. Z kazdym odcinkiem coraz bardziej mam stracha na balkon wychodzic zapalic fajuna, bo boje sie co by mnie jakie zombi nie zeżarło.

Jeszcze parę odcinków i wyjdziesz z nałogu:)))))
19 lutego 2014 21:19
wiewiorka

Jeszcze parę odcinków i wyjdziesz z nałogu:)))))

Calkiem moze byc.
19 lutego 2014 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Calkiem moze byc.

Zapamietam tytuł serialu,choć nie przepadam za tym rodzajem,ale jak u Ciebie zadziała jak Nicorette,to pooglądm.Szukam skutecznych rozwiązań w walce zfajkami-na razie bez skutku:)))
19 lutego 2014 21:49
wichurra

Właśnie oglądałam z dziadkiem program o Krakowie. W końcu zobaczyłam w niemieckiej telewizji coś tak pozytywnego o Polsce. Program trwał z 1,5 godziny i prowadząca zwiedzała Kraków spotykając się z różnymi ludźmi, którzy go jej przybliżali. I wszystko było ładnie pokazane, ludzie fajnie ubrani i mówiący po niemiecku lub angielsku. Dziadek był zachwycony Krakowem:)

Nie mogłam sobie odmówić :):

http://www.mdr.de/tv/programm/video178202.html
19 lutego 2014 22:23
Cali

Nie mogłam sobie odmówić :):

http://www.mdr.de/tv/programm/video178202.html

Ooo - to właśnie to było. Nie wiedziałam na jakim kanale był ten program, bo w miejscu loga stacji dziadek ma zegarek włączony i nic nie widać.   
Jak to zrobiłaś, że można obejrzeć ten program? Bo ja się po tej stronie rozglądam i nie widzę. Weszłam w program z tego dnia, w dokładnie ten program, ale tam nigdzie nie ma opcji oglądania. Bo chociałam sobie też inne odcinki pooglądać.  

oo - i takie coś mi się otwiera i tam nie ma opcji oglądania   http://www.mdr.de/tv/programm/sendung359208.html
19 lutego 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Hi,hi margolcia,Ty taka strachliwa jesteś? Ja lecę na bieżaco z sezonami ,a wszystkie obejrzałam nawet po niemiecku :):) Żoną Ricka się nie przejmuj,w drugim sezonie jej nie będzie:)
20 lutego 2014 08:49
ivanilia40

Hi,hi margolcia,Ty taka strachliwa jesteś? Ja lecę na bieżaco z sezonami ,a wszystkie obejrzałam nawet po niemiecku :):) Żoną Ricka się nie przejmuj,w drugim sezonie jej nie będzie:)

Masz jakąś stronkę z niemieckimi serialami online?
20 lutego 2014 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Proszę mi tu nie spoilerować! ;) Ja dopiero po pierwszym odcinku drugiego sezonu.
20 lutego 2014 11:46
wichurra

Masz jakąś stronkę z niemieckimi serialami online?

Nie mam niestety,z mobilnym internetem nie da się poszaleć :). Ten seroal oglądałam w niemieckiej ARD,leciały po 3 odcinki na raz.:)
20 lutego 2014 12:38
wichurra

Ooo - to właśnie to było. Nie wiedziałam na jakim kanale był ten program, bo w miejscu loga stacji dziadek ma zegarek włączony i nic nie widać.   
Jak to zrobiłaś, że można obejrzeć ten program? Bo ja się po tej stronie rozglądam i nie widzę. Weszłam w program z tego dnia, w dokładnie ten program, ale tam nigdzie nie ma opcji oglądania. Bo chociałam sobie też inne odcinki pooglądać.  

oo - i takie coś mi się otwiera i tam nie ma opcji oglądania   http://www.mdr.de/tv/programm/sendung359208.html

Wichurra, w prawym górnym rogu masz okienko "Suche". Wpisz tam tytuł szukanego programu, lub po prostu "Sagenhaft", kliknij enter i wtedy .pokażą się wyniki wyszukiwania. Kliknij w tytuł programu i gotowe :). 

20 lutego 2014 12:42
No nieźle:) Na to nie wpadłam i mi wstyd:)
Dzięki wielkie - sobie pooglądam inne odcinki:)
22 lutego 2014 09:03
Macie moze jeszcze jakies namiary na dobry serial? Po the walking dead troche jestem rozdygotana, za kazdym razem gdy zamkne oczy widze zombi, ale wcignał mnie ten serial, czekam na dalszy ciąg.