To oglądam za granicą 1

13 lutego 2015 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

No i właśnie o takie nastawienie mi chodzi. Dla mnie w 3 domach założono internet. Dziś już ludzi nie szokują takie "wymagania" opiekunki. 

No dokładnie. Ta rodzina, do której prawdopodobnie pojadę nie ma internetu, ale powiedzieli, że założą, bo to w dzisiejszych czasach należy do standartu. 
13 lutego 2015 13:46 / 5 osobom podoba się ten post
wichurra

No dokładnie. Ta rodzina, do której prawdopodobnie pojadę nie ma internetu, ale powiedzieli, że założą, bo to w dzisiejszych czasach należy do standartu. 

Ja właśnie z taką "obietnicą" wyjechałam na nową Stellę w styczniu. Pierwszego dnia wszystko zostało zorganizowane, opłacone, terminy ustalone. Wprawdzie na realizację musiałam czekać 9 dni, ale wiedziałam, ze będzie - i mam. Śmiga az miło.Podopieczna do dziś nie wie, co to i do czego służy - ale internet w domu jest !
14 lutego 2015 15:16 / 1 osobie podoba się ten post
"Better Call Saul" już jest. Jestem bardzo ciekawa, bo postać prawnika w BB była świetna :)
14 lutego 2015 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

"Better Call Saul" już jest. Jestem bardzo ciekawa, bo postać prawnika w BB była świetna :)

Obejrzałam pierwsze dwa odcinki i mam zamiar oglądać dalej :D
17 lutego 2015 00:28 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja właśnie z taką "obietnicą" wyjechałam na nową Stellę w styczniu. Pierwszego dnia wszystko zostało zorganizowane, opłacone, terminy ustalone. Wprawdzie na realizację musiałam czekać 9 dni, ale wiedziałam, ze będzie - i mam. Śmiga az miło.Podopieczna do dziś nie wie, co to i do czego służy - ale internet w domu jest !

Toś  Ty szczęściara ja na swój 3 tyg. czekałam.
I tak oto dzięki Polkom Niemcy stają sie światowymi ludźmi.hi ,hi, hi.......................nie wie po co ale ma.
17 lutego 2015 00:47 / 1 osobie podoba się ten post
ewuchna

TWD zazwyczaj mają "premierę" w necie w poniedziałek z napisami przed polską premierą na FOX-ie.Wiem,bo kilka razy zdarzała mi się obejrzeć .Ja oglądałam na scs.pl ,zalukaj.pl nie wiem czy ekino.tv też mają.Ja już nowego odcinka 5 serii nie obejrzę a nie wiem czy tam gdzie jadę ( a jadę ogólnie pierwszy raz jako opiekunka) będzie dostęp do netu.Nabrobię jak wrócę

Powiem Ci jak ja sobie kiedyś poradziłam jak u pdp nie było opcji  by podłączyli internet. Poszłam do sasiadów z lapkiem , którzy mieszkali obok i zapytalam się czy mogę w baaaarrrrrdzo pilnej sprawie skorzystać z ich łącza.   Ponieważ już się trochę znaliśmy nie mieli nic przeciwko temu. Hasło zapamiętane, ja szczęśliwa, w końcu jakoś sobie trzeba radzić;););)
17 lutego 2015 03:15 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie sobie uświadomiłam, że oglądam "teleshopping" :D
17 lutego 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Widzę że lubisz podobne seriale co ja. Co prawda nie oglądałam jeszcze tego "Better Call Saul", ale czytałam opisy i recenzje, a Ty mnie przekonałaś. Też byłam fanką "BB".
17 lutego 2015 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
kasia14

Toś  Ty szczęściara ja na swój 3 tyg. czekałam.
I tak oto dzięki Polkom Niemcy stają sie światowymi ludźmi.hi ,hi, hi.......................nie wie po co ale ma.

Tak, zgadza się, to wszystko dzięki nam. Niesiemy kaganek oświaty ...
17 lutego 2015 12:24 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ostatnio oglądam serial o więżniarkach: Orange is the new black". Dziewczyna dobrowolnie poddaje się karze,za to że 10 lat temu pomagała swojej partnerce przemycać narkotyki i "brudne pieniądze". Po 10 latach od tego wydarzenia jest całkiem inną osobą,ma narzeczonego,jest oczytana i inteligentna,a trafia do patologicznego środowiska złodziejek,narkomanek,morderczyń. Radzi sobie coraz lepiej,ale spotyka w tym samym więzieniu swoją byłą partnerkę,która tak a'propos ją wsypała.
Na razie jest tylko dwa sezony,dostępne na zalukaj i filmweb.

Ivanilka, wielkie dzięki za polecenie " Orange is the new black". Tak, życie w więzieniu tam też jest, ale ja śledzę proces zrywania więzi. Narzeczony, przyjaciółka, matka, brat - razem z główna bohaterką stanowią grupę ludzi inteligentnych, mądrych, dobrych, wspierających się. Ona "wyjeżdza" i co? Mimo najszczerszych intencji  więzy rozluźniaja się. Priorytety poszczególnych ludzi już nie są splecione. Dalej słuszne, ale INNE. Każda z nas powinna sobie to obejrzeć i podumać nad swoim życiem, czy nasze więzi też nie ulegają poluzowaniu. Szczerze polecam.
17 lutego 2015 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ivanilka, wielkie dzięki za polecenie " Orange is the new black". Tak, życie w więzieniu tam też jest, ale ja śledzę proces zrywania więzi. Narzeczony, przyjaciółka, matka, brat - razem z główna bohaterką stanowią grupę ludzi inteligentnych, mądrych, dobrych, wspierających się. Ona "wyjeżdza" i co? Mimo najszczerszych intencji  więzy rozluźniaja się. Priorytety poszczególnych ludzi już nie są splecione. Dalej słuszne, ale INNE. Każda z nas powinna sobie to obejrzeć i podumać nad swoim życiem, czy nasze więzi też nie ulegają poluzowaniu. Szczerze polecam.

Tylko dodam do Twojej wypowiedzi,że każdą z nas może cos podobnego spotkać ( odpukać w niemalowane) , w życiu róznie bywa.

17 lutego 2015 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Tylko dodam do Twojej wypowiedzi,że każdą z nas może cos podobnego spotkać ( odpukać w niemalowane) , w życiu róznie bywa.

Ja nie o tym. Ona "odeszła" ze swojego środowiska akurat do więzienia, my odchodzimy do ... de. W rozluźnianiu więzów nie widzę wielkiej różnicy: nie jesteśmy na codzień "w swoim życiu". Myślę, że jej sytuacja niewiele się różni od naszej.
17 lutego 2015 13:57 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Ja nie o tym. Ona "odeszła" ze swojego środowiska akurat do więzienia, my odchodzimy do ... de. W rozluźnianiu więzów nie widzę wielkiej różnicy: nie jesteśmy na codzień "w swoim życiu". Myślę, że jej sytuacja niewiele się różni od naszej.

W sumie masz rację,tylko że my same sobie wymierzamy długość odsiadki,to tylko ta róznica :))
17 lutego 2015 14:22 / 3 osobom podoba się ten post
bo praca opiekunki to takie płatne więzienie jest :)
17 lutego 2015 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
kasia14

bo praca opiekunki to takie płatne więzienie jest :)

W dodatku dobrowolnie dajemy się w nim zamykac co jakiś czas:)