Kika1 ja jako mol książkowy mogę Ci polecić książki Moniki Szwaji napisane z dużą dozą humoru.... Mam je w swojej biblioteczce i czytam za każdym razem jak mam doła.... można się przy nich poryczeć.... ale ze śmiechu... polecam są świetne....
Kika1 ja jako mol książkowy mogę Ci polecić książki Moniki Szwaji napisane z dużą dozą humoru.... Mam je w swojej biblioteczce i czytam za każdym razem jak mam doła.... można się przy nich poryczeć.... ale ze śmiechu... polecam są świetne....
A ja przeczytałam polecaną przez Benitę ( co prawda polecała Romanie) "Zwykły facet" Kalicińskiej, podobało się. Dzięki Benita. Szwaję też przeczytałam i też się uśmiałam ale właściwie oprócz śmiechu nic nie wniosła.
Witam całe Opiekunkowo:)Po wczorajszej pięknej pogodzie ani śladu:( deszczysko i zimno:(
Ale mam tu cosik na przebudzenie:):):):)
OSOBY - Frau(94),Sąsiad(73) i ja(50) - wiek istotny dla dalszych wydarzeń:):):):)
Awantura wczoraj była
Babcia bardzo się wkurzyła
Bo to sąsiad wziął przy święcie
Kosić trawę jął zawzięcie!!!
Przed oblicze swe wezwała
Ostrą reprymendę dała!
Herr sie cały oblał pąsem
Nawet spocił się pod wąsem
Łysina mu się zjeżyła:):):)
Oj,babcia nie była miła!!!
I policją go straszyła!!!
Pobiegł więc po naleweczkę
By ugłaskać ją troszeczkę:)
Ale babcia go wyśmiała
I wynosić sie kazała:):):)
Babcia miła jest i grzeczna
Ale bywa niebezpieczna!
Gdy się na coś bardzo wkurzy
Gorsza jest od groźnej burzy!
Drżą przed moją Frau sąsiedzi!!!!!
Wiedzą dobrze co w niej siedzi:):):)
Herr już nic nie protestował
I kosiarkę prędko schował:)
A Frau mówi-widzisz dziecko!
Tak się rządzi po niemiecku!!!
A ja przeczytałam polecaną przez Benitę ( co prawda polecała Romanie) "Zwykły facet" Kalicińskiej, podobało się. Dzięki Benita. Szwaję też przeczytałam i też się uśmiałam ale właściwie oprócz śmiechu nic nie wniosła.
wiitam wszystkie kolezanki opiekunki i opiekunow Kasia ty faktycznie dziewczyna do wszystkiego porady pocieszenie ale co najlepsze wiersza twozenie wiesz moze tak bys je wszystkie spisała do jakiegos wydawnictwa dała no i ukazało by sie bez urazy nie zartuje ty naprawde masz dziewczyno talent a jak sie czyta to z ogromna przyjemnoscia i usmiechem na twarzy niejeden poeta nie powstydził by sie takiego piora mysle ze twoje wierszyki nie zalegały by na połkach w ksiegarni sa naprawde znakomite taki talent nie powinien sie marnowac naprawde nie zartuj:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kasia 63 wysłałam ci wiadomość na email,co do zjazdu nie odpisałaś dostałaś moją wiadomość.