...niestety to nie Hessen:( ale znajdziesz tam... sporo kolezanek...
...niestety to nie Hessen:( ale znajdziesz tam... sporo kolezanek...
No , skrótowo pociągnęłaś i z wielką niechęcią do Polski.Wspomnę tylko , że cała Europa - prawie bez wyjątku - to byly lasy i plemiona w nich żyjące . Więc Polsce chyba nie można zarzucić , że nie istniała przed 4 tys. lat - zresztą czy jakiemukolwiek innemu państwu można ? I czy w ogóle można tak porównywać ? Nie musisz kochać Polski , masz prawo czuć żal , niechęć , nawet nienawiść . Ale nie dyskredytuj za brak państwowości przed 4 tys. lat . Na terenach obecnych Niemiec też tubylcy z łukami za zwierzyną ganiali . A każda cywilizacja miała czasy rozkwitu i upadku - ile ma wspólnego obecny Egipt z tym sprzed tysięcy lat ?
No , skrótowo pociągnęłaś i z wielką niechęcią do Polski.Wspomnę tylko , że cała Europa - prawie bez wyjątku - to byly lasy i plemiona w nich żyjące . Więc Polsce chyba nie można zarzucić , że nie istniała przed 4 tys. lat - zresztą czy jakiemukolwiek innemu państwu można ? I czy w ogóle można tak porównywać ? Nie musisz kochać Polski , masz prawo czuć żal , niechęć , nawet nienawiść . Ale nie dyskredytuj za brak państwowości przed 4 tys. lat . Na terenach obecnych Niemiec też tubylcy z łukami za zwierzyną ganiali . A każda cywilizacja miała czasy rozkwitu i upadku - ile ma wspólnego obecny Egipt z tym sprzed tysięcy lat ?
Mnie zawsze zastanawia, jaki kierunek ma pańswo-naród, który po swojej świetności pozostawił tylko gruzy ? Jestem fanem buraka cukrowego i.. Polaków
jestem fanka pyry... burakow niekoniecznie... dlaczego musze tulac sie... po obcych Domach w Niemczech...
Wszystkich zainteresowanych schudnieciem... bei appetit auf... sa to homöopathischer kuleczki... ktore mozna w kazdej aptece kupic... nazywaja sie - Schlüssersalz - jest 10 roznych wariacji... np. przeciw atakom na slodkie.. kwasne... tluszcz... mieso itd...
jesli ktoras jest zainteresowana... sluze pomoca.... dzisiaj raczej nie... mam Vidiotheke w domu:)))
Jade do Salach, między Stuttgartem i Ulm.
Mam nadzieje ze dam rade z moim niemieckim
Jadę niedługo w nowe miejsce, tam czeka na mnie Opel Zafira z automatyczną skrzynią biegów. Mam stresa, bo nigdy nie jeździłam takim autem, ale to myślę, będzie do ogarnięcia, bardziej boje się jazdy po niemieckich drogach. Miasto nie jest zbyt duże, ale...Trzeba na coś szczególnie zwrócić uwagę będąc w Niemczech za kierownicą? Używa się świateł w ciągu dnia? Co powinnam wiedzieć? Coś innego niż w Polsce?....
Kika ja bardzo zainteresowana!!!!! Muszę , poprostu muszę choć opanować wilczy apetyt na słodkie, inne rzeczy potrafię opanować a tego nie. A tyłek coraz większy :(