Na wyjeździe

10 czerwca 2013 06:29
doris4

Wisienka , gdzie dokladnie jestes ? Ja jestem w Helikofen , niedaleko Schwabisch Gmund i tu tez mowia dialektem. Ale ja chca to mowia czystym niemieckim. Trzymaj sie bedzie dobrze.

ja jestem w Salach, miedzy Stuttgartem i Ulm.
Dzieci mówią po niemiecku, ale babcia nie. Syn  jak z nia rozmawiał tez chyba mówił w ich jezyku bo zbyt duzo nie rozumialam- niestety.
Ale musi byc dobrze, 

10 czerwca 2013 07:22
Witam w poniedziałkowy poranek,u mnie niestety ponuro i zimno się zrobiło,ostatnio opaaliłam się troszeczkę a teraz znów zblednoć przyjdzie,miłego poniedziałku.
10 czerwca 2013 07:50
Dzien dobry wszystkim mi juz od czwartku nic sie nie chce bol zeba mnie dobija ale dzis juz ma byc pani stomatolog wiec mam nadzieje ze cos zrobi z nim i powruce do zycia bo tak nie moze byc miłego spokojnego dnia wszyskim zycze słoneczka zdrowka i dobrego samopoczucia pozdrawiam :)))))))))))))))))))))
10 czerwca 2013 07:53
Wiesiula dasz rade ze starsza osoba mozna pomału spokojnie i w innym jezyku sie dogadasz:)))))))))))))))))))))))
10 czerwca 2013 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha informacje składnica wiedzy no no jestes dobra wposzukiwaniach w interneci mamuska jeszcze nie zbledniesz nie tak szybko albo mozna kupic serwetki dokładnie wsmarujemy i kolorek brazowiuti jest hehe ja sie nad tym tez zastanawiam :))))))))))))))))))))))))))))))
10 czerwca 2013 08:02
Mamuelo, kropkę wstaw czasem, albo chociaż przecinek, plissssss! A buziaczka dostaniesz albo kieliszeczek czegoś dobrego od wdzięcznych koleżanek! Szybkiego zniknięcia bólu zęba życzymy!    

Mycha, dzięki za linka o opiece domowej w D., dziś będę se tłumaczyć.    

Krysieńko, i ja o Tobie ostatnio myślałam - a może zrezygnowała kobieta z pracy w opiece? Fajnie, że jesteś!

I coś na dobry początek dnia od Króla. Czasem linki nie robią się na zielono, ale to nie nasza wina:

http://www.youtube.com/watch?v=hQAe1WRCXH0
10 czerwca 2013 08:34
Witajcie kochane,mam dziś do zrobienia poważne zadanie-kolację.Już przejrzałam przepisy i wybrałam coś.Mam tylko problem z deserem.

10 czerwca 2013 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
Witam Wszystkich.Spalam dlugo,a sie nie wyspalam:( Zauwazylam ,ze u mnie jest to przez pogode.Jak swieci slonce,wstaje wesola, wyspana,jak jest pochmurno,toooo:(Kurcze kiedys tak nie mialam.

Ivanilia,na deser podaj lody waniliowe z goracymi malinami:)Proste w przyrzadeniu a i smaczne:)
10 czerwca 2013 08:50
W czerwcu ?! Tylko truskawki. Im prościej, tym lepiej. Ze śmietaną, z cukrem, saute, lub z lodami. Każdy sposób pyszny.
10 czerwca 2013 09:07
Dzięki Hogata i Benita,myslałam właśnie o truskawkach,tym bardziej,że zostały z wczoraj.Kupię lody i zrobię z musem truskawkowym.Ależ ja Was kocham :)
10 czerwca 2013 09:13
Dzień dobry :))
10 czerwca 2013 09:16
Witaj Wiesiula :)
10 czerwca 2013 09:42
HEj Dziewczyny !!

Nie myslalyscie dla odmiany jechac do UK do pracy? Na naszym pieknym portalu reklamuje sie wlasnie jakas M&B Agencja. Ja bym chetnie pojechala dla odmiany do UK :)))) Tylko moj angielski ... eh.... . Musze sie najpierw nauczyc... .

10 czerwca 2013 09:49
Zakręcona Mamuela

Mycha informacje składnica wiedzy no no jestes dobra wposzukiwaniach w interneci mamuska jeszcze nie zbledniesz nie tak szybko albo mozna kupic serwetki dokładnie wsmarujemy i kolorek brazowiuti jest hehe ja sie nad tym tez zastanawiam :))))))))))))))))))))))))))))))

Manuela52 zlituj się kobito !! Dopiero pisałam o wciskaniu "edytuj" jak chcesz coś dopisać. Czytasz wszystkie posty, widzisz jak to robi np. Romana - w jednym poście post do 3-4 dziewczyn. W czym nasz trudność kochanie, że musimy Cię w 3 odsłonach oglądać. Czy do każdej trzeba osobno z podaniem wystepować ??  Bardzo Cię lubię ale w jednym poście by styknęło ;-))  

Hogata u mnie ze wstawaniem też dzisiaj ciężko i też kiedyś tego nie miałam. Jestem chyba meteopatką, pogoda ma duży wpływ na moje samopoczucie itd. Najtrudniej jest jak się fronty zmieniają, masakra. 

10 czerwca 2013 10:02
Kaya

HEj Dziewczyny !!

Nie myslalyscie dla odmiany jechac do UK do pracy? Na naszym pieknym portalu reklamuje sie wlasnie jakas M&B Agencja. Ja bym chetnie pojechala dla odmiany do UK :)))) Tylko moj angielski ... eh.... . Musze sie najpierw nauczyc... .

No ,płaca dobra i nie wymagają długiego pobytu.Ale trzeba by wypytać się o szczegóły,a wtedy sprawa może juz tak ładnie nie wyglądać.Angielskiego języka długo nie używałam i teraz byłby problem z wdrożeniem się.