Na wyjeździe

11 czerwca 2013 15:18
Wszystko jest w necie,wystarczy poszukać

Dla klientów indywidualnych

Podstawowy Pakiet Ubezpieczeniowy dla klientów indywidualnych Compensa obejmuje:

ubezpieczenie kosztów leczenia do 50 000zł,
pobyt w szpitalu,
badania, zabiegi operacyjne i ambulatoryjne, zakup potrzebnych środków opatrunkowych oraz lekarstw,
dojazd lekarza,
poród,
leczenie stomatologiczne do 200zł,
ubezpieczenia kosztów transportu i repatriacji:
transport osoby ubezpieczonej z miejsca wypadku,
transport do innej placówki medycznej,
transport osoby ubezpieczonej z zagranicy do Polski,
zakwaterowanie; pobyt lub podróż osoby ubezpieczonej do Polski, jeśli powrót nie mógł nastąpić bezpośrednio po zakończeniu leczenia,
sprowadzenie zwłok osoby ubezpieczonej do Polski,
pogrzeb osoby ubezpieczonej za granicą,
assistance (ASS):
organizacja i pokrycie kosztów leczenia,
organizacja i pokrycie kosztów transportu i repatriacji,
poinformowanie rodziny,
pomoc przy odtworzeniu dokumentów.
11 czerwca 2013 15:32
Ivanilia, to dołączasz do Klubu Opiekunek Mających Dobre Sztele. Co do firmy, to bądź wyrozumiała - co prawda obiecali, że zatelefonują, ale mają przynajmniej kilkuset pracowników, a taka jak moja nawet kilka tysięcy. Jesteśmy dorosłe, jak coś się dzieje niedobrego, to się po prostu dzwoni samemu i informuje. Mnie brak zainteresowania ze strony mojej agencji absolutnie nie przeszkadza, lecz może jestem wyjątkiem.

Myszko, ale Twojej norki na Śląsku grad nie zniszczył, co? Wierszyk o tęsknocie znalazłam wpisując -tęsknota, strony nie pomnę.

Obejrzałam przed chwilą głęboko poruszający film dokumentalny o dzieciach Niemek i Murzynów ze Stanów, którzy jeszcze w 1945 przyjechali do Niemiec jako żołnierze. Napiszę o nim w -wyłowione z sieci, bo to kawałek niemieckiej historii, a skoro tu spędzamy więcej czasu niż w Polsce, warto go znać.
11 czerwca 2013 16:05
ivanilia40

Witajcie Opiekuneczki
U mnie raz słońce raz deszcz.ogólnie pogoda fuj.
Życzę każdej nowej opiekunce takiego miejsca jak ja mam.Ludzie bardzo,bardzo w porządku.
Dziś zrobiłam pranie,potem chciałam to wyprasować ,a Hartmunt mi nie pozwolił.Powiedział,że on nie prasuje i ja też nie będę.
Po obiedzie powiedział,żebym sobie odpoczęła.
Uczą mnie mówić po niemiecku,nie denerwują się jak czegoś nie umiem powiedzieć,translatorek jest w ruchu hi,hi.
Narazie to poczatek mojej pracy,ale myślę,że jakby miałobyć żle to byłoby już na początku.
A z firmy nie zadzwonili wcale,nawet nie spytali czy odebrali mnie z dworca.Ach te agencje...

ja tez dopiero przyjechałąm. ale moja koordynatorka sie odezwała zaraz po moim przyjezdzie.
Potem znow dzwonila pytac jak mi idzie, zebym nie bała sie mówic. Ma teraz  zadzwonic znów za kilka dni. Jak na razie na firmę narzekać nie moge. W jeden piątek podpisałąm umowę , w poniedziałek juz miałąm propozycję pracy i w sobote juz wyjazd. poszło bardzo szybko. Karte EKUZ mam dostać po ok. miwsiącu, tylko zapomniałam zapytac o o druk A1. Ponoc tez jest wazny. Musze sie zapytac o niego jak nastepnym razem bede rozmawiac z koordynatorka.
Rodzina tu tez jest bardzo miłą. Codziennie ktoś nas odwiedza. Sa bardzo serdeczni, choc na początku chcieli opiekunkę z lepszym niemieckim.
Miłego dnia

11 czerwca 2013 19:14
No ...pani Skarb jedzie na kregle. Wiec zabieram swój warsztat hafciarski i ide do pana Skarba potoważyszyc coby mu smutno nie było. Wracam po 22giej :)) Bo te moje Skarby to nocne Marki są. Miłego wieczoru.
11 czerwca 2013 19:19
Romana, moja norka na Śląskiej ziemi cała, bo ok 30 kilometrów od Tychów stoi. Ale mam tam rodzinę i w tym rejonie właśnie grad padał. Ale na razie jest ok.
11 czerwca 2013 19:49
Mycha

No faktycznie sa przecinki, popatrz Andrejka nie zauważyłam ;-)))  A strona Ci się zablokowała ze strachu, żebyś nie zajmowała na niej tak dużo miejsca odpisując na posty do każdej z osobna i jeden pod drugim. Hahaha..... to żart Manuela, który mi wybaczysz. A tak naprawdę, to od czasu do czasu tak się dzieje. Wtedy wyszukuję ponownie strony w googlach, innej drogi nie znam. 

HAHA Mycha ty to wiesz jak człowieka rozbawic cociaz nie do smiechu mi !!!,:)))))))) staram sie!!!!!!
11 czerwca 2013 19:51
Witam wieczorowo ... Mam taki problem -,,pracowałam na fajnej stelli , ale agencja jest do kitu , a ja chętnie bym tam wróciła ,, czy jest możliwość ,żeby Pflege Instytud de. przeżucił mnie do innej agencji ? Dodam jeszcze ,że moja zmienniczka bardzo źle się wywizuje ze swoich obowiązków .
11 czerwca 2013 19:54
Zakręcona Mamuela

HAHA Mycha ty to wiesz jak człowieka rozbawic cociaz nie do smiechu mi !!!,:)))))))) staram sie!!!!!!

Bardzo się cieszę, że się uśmiałaś. Bardzo, bo myślałam przez moment, że to odbierzesz na poważne i co ja bym wtedy biedna zrobiła. Musiałabym sie gęsto tłumaczyć. 
11 czerwca 2013 20:00
Witam Wszystkich :)Ja nadal w PL. Z nudów przeglądam neta. Znalazłam ciekawy reportaż z niemieckiej telewizji ARD. Aż włosy na głowie się jeżą, co się wyprawia. Reportaż dotyczy głównie Promedicy24. Sposób, w jaki nabijają w butelkę jest karygodny... pozdrowienia dla Forumowiczów :*

http://www.youtube.com/watch?v=8f-f7yqgvAw

11 czerwca 2013 20:01
alinka1339

Witam wieczorowo ... Mam taki problem -,,pracowałam na fajnej stelli , ale agencja jest do kitu , a ja chętnie bym tam wróciła ,, czy jest możliwość ,żeby Pflege Instytud de. przeżucił mnie do innej agencji ? Dodam jeszcze ,że moja zmienniczka bardzo źle się wywizuje ze swoich obowiązków .

A to niby dlaczego Pflege Institut de miałby się zająć Twoim przerzuceniem ?? To Twój interes. Jeżeli rodzina baardzo chce z Tobą współpracować i zależy im na Tobie, to mogą razem z Tobą przejść do innej agencji. Ale w tym przypadku dużo zależy od rodziny.  Nie wiem czy byłoby to etyczne ale kto się przejmuje etyką w odniesieniu do nas - opiekunek. 
11 czerwca 2013 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
No,nareszcie, łączność ze światem:))) 5 dni byłam na odwyku internetowym,ale już sie melduje w nowym miejscu pracy:)
11 czerwca 2013 21:49
efka66

No,nareszcie, łączność ze światem:))) 5 dni byłam na odwyku internetowym,ale już sie melduje w nowym miejscu pracy:)

Witaj Efciu,brakowało mi Ciebie :)
11 czerwca 2013 21:54 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

Chyba jedyny przypadek, gdzie wypada się ciszyć, że odwyk był nieskuteczny.
Witaj.
11 czerwca 2013 21:57
Czesc Efka66:D:D:D:D
11 czerwca 2013 22:05
HA !! Udało mi się !! Jestem w pokoju i nie zasypiam !!