Na wyjeździe

11 czerwca 2013 09:32 / 4 osobom podoba się ten post
Czy to nie Twój ślubny napisał, Andrejka, i nie wkleił przypadkiem do internetu? Autor anonimowy. Posłuchaj...

Nie każ mi czekać - długo tak...
Aż się pojawisz przy mnie znów...
Bo tak mi bardzo - Ciebie - brak...
Brak Twego ciepła... Twoich - słów.
Nie każ mi czekać - chwili - dłużej...
Na powrót Twój - tak upragniony...
Na łódce marzeń mych - niedużej...
Wypływam z każdym snem - stęskniony.
I wypatrując Cię - z oddali...
Na OCEANIE NAMIĘTNOŚCI...
Przyglądam się najmniejszej fali...
Czy jakiś żagiel tam nie gości.
Niech Twoje żagle wiatr wypełni...
Byś mogła płynąć - UNIESIONA...
Niechaj się wreszcie - sen mój - spełni...
Że w swoje - wezmę Cię - ramiona.
By w mym OGRODZIE przysiąść w nocy...
By się - melodią słów - uraczyć...
Tak pragnę spojrzeć w TWE OCZY,
Tak bardzo pragnę Cię zobaczyć.
Przybywaj więc - niech serce moje...
Tak się - czekaniem - nie zadręcza...
Bo gdy będziemy już - WE DWOJE...
NIEBO - ozdobi - BARWNA TĘCZA.
11 czerwca 2013 09:35
Dziś słoneczka nie widać, ale i tak jest oki bo nie pada.

Dzień dobry ;)

Wczoraj wieczorem miałam gorącą linię na skypie z moją córcią, wcześniej z siostrą .... I każdej łzy kapały jak grochy... Uff. Nie lubię takich dni, kiedy nie ma mnie w domu.
Mam nadzieję, że obie dziś się uśmiechną...
11 czerwca 2013 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
Romana, gdzie go znalazłaś ?? Fajny, fajny. No może być, że to stęskniony mąż Andrejki, może być ... !! Haha. W każdym bądź razie, życzę jej żeby tak ładnie za nią tęsknił. Niech za wszystkimi dziewczynami tak mężowie tęsknią, a co !!
11 czerwca 2013 09:54
Witam Opiekunkowo!!
U mnie dzisiaj cieplutko i słonecznie... właśnie czekamy na pana od kąpieli ... ciekawa jestem , który dzisiaj przyjdzie...
Wiesiula będzie dobrze.. ściskam cieplutko...
11 czerwca 2013 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
A ja jak przeczytalm ten Wiersz,to mi sie lezka zakrecila:)Chce mi sie jeszcze bardziej do domu,ahhhhhhh,jeszcze troszke,jeszcze troszke.......:)
11 czerwca 2013 12:08
Wczoraj na Śląsku padał grad wielkości kurzych jaj, dosłownie !! Żywioł szalał .... 10 minut a straty baaardzo duże. Grad wybijał szyby, wiatr łamał drzewa, strugi wody zalały co się dało. Tychy, Żory, Rybnik - jakoś tak sobie trasę żywioł obrał - wyglądają jak po bitwie. Nawet okna w którejś szkole są powybijane ;-((
11 czerwca 2013 13:18
nie tylko na Śląsku , pod Opolem była masakra , z mojego ogrodu i kwiatów - mąż powiedział że nie zostało nic ! no może trochę zielonych liści !!!!
11 czerwca 2013 13:29
Ja myślałam, że te "kurze jaja" to tak z przesadą i to dużą. Ludzie mają tendencje do wyolbrzymiania, zwłaszcza jak coś tracą. Ale weszłam sobie na stronę Tych i zobaczyłam zdjęcia. No faktycznie, grad był wielkości kurzych jaj. Straty są baardzo duże. Cholera, to było tylko 10 minut.
11 czerwca 2013 13:34
Witajcie Opiekuneczki
U mnie raz słońce raz deszcz.ogólnie pogoda fuj.
Życzę każdej nowej opiekunce takiego miejsca jak ja mam.Ludzie bardzo,bardzo w porządku.
Dziś zrobiłam pranie,potem chciałam to wyprasować ,a Hartmunt mi nie pozwolił.Powiedział,że on nie prasuje i ja też nie będę.
Po obiedzie powiedział,żebym sobie odpoczęła.
Uczą mnie mówić po niemiecku,nie denerwują się jak czegoś nie umiem powiedzieć,translatorek jest w ruchu hi,hi.
Narazie to poczatek mojej pracy,ale myślę,że jakby miałobyć żle to byłoby już na początku.
A z firmy nie zadzwonili wcale,nawet nie spytali czy odebrali mnie z dworca.Ach te agencje...
11 czerwca 2013 13:43
No własnie, ach te agencje !! Jak one nas mają w ..... poważaniu. Byle wysłać, byle rachunek zapłacony. I wsio.
11 czerwca 2013 13:51
Osobiście mam ich w nosie,ale zobowiązali się sami do tego,że zadzwonią i spytają jak nam się układa.Jestem tu od niedzieli i narazie nic.
11 czerwca 2013 13:56
ivanilia40

Witajcie Opiekuneczki
U mnie raz słońce raz deszcz.ogólnie pogoda fuj.
Życzę każdej nowej opiekunce takiego miejsca jak ja mam.Ludzie bardzo,bardzo w porządku.
Dziś zrobiłam pranie,potem chciałam to wyprasować ,a Hartmunt mi nie pozwolił.Powiedział,że on nie prasuje i ja też nie będę.
Po obiedzie powiedział,żebym sobie odpoczęła.
Uczą mnie mówić po niemiecku,nie denerwują się jak czegoś nie umiem powiedzieć,translatorek jest w ruchu hi,hi.
Narazie to poczatek mojej pracy,ale myślę,że jakby miałobyć żle to byłoby już na początku.
A z firmy nie zadzwonili wcale,nawet nie spytali czy odebrali mnie z dworca.Ach te agencje...

Ja po dwoch latach pracy w De tez juz prawie niczego oprocz lnu nie prasuje, oszczednosc pradu, czasu, haha
11 czerwca 2013 14:43
Dzień doberek wszystkim.
Nie wiem,czy z tym zapytaniem dobże trafiam-ale tutaj jest zawsze dużo chetnych do podpowiedzi.
Mianowicie takie mam pytanko: jestem zarejstrowana w UP jako osoba bez prawa do zasiłku, wyjeżdżam 27 czerwca-
- a 7 lipca mam się zgłosić do UP potwierdzić podpisem gotowość do pracy.
Niestety muszę się wyrejstrować z UP bo gdy nie usprawiedliwię swojej nieobecnośi w ciągu 7 dni -to spotka mnie kara
=90 dni bez ubezpieczenia. Teraz stawiam WAM pytanie; czy mogę wyrobić sobie w czerwcu kartę Ekuz i będzie ona ważna?
(bezrobotni mają tylko 2-ce) Jesli nie to jakie najlepiej wykupić ubezpieczenie -2 m-ce.
Podpowiedzcie mi ;-)
11 czerwca 2013 14:51
Europejską Kartą Ubezpieczenia Zdrowotnego wydaną przez Narodowy Fundusz Zdrowia mogą posługiwać się wyłącznie te osoby, które pomimo wykonywania pracy na terenie innego państwa członkowskiego UE/EFTA podlegają w zakresie zabezpieczenia społecznego właściwości polskiego ustawodawstwa np. pracownicy delegowani

W związku z powyższym osoby pracujące w innym państwie członkowskim UE/EFTA, które zgodnie z przepisami podlegają właściwości tego państwa w zakresie zabezpieczenia społecznego, posłużą się w sposób bezprawny kartą EKUZ wydaną przez NFZ, będą obowiązane do zwrotu kosztu świadczeń rzeczowych nienależnie sfinansowanych przez Narodowy Fundusz Zdrowia
11 czerwca 2013 14:55
Tak też myślałam. jedynie muszę wykupić sobie ubezpieczenie turystyczne tylko jakie i za ile?