Na wyjeździe

23 czerwca 2013 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
To jest reportaż o opiekunkach osób starszych :

http://www.srf.ch/player/video?id=C5EEC0A1-FA05-41D1-8C2F-FA2BEE18A3A0&

23 czerwca 2013 21:11 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Benita dla Ciebie sie zalogowalam perelke znalazlas.dziekuje Ci bardzo
23 czerwca 2013 21:16
ivanilia40

Własnie sprawdziłam,że do Strasburga we Francji jest tylko 157 km.Kurcze jakbym miała z kim to na pewno skoczyłabym na jeden dzień,hmmm

Ja mam tylko 27 km, bylam juz kilka razy, czasem sama , zawsze warto
23 czerwca 2013 21:20
dorotee

Ja mam tylko 27 km, bylam juz kilka razy, czasem sama , zawsze warto

Kurcze ,to może razem się wybierzemy?
Ja musiałabym przesiąść sie w Stuttgarcie,oczywiście pociągiem
23 czerwca 2013 21:26
Szkoda, ze tak pozno sie zgadalysy, ja jestem tutaj tylko do 12 lipca naszczescie, i mam nadzieje , ze bede sama, tzn zona wyjedzie, tak to mam wolna sobote, niedziele zalezalo, dworzec jest niedaleko od centrum, zreszta wieze katedry widac z kazdego miejsca, no i mieszanka jezykow, niemiecki przeplatany z francuskim, naprawde jak masz czas to wybierz sie, skad jechalabys
23 czerwca 2013 21:26
Tali

Barbarella dzięki za miłe popołudnie! Jak wrócisz następnym razem powtórzymy! Jak nie będę autem to zaliczymy dobre piwo! :)

Moja Panna po moim powrocie dalej teatr odstawiałam... heh! Umierała na zawał i takie tam... no ale jakoś przeżyła... a ja się ulotniłam po tym jak się jej polepszyło... byłam z kumpelką na piwie! Hi! Zaszałalam dzisiaj, ze hej! Ale był odobre to pifo!!!!!!!!!!
A po powrocie do domu taki mnie głód naszedł, że zeżarłam trzy wafle kukurydziane, bo tyle mam w pokoju...  a tak miałam ochotę na kawał mięcha z grillaaa... no ale dobre i to... :)

Tali ja też dziękuję, powtórzymy na pewno i piwko i kawa.
23 czerwca 2013 21:29
Sklepy, La Fayet?, Hermes pomarzyc tylko, wycieczka stateczkiem, mala Francja, karykaturzysci przed katedra,caly dzien to zamalo
23 czerwca 2013 21:33
dorotee

Szkoda, ze tak pozno sie zgadalysy, ja jestem tutaj tylko do 12 lipca naszczescie, i mam nadzieje , ze bede sama, tzn zona wyjedzie, tak to mam wolna sobote, niedziele zalezalo, dworzec jest niedaleko od centrum, zreszta wieze katedry widac z kazdego miejsca, no i mieszanka jezykow, niemiecki przeplatany z francuskim, naprawde jak masz czas to wybierz sie, skad jechalabys

Jak poproszę to dostanę dwa dni wolnego,ale nie myślałam żeby zobaczyć wszystko na raz :) Ja teraz jestem w Schonaich,stąd mam pociąg podmiejski do Stuttgartu,a ze Stuttgaru bezpośrednio do Francji. To tylko 2 godziny pociągiem,autem 1,40 godz.! Kurcze chyba jednak się wybiorę.:)
23 czerwca 2013 21:37
Benita

...dziekuje...
23 czerwca 2013 21:39
Ivanilia, poczekaj na mnie!!! Wracam pod koniec lipca, mam z Marbach do Strasburga jakieś 130km, pojadę z Tobą, ale w czwartek lub wtorek najchętniej, bo wtedy babcia z Tagesheimie do g.16.A potem by ją rodzina wzięła do siebie do wieczora i położyła do łóżeczka o g.20... Jest to dość realne, kurczę! Jednak dwóch dni mi nie dadzą, lecz to nic - Ty zostaniesz, a ja wrócę! A w następnym rzucie zaliczymy Paryż, hi, hi...
Jedynie niecałe 450km ze Sttutgartu...
23 czerwca 2013 21:44
To jest jedna z pozytywnych stron naszej pracy, przy dobrej organizacji czasu swiat czeka, polecam jeszcze karte rabatowa Deutche Bahn, 25 % rabatu, no i warto kupic bilet predzej , conajmniej 4 dni , szerokiej drogi kolezanki
23 czerwca 2013 21:46
romana

Ivanilia, poczekaj na mnie!!! Wracam pod koniec lipca, mam z Marbach do Strasburga jakieś 130km, pojadę z Tobą, ale w czwartek lub wtorek najchętniej, bo wtedy babcia z Tagesheimie do g.16.A potem by ją rodzina wzięła do siebie do wieczora i położyła do łóżeczka o g.20... Jest to dość realne, kurczę! Jednak dwóch dni mi nie dadzą, lecz to nic - Ty zostaniesz, a ja wrócę! A w następnym rzucie zaliczymy Paryż, hi, hi...
Jedynie niecałe 450km ze Sttutgartu...

O rany! Paryż! A wPryżu...Romanka ja przez ciebie jestem coraz bardziej w komleksy wpadnieta. No...Paryż...nastepnym rzutem...ludzie...ale jestem głupia. Mam dobrze a chce lepiej. Ale zazdroszcze no...tak mam. W nastepnym rzucie...dobre :))
23 czerwca 2013 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
Kochanie, a co daje taka karta, napisz w oddzielnym dziale, co? Ile kosztuje, jak długo jest ważna, czy obejmuje cud-pociągi ICE...To przyda się na wieki, a tu zginie wśród tysięcy postów!

Asik, Ty w kompleksy nie wpadaj, tylko jedź z nami! A poza tym takie niby ciche myszki jak Ty mają w zanadrzu różne ciekawe doświadczenia i kiedyś się okaże, że byłaś na Hawajach, a my nie...
23 czerwca 2013 21:47
Dziewczyny, skąd Wy forsę na te eskapady bierzecie ?? Ja prawie swoja przepuściłam - no nie na eskapady ;-//
23 czerwca 2013 21:48
Hi,hi dziewczyny sprawdziłam, do Ivanili mam 107 km. do Ramony 121,do Strasburga 62 km. do Paryża jest najdalej 527 km. hi,hi to co robimy wycieczkę.