Na wyjeździe

13 maja 2013 20:28
Hurraaa !!! Kobitki :D Córka powiedziala ze dzisiaj ona kladzie tate spac no i mam wolne! Zasiadam do wyszywaia. Ale miedzy jednym krzyzykiem a drugim zerkne tu. Asik! Do dziela! jeszce tylko cztery strony zostaly.
13 maja 2013 20:35
Witaj.ja też wyszywam krzyżykowo.gdybys miała skypa to bysmy pogadały
13 maja 2013 20:35
13 maja 2013 20:39
brydzia

Mam skypa ale gonie uzywam bo mam internet z limitem. :( 
13 maja 2013 20:54
Kobietki pomocy!!!!!!!! zdycham dzisiaj caly dzien,boli mnie zoladek,chyba od tego "wspanialego" jedzenia mojej Frau.Oczywiscie nigdy nie jem duzo ale.... co jest dobre zeby podleczyc bolacy zoladek? biegunki nie mam takze cola i paluszki nie sa mi potrzebne ;-)
13 maja 2013 20:57
Jak masz cos rozkurczowego to weź/NO-SPA,Spasmalgon./Albo kropelki żołądk lub miętowe,herbatke miętową/
13 maja 2013 21:09
Moj Skarb ma taki brązowy proszek co sie nazywa Heilerde. jak go boli żoładek to bierze pół łyżeczki. Trzeba popic woda. Soda tez pomaga
13 maja 2013 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
A Mi sie wydaje jak nie Masz zadnych tabletek,ze powinnas sie napic coli,nieraz to pobudza zoladek do pracy. Nie zaszkodzi anuz pomoze. Albo kielicha z pieprzem ha,ha
Wiesz Dorcia 20 pare lat temu tez mialam klopoty z zoladkiem,jakich to ja badan nie mialam robionych,cuda niewidy,sondy,gastroskopie.
A maz mowi do Mnie babo zmien lekarza i zmienilam gastrologa na ginekologa a po 9miesiacach urodzilam zdrowego synusia ha,ha.
13 maja 2013 21:17
Jezeli chodzi o jakiekolwiek tabletki to wolalabym nie a i pozatym nie mam ale chyba jednak jutro zakupie cole .... a tak wogole to jaka dieta byla by dobra,zeby tak ten zoladek przez kilka dni odmulic? macie jakies swoje sposoby..... no bo przestac jesc to chyba nie zbyt dobry pomysl?
13 maja 2013 21:18
dorothea41

Kobietki pomocy!!!!!!!! zdycham dzisiaj caly dzien,boli mnie zoladek,chyba od tego "wspanialego" jedzenia mojej Frau.Oczywiscie nigdy nie jem duzo ale.... co jest dobre zeby podleczyc bolacy zoladek? biegunki nie mam takze cola i paluszki nie sa mi potrzebne ;-)

Dorothea, a nie masz Ty wrzodow? Ta praca sprzyja tej chorobie, napisz cos wiecej, masz mdlosci?

Mnie dwa lata temu, tez tak pobolewal az trafilam do kliniki, zbadali, przeswietlili i stwierdzili wrzodzika, maciupenkiego, ale tak skurczybyk, przez tydzien zycie umilil, ze ech,....
13 maja 2013 21:20
To nie moj sposob ale dieta dla taty. Wrzodowiec byl. Otóz nic smazonego, ciemne pieczywo, gotowane, nic ostrego, malo soli, jesc czesto i po troszeczku.
13 maja 2013 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Ale biedna,obolała Dorothea teraz jest na diecie u Frau z tego co napisała ....Ten kielich z pieprzem to tez niezły pomysł-doraźnie rzecz jasna:):):)
13 maja 2013 21:25
To tylko jako dorazna pomoc w naglych wypadkach o czym innym nie smiem myslec :)
13 maja 2013 21:29
kasia63

Ale biedna,obolała Dorothea teraz jest na diecie u Frau z tego co napisała ....Ten kielich z pieprzem to tez niezły pomysł-doraźnie rzecz jasna:):):)

nawet doraźnie odradzałabym. Podraznia sluzowke a jesli to wrzod to tym bardziej nie. Mowie powaznie. Dorothea! Natychmiast do lekarza! Podpisano - byly Wrzodowiec z rodziny Wrzodowców
13 maja 2013 21:29
kasia63

nawet doraźnie odradzałabym. Podraznia sluzowke a jesli to wrzod to tym bardziej nie. Mowie powaznie. Dorothea! Natychmiast do lekarza! Podpisano - byly Wrzodowiec z rodziny Wrzodowców