Na wyjeździe

13 maja 2013 21:30 / 3 osobom podoba się ten post
dorothea41

Jezeli chodzi o jakiekolwiek tabletki to wolalabym nie a i pozatym nie mam ale chyba jednak jutro zakupie cole .... a tak wogole to jaka dieta byla by dobra,zeby tak ten zoladek przez kilka dni odmulic? macie jakies swoje sposoby..... no bo przestac jesc to chyba nie zbyt dobry pomysl?

Nie , glodówka to nie jest dobry pomysl .Sprobuj raczej jeść przez 2- 3 dni tylko gotowane rzeczy - jakiś grysik lub cienka owsianka na śniadanie ale zero mleka , gotowane mięso z kurczaka,bulion , unikaj wzdymających warzyw , żadnych surowych , może być ryż z cukrem i trochę masła . Potem ewentualnie sucharek , i stopniowo dokladaj kolejne rzeczy . Możesz jabłko pieczone zjeść , nawet z odrobiną miodu i woda przegotowana ,lub herbata ziolowa do picia - zero kawy , mocnej herbaty . Dużo pić . To bardzo lekka dieta i na pewno nie zaszkodzi .Tak leczylam się po ciężkiej grypie żolądkowej.
13 maja 2013 21:33
Wrzody to raczej nie ale to napewno nerwy.....mam terz zoladek rozwalony przez leki przeciwbolowe na migrene.....
mdlosci nie mam ale mysle,ze musze przez kilka dni zrobic sobie jakas diete
13 maja 2013 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea41

Kobietki pomocy!!!!!!!! zdycham dzisiaj caly dzien,boli mnie zoladek,chyba od tego "wspanialego" jedzenia mojej Frau.Oczywiscie nigdy nie jem duzo ale.... co jest dobre zeby podleczyc bolacy zoladek? biegunki nie mam takze cola i paluszki nie sa mi potrzebne ;-)

moim sprawdzonym sposobem na zoladkowe dolegliwosci to platki owsiane na wodzie... mozesz dodac sypiekigo roslku do smaku... gdyby przypadkiem podopieczny Twoj mial w apteczce omeprazol20... wez jedna sztuke... MCP kropelki tez z apteczki dziadka... napewno nie zaszkodza.... kasia68 tez dobrze radzi....
13 maja 2013 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dostalam wrzody z nerwow i przez tabletki przeciwbolowe. Tez mowilam ze to na nie wrzody poki ich nie zobaczylam na gastroskopii :D.Male były ale wredne.
13 maja 2013 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietki jestescie kochane!!!! mozah mysle,ze Twoja dieta podziala,KIKA ja juz biore tabletki CONTRACID(PANTOPRAZOLUM 20) mysle,ze pare dni na ryzu dobrze mi zrobi! nie za bardzo tylko wiedzialam co jesc i pic.... dziekuje Wam !!!!
13 maja 2013 21:46 / 2 osobom podoba się ten post
Dorothea tylko nie przesadzaj z tym ryzem,bo Nam sie w Chinczyka zamienisz :)
13 maja 2013 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea, mnie zawsze na bolący brzuch, żołądek, pomaga ciepły termofor. Mówią, że nie zawsze jest on wskazany, ale pomaga.
13 maja 2013 21:58
Wiesz andrejka,ze to bardzo mozliwe i nawet jestem pewna,ze to nerwy.Niby olewam Frau,puszczam jej glupkowata gadke mimo uszu ale...... podswiadomie nerwy robia swoje.Bo jak tu sie nie zdenerwowac jak ci Frau pieprzy,ze sol jest zdrowa i mocno przysolone potrawy sa KrÄFTIG!!!!!! albo lezy plaster szynki zielonej na talerzyku a ona do dziadka no i do mnie:JAK ZNIKNIE TA SZYNKA TO WYLOZE NOWA!!!!! ja mowie,ze zielonej nie jadam i juz panna foch ma cos do powiedzenia ...albo jak juz polozy cos tam lepszego to :jak ktos chce ta szynke to tylko z tym sosem(robi takie majonezowo-solne-octowe wynalazki i nazywa to sosem kanapkowym)a jak nie to niech lepiej zadowoli sie czyms innym.... ja jej mowie,ze ja tych sosow nie jem to ona znowu tysiace slow na ten temat...... ja juz poprostu boje sie cokolwiek jesc bo zaraz slysze ze to najlepiej smakuje z tym czy ztym a to sie je tak czy tak.....ja i tak robie po swojemu ale to jej pieprzenie i te"madrosci" doprowadzaja mnie chyba do tych bolesci!!!! TOTALNY MATRIKS jak powiada moj Misiek....
13 maja 2013 21:59
Mysle,ze chyba bez fajeczek to sie jednak nie obedzie hahahaha
13 maja 2013 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
BEA

A Mi sie wydaje jak nie Masz zadnych tabletek,ze powinnas sie napic coli,nieraz to pobudza zoladek do pracy. Nie zaszkodzi anuz pomoze. Albo kielicha z pieprzem ha,ha
Wiesz Dorcia 20 pare lat temu tez mialam klopoty z zoladkiem,jakich to ja badan nie mialam robionych,cuda niewidy,sondy,gastroskopie.
A maz mowi do Mnie babo zmien lekarza i zmienilam gastrologa na ginekologa a po 9miesiacach urodzilam zdrowego synusia ha,ha.

Bea teraz dopiero doczytalam twojego posta ze zrozumieniem hahahahaha bardzo bym chciala takiego synusia ale..... u mnie kurek zakrecony i nie ma takiej opcji hihihihihih bo to juz i wiek nie ten ;-)
13 maja 2013 22:08
kika1

moim sprawdzonym sposobem na zoladkowe dolegliwosci to platki owsiane na wodzie... mozesz dodac sypiekigo roslku do smaku... gdyby przypadkiem podopieczny Twoj mial w apteczce omeprazol20... wez jedna sztuke... MCP kropelki tez z apteczki dziadka... napewno nie zaszkodza.... kasia68 tez dobrze radzi....

Ja jednak przystaje przy miecie  no i spokojnie polezec przynajmiej moj żoładek to lubi:)
13 maja 2013 22:11
Oj tam,oj tam wiek nie ten tak sie tylko mowi.
Dietka i za pare dni po bolu zycze Ci tego :)
13 maja 2013 22:15
dorothea41

Kobietki jestescie kochane!!!! mozah mysle,ze Twoja dieta podziala,KIKA ja juz biore tabletki CONTRACID(PANTOPRAZOLUM 20) mysle,ze pare dni na ryzu dobrze mi zrobi! nie za bardzo tylko wiedzialam co jesc i pic.... dziekuje Wam !!!!

...pij dorotheo41 herbate z Fenchel-Anis-Kümmel - kupisz ja w Alduku... za troche ponad 1€ - Panatoprazolum ma podobne dzialanie do Omeprazolu... zycze szybkiego poworotu do zdrowia...
13 maja 2013 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja jednak przystaje przy miecie  no i spokojnie polezec przynajmiej moj żoładek to lubi:)

mamoelu... tez preferowalam kiedys miete:))) teraz rzucilo mnie w inna strone...
Jak tam z plajstrem przeciwslinotokowym? bardzo mnie jego nazwa interesuje...
13 maja 2013 22:21
Hej opiekunkowo ,chyba sie starzeje albo dojrzewam:))Zaczynam kochać teksty Wojciecha Młynarskiego i oczywiście muzyke:)))))