30 maja 2013 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
BenitaWitajcie. Ja mam dzisiaj mega stres. Mój podopieczny (mam małżeństwo) wraca dziś ze szpitala. W porównaniu z dniem dzisiejszym - to do szpitala poszedł zdrowy, a wraca chory. Przed trzema tygodniami był na chodzie, chodził przy rolatorku, ale przemieszczał się sam. Dziś po 3 tygodniach leżenia, nie wiem, czy wstanie na nogi. Dom nie przystosowany do takiego stanu. Ja też. Rozważam, czy dam radę, albo zdezerteruję i wróce do Polski. Zaraz zerknę do umowy, jaki mam czas wypowiedzenia.
Benita,rozumiem Twoje obawy,ale nie denerwuj sie na zapas,moze nie bedzie tak zle.Czesto pacjent po powrocie do domu ,nabiera sil,bo jest mu lepiej,jest mu dobrze ,jest u siebie.
Po za tym,jezeli nie stanie na nogi,moze rodzina,przystosuje warunki w domu.Czesto tak jest.Spokojnie Benitko.
Do domu,to tak czy inaczej powinnas pojechac,jestes z tego co wiem juz b.dlugo i urlop Ci sie nalezy.
Jestes bardzo spokojna osoba,co zauwazylam czytajac Twoje wpisy,nie latwo Ciebie wyprowadzic z rownowagi(tego sobie zycze,hihihi,ale pracuje ned tym w pocie czola) dlugotrwaly pobyt juz Ci sie daje we znaki.
Jakos mam przeczucie,ze nie musisz sie martwic,bo wszystko sie ulozy dobrze:):):)Czego zycze Ci z calego serca:)