Na wyjeździe

01 lipca 2013 22:08 / 8 osobom podoba się ten post
Przy kolacji ..... Babcia ma spore problemy z połykaniem, więc na naszym stole częstym gościem są wszelakie potrawy z mleka. Dzisiaj był grysik .... Ja zjadłam szybciej i wzięłam się szybko za sprzatanie, bo jutro ma dojechać nowa zmywarka. Odwrócona do Babci tyłem słyszę takie słowa: "Jaka ty młodziutka jesteś" Kiwam głową, a po cichu sobie myślę, że dla kogoś, kto ma ponad 80 lat, to większość osób wydaje się być młoda. A za chwilę słyszę: "Albo taka szczuplutka...." No, myślę sobie, to już na pewno nie do mnie.... Odwracam się.... I.... Po skraju talerza Babci spaceruje sobie mała mucha, Babcia się jej przygląda z zaciekawieniem i mówi do mnie:"Ona chyba młoda jest, a nie szczupła, bo apetyt to ma duży..." Dobrze, że nie miałam przed sobą lusterka, bo na widok swojej własnej miny, to chyba bym sama przed sobą uciekła"
01 lipca 2013 22:17
Annika

Przy kolacji ..... Babcia ma spore problemy z połykaniem, więc na naszym stole częstym gościem są wszelakie potrawy z mleka. Dzisiaj był grysik .... Ja zjadłam szybciej i wzięłam się szybko za sprzatanie, bo jutro ma dojechać nowa zmywarka. Odwrócona do Babci tyłem słyszę takie słowa: "Jaka ty młodziutka jesteś" Kiwam głową, a po cichu sobie myślę, że dla kogoś, kto ma ponad 80 lat, to większość osób wydaje się być młoda. A za chwilę słyszę: "Albo taka szczuplutka...." No, myślę sobie, to już na pewno nie do mnie.... Odwracam się.... I.... Po skraju talerza Babci spaceruje sobie mała mucha, Babcia się jej przygląda z zaciekawieniem i mówi do mnie:"Ona chyba młoda jest, a nie szczupła, bo apetyt to ma duży..." Dobrze, że nie miałam przed sobą lusterka, bo na widok swojej własnej miny, to chyba bym sama przed sobą uciekła" :-)

dobre..... z takich historyjek mozna by ksiazke napisac..
01 lipca 2013 22:19
Annika

Przy kolacji ..... Babcia ma spore problemy z połykaniem, więc na naszym stole częstym gościem są wszelakie potrawy z mleka. Dzisiaj był grysik .... Ja zjadłam szybciej i wzięłam się szybko za sprzatanie, bo jutro ma dojechać nowa zmywarka. Odwrócona do Babci tyłem słyszę takie słowa: "Jaka ty młodziutka jesteś" Kiwam głową, a po cichu sobie myślę, że dla kogoś, kto ma ponad 80 lat, to większość osób wydaje się być młoda. A za chwilę słyszę: "Albo taka szczuplutka...." No, myślę sobie, to już na pewno nie do mnie.... Odwracam się.... I.... Po skraju talerza Babci spaceruje sobie mała mucha, Babcia się jej przygląda z zaciekawieniem i mówi do mnie:"Ona chyba młoda jest, a nie szczupła, bo apetyt to ma duży..." Dobrze, że nie miałam przed sobą lusterka, bo na widok swojej własnej miny, to chyba bym sama przed sobą uciekła" :-)

Mnie się podoba Twoja babcia i historie z nia zwiazne:D hih
01 lipca 2013 22:19 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

Dziewczyny ja już się pożegnam,zmienniczka przyjechała i musimy parę spraw omówić,odezwę się już z domku,miłego wieczorku.

Mamusia szczęśliwej podróży i odpoczywaj sobie!

01 lipca 2013 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

A mogę też do Barcelony? :D

No pewnie:)Do Osiek nie dojechałaś/żałuj!!!!!!!/ to może zaliczysz Barcelonę:)Planujemy maj-czerwiec,bo wtedy jeszcze sa tanie loty i dzikich upałów nie ma:)Się będziemy organizować wiosną:)
01 lipca 2013 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

No pewnie:)Do Osiek nie dojechałaś/żałuj!!!!!!!/ to może zaliczysz Barcelonę:)Planujemy maj-czerwiec,bo wtedy jeszcze sa tanie loty i dzikich upałów nie ma:)Się będziemy organizować wiosną:)

Oj żałuję i to bardzo! Cóż - siła wyższa :) Mam nadzieję, że z Barceloną mi się uda.
01 lipca 2013 22:47
giunta

Oj żałuję i to bardzo! Cóż - siła wyższa :) Mam nadzieję, że z Barceloną mi się uda.

Jeszcze nie odbył sie zjazd w Barlinku,a ja juz tez pisze sie na Barcelone.:)
01 lipca 2013 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

Dziewczyny ja już się pożegnam,zmienniczka przyjechała i musimy parę spraw omówić,odezwę się już z domku,miłego wieczorku.

SZczesliwej podruzy Mamusi no i szerokiej drogi pozdrawiam:)))))))))))))))))0miłego uropu  zabawy wspolnej na zjezdzie hehehe:))))))))))))))))) Idobranoc wszystkim spokojnej nocy :)))))))))))))))))))
01 lipca 2013 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
enzo

Jeszcze nie odbył sie zjazd w Barlinku,a ja juz tez pisze sie na Barcelone.:)

Zapraszamy ,zapraszamy:) Im nas więcej będziej tym lepiej:)Pierwszy zjazd moim skromnym zdaniem organizatora był udana imprezą:)Drugi będzie jeszcze fajniejszy:)No i ta Barcelona:):):):)
02 lipca 2013 00:14
Wichurra,sprawdz maila
02 lipca 2013 00:44
enzo

Wichurra,sprawdz maila

Ok,zrozumialam:)
02 lipca 2013 07:06
Witam wszystkich w słoneczny poranek. Miłego dnia !!!
02 lipca 2013 07:08
Dzien dobry w piekny słoneczny ranek...wszystkim miłego,spokojnego dnia życzę..))
02 lipca 2013 07:12
Dzien  dobry wszystkim słoneczeczko promieniami mnie przywitało churaaaaaaaaaaaa bo juz myslałam ze piekna jesien tego lata bebdziemy miec kochani miłego spokojnego jak zwykle bezstresowego dnia zycze !!!!!!!!! ach nie wiem czy tu jak myslicie bo po ostatnich wizyta u stomatologa zaczełam sie zastanawiac gdzie lepiej podchodza do pacjeta w PL czy DE ja bym powiedziała ze tu nie łapia sie szybko do usowania jak nie widza potrzeby bo to długie leczenie i nie wiadomo co z tego wyjdze ale lecza bez pospiechu ddlatego niemcy w wieku 90 lat maja jeszcze zeby moze nie kazdy ale duzo maja po prostu inne podejscie jak zrobia to zab jest dobrze wyleczony z infekcji jak go dopadła wtedy ma szanse na dłuzszy zywot zco wy myslicie o tym???pozdrawiam TYM co wyjezdzaja szerokiej drogi zycze i miłego wypoczynku naładowania akumulatorow i tym co juz odpoczywaja rowniez cieszcie sie z beztroskiego ,bezstresowego,pobytu w domciu przytuleni do swoich połowek pozdrawiam:)))))))))))))))))))))))))
02 lipca 2013 08:24
Witam w słoneczny lipcowy poranek opiekunkowo i miłego dzinka wszystkim życzę.