Na wyjeździe

11 sierpnia 2012 12:42
ale Ty masz dobrze, Kasiula - morze każdego dnia, krzyk mew, zachody słońca i takie tam romantyczne historie...Jak to się stało, że Ty -wrocławianka zamieszkałaś nad Bałtykiem? Ja po prawie pól roku bywania pod Hamburgiem wśród wiatrów i deszczów już nie daję rady i następną sztelę wybieram na południu Niemiec.
11 sierpnia 2012 13:33
Romana, mozesz sie ze mna zamienic :) Ja wyladowalam na poludniu Niemiec a 1000 razy bardziej wolalabym na Pölnocy :))
11 sierpnia 2012 13:41
Kasieńko też zazdroszczę Tobie morza ,Romana nie wiem czy czytałaś artykuł o romach okupujących wrocławski szpital wojskowy ich bliska umiera w tym szpitalu a w romskiej tradycji jest bycie do końca p przy umierającym członku rodziny ,oczywiście nie podoba się to pozostałym pacjentom ponieważ nie potrafią uszanować spokoju innych.
11 sierpnia 2012 13:48
Paula, prawda jest troszkę inna..

Nie wiem dlaczego tak autorytatywnie się wypowiadasz? Ja np.nie podejmuję pracy poniżej 1300eu. I wierz mi nie siedzę bezrobotna! Jeśli sobą reprezętujesz jakiś określony poziom to masz prawo wymagać!
11 sierpnia 2012 14:14

Kaya forum nie jest miejscem zamieszczania ogłoszeń

11 sierpnia 2012 15:08
Co prawda - Agencja TREFO nie reklamuje sie, ale to nie znaczy, ze oszukuje ! Ja pracuje w tej agencji, wiec prosze bardzo, jak ktos jest zainteresowany - opowiem. Kontakt ze mna w moim profilu. Nie bede opisywac na Forum - nie jestem do tego upowazniona. Ogolnie - jest to firma, co do ktorej mozna miec 100 % zaufanie, szczegolnie w odniesieniu do opisu stanu pacjentow. Stawka wysoka, bo i pewnie trudna stella ...
11 sierpnia 2012 19:55
OK, Andrea - z przyjemnoscia czekam na kontakt !
11 sierpnia 2012 20:55
Droga Andreo,a za kogo Ty sie masz?Jakim prawem podwazasz publicznie i w ten sposob moje wpisy.Widze,ze probujesz z siebie zrobic autorytet pierwszej klasy,a zapewniam Cie,ze nie dla kazdego nim jestes.W sprytny sposob,bijac sie niby w piersi,domagasz sie pochwal,ale mnie akurat Twoj sposob probowania opanowania forum nie podoba sie.To ,ze masz kilku stalych''wielbicieli'',o niczym nie swiadczy.Nie probuj byc alfa i omega na kazdy temat,a z innych,ktorzy Ci nie bardzo pasuja robic glupkow.

To nieprawda,ze zarobki w firmach siegaja tylko 1100 euro.Ja od tej kwoty zaczynalam kilka lat temu,a teraz mam kilka kolezanek,ktore nie pracuja ponizej 1300.Przez firmy.
11 sierpnia 2012 21:01
Dziewczyny targujecie się jak przekupki na bazarze za ile ,gdzie z kim ,powiedzcie lepiej jak miło spędzacie czas na Wyjeżdzie , forum zaczyna robić się lobbistyczne ,a to nie oto chodzi :)))
11 sierpnia 2012 21:09
Moim zdaniem kwota wynagrodzenia zależy od znajomości języka,doświadczenia i szczęścia w negocjacjach.Wiadomo że kto negocjuje z firmą zawsze dopnie swego.

12 sierpnia 2012 01:06
Witaj Andrea .....widzę że znowu i przyszło odpierać ataki .........nie daj się!
12 sierpnia 2012 08:22
Fryderyko, nie wiem dlaczego post Andrei odebrałaś jako agresywny, moim zdaniem był neutralny, napisała, że dowie się więcej sama na temat formy pracy jaką Ty masz i tyle. To, że nie wierzy w fakt, że można mieć lepsze warunki pracy niż większość z nas też jest neutralne, bo ja wierzę i nie obrażam się, że niektórzy sądzą, że jestem naiwna. niech sobie myślą, co mi to szkodzi. Wiesz jakie rzeczy wygadywali publicznie o Juliuszu Cezarze? Teraz szłoby się za to natychmiast do paki, po drodze dostając niezły wycisk. A on się nie tylko nie mścił, ale umiał też z tymi ludźmi pracować, bo leżało mu na sercu jedno- dobro Rzymu. Spójrz na Andreę inaczej, nie jako na osobę wymądrzająca się, tylko zaangażowaną, by komuś mniej doświadczonemu w tej pracy nie stała się krzywda. Obie jesteście cenne - Ty ze swoją odwagą robienia rzeczy nowych i ona ze swoim zaangażowaniem i chęcią samodzielnego sprawdzania, jak się rzeczy mają. Obie Was cenię, lubię i podziwiam.
12 sierpnia 2012 09:40
Alez Romano,kolezanka Andrea nico sie przecenia,nie jest w stanie mnie zdenerwowac.Nie widze tu zadnego kija ani mrowiska.Ja rowniez wyrazam tylko wlasne zdanie.Co do sprawdzania informacji.Uwazam,ze kazda kobieta podejmujaca prace w Niemczech (i nie tylko),jest na tyle inteligentna i wie,ze musi sama wszystko sprawdzic,tym bardziej,ze interpretacja kazdych przepisow,w zaleznosci od landow,czy samych urzednikow,moze byc rozna.Maja z tym problem prawnicy,wiec jak Andrea moze czuc sie osoba calkowicie kompetentna w tej dziedzinie.Powtarzam,kazdy musi sprawdzic wszystko sam u zrodla,a i to nie gwarantuje,ze uniknie calkowicie problemow.Takie jest zycie niestety.

Nie widze tu rowniez,abym stala sie nagle obronca firm,co sugeruje Andrea.Napisalam tylko,ze sa opiekunki z wyzszymi stawkami.Oczywiscie,aby tak bylo,trzeba dysponowac odpowiednimi argumentami i jeszcze umiec je ''sprzedac'',co zdaje sobie sprawe,wcale nie jest takie proste.Ale mozna!!Ja sama przez ostatnie dwa lata mialam,pracujac przez firme 1300euro netto.i nie jest to nic nadzwyczajnego,a juz na pewno nie wynika z tego,ze bronie firmy.
12 sierpnia 2012 16:05
skaut3333 said:
Kasieńko też zazdroszczę Tobie morza ,Romana nie wiem czy czytałaś artykuł o romach okupujących wrocławski szpital wojskowy ich bliska umiera w tym szpitalu a w romskiej tradycji jest bycie do końca p przy umierającym członku rodziny ,oczywiście nie podoba się to pozostałym pacjentom ponieważ nie potrafią uszanować spokoju innych.

Skautt, mądry lekarz dałby im izolatkę i wszyscy byliby zadowoleni. Dla Romów rodzina jest bardzo ważna, są hałaśliwi i to może przeszkadzać innym, lecz wrażliwi ludzie szanują ich obyczaje i np. sąd w Oświęcimiu przychylił sie do prośby jednego Roma, by zamienic mu pracę przy nieczystościach na inną (miał taki wyrok, prace tzw. społecznie uzyteczną), bo im nie wolno pracować przy nieczystościach, krwi, w policji (nie mogą być lekarzami i pielęgniarkami, to zależy od szczepu, ale większość z nich). Są więc ludzie, którzy ich rozumieją. Obawiam się jednak, że większośc Polaków najchętniej widziałaby ich na Antarktydzie. Ale pamiętajmy, że jeszcze 50 lat temu na wsiach ludzie umierali w otoczeniu rodziny, było to naturalne dla Polaków.
12 sierpnia 2012 18:39
andrea said:
A tam !!! Szkoda slow,nie wiem dlaczego zawsze wloze kij w mrowisko -Chyba pojde na forumowy urlop. Krysienko ;-)))

Proszę Cię bardzo nie rób tego Andreo!.....bo będę zmuszona iść razem z tobą.