Na wyjeździe

11 listopada 2012 13:26
Ja tez nigdy nie spotkalam sie aby firma nie zaplacila tego co jest w umowie..Moja mama(opiekunka)pracuje w Niemczech,ale prywatnie i miejsce gdzie jest znalazla jej jakas babka-i jej zeczywiscie mama dala 200euro z pierwszej tygodniowki-ale bylo to jednorazowo i one tak sie dogadaly miedzy soba,wiec wszystko ok-ale firma??haracz??masz umowe?
11 listopada 2012 13:33
tak,mam umowe,wyglada na to ,ze pracuje ;;na czarno;; kazala mi wykupic sobie prywatne ubezpieczenie,wiec teraz alles klar,maja swja srone w internecie,oglaszaja sie,nie wiem czy rodzina ma tego swiadomosc, dziewczyna ,ktora ze mna przyjechala do innej miejscowosci jest w takiej samej sytuacji.Ja bym nie miala pretensji jesli jak piszecie,pojechalabym z polecenia,od kogos kto zalatwia prace,itp.Powiem prosto z mostu,ze beda mieli nieprzyjemnosci i wyjasnie wszystko rodzinie
11 listopada 2012 13:40
no Jezu dziewczyny, gdzie ja trafilam ,ale mam teraz nauczkkę,zeby miec najpierw przed nosem umowe a potem wsiadac w autokar,nie wiem czy moge napisac dane, firma zrejestrowana w Niemczech,prowadzona przez kobietę,koło Stuttgartu,kolezanka miala byc przy dziadku,ktory UWAGA,troche ,,popuszcza w majtki,,stwierdzenie pani rekrutujacej,a okazalo sie dziadek z demencja,12 razy w nocy wstaje do toalety,demencja galopka,agresywny,za 1000euro
11 listopada 2012 14:07
ok,najwyzej moderator to skasuje

24h-pflege.com ,nie wiem moze ktos zna
11 listopada 2012 14:07
Hogata, w niedziele prawie nigdy nie wstaje przed 11sta. ale w tygodniu pobudeczka o 10tej ;(

Iza, napisz jaka to firma. Mam nadzieje ze chociaz te 1000 € ci wyplacili !
11 listopada 2012 14:08
Iza, nie bój się; dawaj namiary na firmę. Mam prawnika w rodzinie.
11 listopada 2012 14:15
hhaha,dzieki za wsparcie,ale ja do strachliwych nie nalezę,dam znac co po rozmowie z corka,mysle,ze Niemcy nie za bardzo chcieliby kłopotow,tu na miejscu mam kogos to zadzwoni w moim imieniu do szanownej wlascicielki.Pozdrawiam Bieta,ja jestem z lubelszczyzny,Krasnik,Lublin,Chełm.....Biala Podlaska

aaaa i jeszcze zlota mysl pani wlascicielki; niech pani sobie ustawi rodzine,bo powiedzialam ,ze nie za bardzo mam ochote prac swoje osobiste rzeczy typu biustonosz z dziadkowymi i babciowymi gaciami i szorowac lazienke w piwnicy
11 listopada 2012 14:28
Iza, o nas , o Lubelszczyźnie mówiło się i mówi , że to ściana kategorii Beee. Jakby co, to namiary na mnie na moim profilu. KRAŚNIK LUB. (Polska 2 hahaha ) Wszystkich serdecznie pozdrawia :)
11 listopada 2012 14:33
Ja swoje rzeczy-zawsze piore osobno-wszystkie!!

Z tego co piszesz to poprostu pojechalas do pracy na czarno-sama wykupilas ubezpiczenie itd-tak robi moja mama-tylko ze ona wszystkie szczeguly ustalila wczesniej,no i te 300euro to troche za duzo.Na ile wogule pojechalas??
11 listopada 2012 14:39
sęk w tym,ze jeszcze nie wykupiłam uzbezpieczenia,w domu jest syn,ktory takich rzeczy nie załatwi,nastolatek,wcale nie było o tym mowy,dowiedzialam sie o wszystkim przy podpisaniu umowy,wiec moglam wlasciwie d...w troki zabrac od razu,a no i o cudownej prowizji tez.Rozmawialam z kim z biura chyba,włascicielka nas odebrala na dworcu,zawiozla na miejsce.Mam byc do 6 stycznia.
11 listopada 2012 14:41
iza38bp,to nie Beata w Niemczech odebrała Cię z autobusu i zawiozła do rodziny?
11 listopada 2012 14:43
poczytalam o tej firmie.o to fragment

Informacje dla pracowników

W związku z rosnącym zapotrzebowaniem pracowników tymczasowych oraz sezonowych prowadzimy rekrutacje w trybie ciągłym. Każdego pracownika traktujmy indywidualnie, gdyż zadowolenie pracownika przekłada się na budowanie naszej dobrej opinii. Posiadamy certyfikat Agencji Pracy Tymczasowej oraz wszystkich pracowników zatrudniamy legalnie. Oprócz tego każda zatrudniona osoba w czasie trwania kontraktu pozostaje pod nasza opieką a rodzina u której pracuje jest wcześniej przeze nas sprawdzana.

czarno na bialym-firma legalna-nie daj sie nie maja takiego prawa-zadnego haraczu

wyczytalam tez z ich niemieckiej strony ze biora malo od rodzin do 1550euro to max.koszt-czyli chyba najmniej ze wszystkich innych firm-dlatego niemcy sie do nich zglaszaja,firma chcac sobie zarobic wymusza haracz-to wszystko jest nielegalne.
11 listopada 2012 14:43
Nie wiem, co mozna w takiej sytuacji napisac ... Prawdopodobnie po pierwsze - nie pojechalabym, nie majac umowy przed nodem, po drugie - wyjechalabym w tempie ekspresowym. Chyba, ze wiedzialas, ze jedziesz na czarno.

Anna77: odebralas mojego maila?
11 listopada 2012 14:46
tak, tylko ustalenia były inne i z kim innym rozmawialam,
11 listopada 2012 14:49
Co wiecie o firmie ATERIMA,wysłałam zgłoszenie,oddzwoniła dziewczyna.Teraz jestem na zastępstwie,ale w styczniu muszę szukać czegoś na dłużej.