lmplanty zębowe

25 października 2014 20:44 / 3 osobom podoba się ten post
Gdy mi robił górna "3" już po wszcepieniu implanta dał mi odrazu zastępcza korona(czyli ząb) miałam to na czas ok 4 miesiące.Gdy mi robił 4 i 5 i 6 to nie daje zastępczego jakby zęba,bo w tyle nie widac.
Aby miec ząb na gotowo potrzeba zazwyczaj 4 wizyt,w czasie 3 do 5 miesięcy.Przy czym pierwsza jest po 2 tyg na zdjęcie szwów,potem 2-3 miesiące przerwy,potem na wycisk zęba,zgryzu i ost. na odbiór.Ja płaciłam dr na początku połowę i po 2-3 m resztę.
Nie,aż tak bardzo nie bolało po zabiegu,bierzesz zresztą tabletki przeciwbólowe,co przepisuje dr + antybiotyk.
Sam zabieg jesteś tak bardzo znieczulona,ze aż rzęs nie czujesz hahaa.Wszystko do wytrzymania.
Ja sobie tak planowałam wyjazdy do DE,aby byc po zabiegach w domu jakiś czas.
ę
25 października 2014 20:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dzięki Cristina. 
O takie dokładnie informacje mi chodziło zakładając ten wątek. /tzn. z pomocą Koleżanki/
I po raz kolejny potwierdza się, jak bardzo potrzebne jest to forum.
Pozdrawiam.
25 października 2014 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
cristina

Amelka--ja Cie nie chcę straszyć,to zależy od każdego indywidualnie,co masz do zrobienia.W jakim stanie są Twoje zęby,itp.To że ja byłam opuchnięta,to nie znaczy,ze Ty także będziesz.Ja świadomie chciałam zrobić 4 odrazu z podniesieniem zatok,aby mieć to za sobą i nie dzielic na dwie wizyty.
W poczekalni dr ma 96 obrazów-dyplomów.a to o czymś świadczy,że jest naprawdę fachowcem w tej dziedzinie.

a także o tym, że cały czas się uczy. I dlatego ma wielu zadowolonych klientów.
Dziękuję bardzo, bardzo)

25 października 2014 23:08 / 2 osobom podoba się ten post
proszę bardzo. dr G studiował także we Frankfurcie implantologie.Taki dyplom ma również. pozdr.

daj znać jak Ci poszło
26 października 2014 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
cristina

proszę bardzo. dr G studiował także we Frankfurcie implantologie.Taki dyplom ma również. pozdr.

daj znać jak Ci poszło

Cristina, naturalnie, że tak.
Napisz jeszcze proszę czy można kartą płacić, czy należy zabrać gotówkę?
26 października 2014 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Cristina, naturalnie, że tak.
Napisz jeszcze proszę czy można kartą płacić, czy należy zabrać gotówkę?

Amelka dzieki Twojemu tematowi kazda wzbogacila swoja wiedze na temat implantow.Marzyl mi sie taki zabieg i nadal marzy ale z prostej przyczyny nie moge sobie go zafundowac-koszta.Sama jestem ciekawa jak Tobie przebiegnie ten zabieg-mam nadzieje ze zrelacjonujesz nam go;-;-;-;-
26 października 2014 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Dziękuję. Proszę o informację, jeśli ktoś z Was lub Waszych znajomych ma założone implanty zębowe. Jestem tym bardzo zainteresowana z uwagi na moją "dwójkę".  Wyczytuje w necie różne informacje i mętlik już mam od ich nadmiaru.

Gdzie jest Opiekun Janusz?
Wynalazłam Jego info sprzed 3 lat i wiem, że usunął zęba i pytał o ceny implantów.
Janusz, zrobiłeś tego zęba? 
Odezwij się proszę.

napisz kochana, czy masz dwójkę (albo korzeń) czy już tylko wspomnienie.Bo jeżeli coś tam jeszcze jest , to lepszą opcją jest np. sztyft i na tym koronka.Ja jestem posiadaczką 1 implantu, na razie siedzi, ale miałam z nim sporo kłopotów ( uczulenie na nikiel chyba ), większość ludzi problemów i implantami nie ma.I koniecznie idź na konsultację do dobrego dentysty, właściwie w dzisiejszych czasach, przy całej tej wiedzy stomatologicznej,  nie powinno się zębów wyrywać.I tego się trzymam, ostanio (10 lat temu) dentysta chciał mi wyrwac ząb 8, złamany na pół, nie zgodziłam się , powiedzialam , że jestem za stara na usuwanie zębów i niech mi ratuje , to co jest - i co ? Ząb ( no dobra , połowa :) ) służy mi do dzisiaj.
26 października 2014 14:38 / 1 osobie podoba się ten post
Amelka--tak,można kartą płacic.
Nic się nie bój,będziesz w dobrych rękach.
26 października 2014 15:16 / 2 osobom podoba się ten post
daisy_44

napisz kochana, czy masz dwójkę (albo korzeń) czy już tylko wspomnienie.Bo jeżeli coś tam jeszcze jest , to lepszą opcją jest np. sztyft i na tym koronka.Ja jestem posiadaczką 1 implantu, na razie siedzi, ale miałam z nim sporo kłopotów ( uczulenie na nikiel chyba ), większość ludzi problemów i implantami nie ma.I koniecznie idź na konsultację do dobrego dentysty, właściwie w dzisiejszych czasach, przy całej tej wiedzy stomatologicznej,  nie powinno się zębów wyrywać.I tego się trzymam, ostanio (10 lat temu) dentysta chciał mi wyrwac ząb 8, złamany na pół, nie zgodziłam się , powiedzialam , że jestem za stara na usuwanie zębów i niech mi ratuje , to co jest - i co ? Ząb ( no dobra , połowa :) ) służy mi do dzisiaj.

To o co pytasz, czyli sztyft właśnie służył mi przez lat 8 ;-))
Jestem posiadaczką połówki korzenia zęba dwójka ;-)), na którym umocowny był bolec z zębem.
Podobnie jak i Ty jestem absolutną przeciwniczką wyrywania zębów i ratowania ich resztek aż do końca.
Także przeciwna jestem szlifowaniu i nakładaniu koronek na zęby zdrowe. Mam taki jeden i mu "nie ufam", bo na zewntrz piękna porcelanowa koronka a co pod nią? Nie widać.
Dbam o swoje uzębienie i w miarę często bywam w gabinecie u dentysty. Ale wszystko ma swój kres. Moja dwójka także )
Ale bardzo dziękuję za info.
Pozdrawiam.

26 października 2014 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

"Moja" pani dentystka ma klientow z DE, z calej Skandynawii i na biedna absolutnie nie wyglada. Wyposazenie gabinetu - mucha nie siada - kazdego roku na targi specjalistyczne jezdza (maz jest specjalista od chirurgii szczekowej i od tworzenia "garniturow"), teraz jakies nowinki w zakresie implantow wyczaili i jada do CH zima na szkolenie. W rozmowie stwierdzila, ze im nie oplaca sie gdzies wyjezdzac do innego kraju, bo w PL maja wszystko to, co potrzebuja, a klientow nie zabraknie ! To jest fantastycznie dobry zawod, tylko nie dla kazdego, niestety.

A możesz podać namiar na tą dentystkę bo właśnie też zamierzam ząbki robić , no tylko nie wiem jak by to miało wyglądać na odległość ale zapytać można ,
mam maila w profilu .
27 października 2014 17:13
steni

A możesz podać namiar na tą dentystkę bo właśnie też zamierzam ząbki robić , no tylko nie wiem jak by to miało wyglądać na odległość ale zapytać można ,
mam maila w profilu .

Hmm, nie masz maila w profilu, ale to jest Lidzbark Warminski.
27 października 2014 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
AMELKA wykrakałaś. Przed wyjazdem robiłam przegląd stanu posiadania i dentysta zarzekał się. że jest ok. I co? Właśnie "coś" czuję. Podejrzewam, że to Ty siedziałaś nad jakimiś wywarami i czarowałaś kogoś do pary. Bo zdaje się, że moja korona wysiada, niestety ;(
27 października 2014 17:31
WSTENGA

AMELKA wykrakałaś. Przed wyjazdem robiłam przegląd stanu posiadania i dentysta zarzekał się. że jest ok. I co? Właśnie "coś" czuję. Podejrzewam, że to Ty siedziałaś nad jakimiś wywarami i czarowałaś kogoś do pary. Bo zdaje się, że moja korona wysiada, niestety ;(

Dałam podoba się, ale wcale mi się to nie podoba.
27 października 2014 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Dałam podoba się, ale wcale mi się to nie podoba.

Ja tam nie wiem jak Tobie, ale mnie nie podoba się wcale. Ale zastanawiam się nad czym Ty tam czarujesz tak skutecznie ;) Co tam ważysz w tym swoim kociołku? I czy to zadziała również w drugą stronę? Bo przede mną jeszcze 8 tygodni :(
27 października 2014 20:02 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Ja tam nie wiem jak Tobie, ale mnie nie podoba się wcale. Ale zastanawiam się nad czym Ty tam czarujesz tak skutecznie ;) Co tam ważysz w tym swoim kociołku? I czy to zadziała również w drugą stronę? Bo przede mną jeszcze 8 tygodni :(

Nie podoba mi się, że Twoja korona też wysiada. 
Wierzysz w coś takiego jak telepatia? Coś w tym jest, już kilka razy zdarzyło mi się, że ktoś kto wyrządził mi jakąś krzywdę, sam w krótkim czasie jej doświadczył. 
Tzn. nie zrozum mnie źle, ponieważ ja Ciebie lubię pomimo,  że osobiście nie znam. Nadajemy na tych "samych falach" )
Ja byłam tu u arzta i ząbki plombował mi ładnie / tzn. wymienił na nowe/  aż trzy sztuki i nawet kamień też oczyścił.
Oczywiście dopłaciłam za wypełnienia białe /243 EUR/  ponieważ NFZ refunduje tylko za ciemne, metalowe. A ja takich nie chcę.
No i pozostała mi ta nieszczęsna dwójka, którą w grudniu mam nadzieję zrobić.
Napisałam to, ponieważ nie czekałabym aż 8 tygodni, bo to dużo czasu a choroba postępuje.
Pozdrawiam.