Na wyjeździe #16

14 listopada 2014 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Otóż to Kasiu, otóż to. Ciekawostką jest to, że jak się zaczyna wymiana zdań o naszych wynagrodzeniach, to zdecydowana większość pań, tak wcześniej aktywna w dyskusji, nabiera wody w usta i pisze standardowe..,,no ja mam więcej,, ,,a ja to mam jeszcze więcej,, ,,a ja to mam inną stawkę,, No ubaw po pachy po prostu. Ktoś kto pracuje jako opiekun czy opiekunka doskonale wie ile się w tej branży zabiara najmniej, a ile najwięcej.Smiechu warte takie gadanie :))))))))))

A o mnie wszyscy wiedza ile mam, bo ogłoszenie na to miejsce, w którym jestem teraz ukazało się na naszym portalu. Było napisane za ile , a ja nie ukrywałam, że to chodzi o moją zmienniczkę . Tylko szkoda, że jeszcze nikt się nie zgłosił na te kokosy , ale  nie trace nadziei, że w przyszłym tygodniu dostanę telefon i miły głos mi powie: Pani Anetko, zarezerwowaliśmy pani busa i wraca pani do domku
14 listopada 2014 18:52 / 6 osobom podoba się ten post
reanata

ja nic nie pisalam w tym temacie ale napisze,nie mam nic do ukrycia,trzy lata temu na pierwszy wyjazd-miesieczne zastepstwo-jezyk podstawy-na urlopie wypoczynkowym bylam  tak na marginesie,-jeszcze w polsce pracowalam,za 1200 ojro,i tak mi sie spodobalo ha,ha ze  wrocilam i zlozylam wypowiedenie w firmie po dwoch tygodniach przemyslen,potem juz wyjazdy za 1000 czy 1050 ojro-jezyk,teraz do jednej osoby mam 1200 ojro.jest ok.;-;-;-

No własnie Renatko , i o to chodzi. Rzecz nie w tym, żeby zaglądać do cudzego portfela, tylko rzecz w tym, że jesli juz sie zabiera głos w temacie naszych wynagrodzeń, zeby napisac prawdę. Pomoże to nowym dziewczynom negocjować stawki przy pierwszym wyjeżdzie. Nie wspomnę o tym, że da to tez jakiś pogląd innym osobom, które zaczną się cenić i wtedy firmy będą musiały podnieść wynagrodzenie za tę ciężką pracę. Pamiętam jak ja zaczynałam, zielona jak szczypiorek na wiosnę i firma z którą w końcu pojechałam zaproponowała mi na dzień dobry 750 euro. Poniewaz czytałam różne fora dla opiekunek i ich wypowiedzi odnośnie wynagrodzenia, wiedziałam, że nie powinnam się zgadzac na taką stawkę i nie zgodziłam się. Pojechałam za 900 euro, no jednak jest to róznica, prawda? 150 euro na ulicy nie lezy. Podejrzewam, że gdybym miała więcej odwagi to i 1000 bym wtedy wynegocjowała, ale zalezało mi na szybkim  wyjeżdzie.
Dziś już jestem na innym etapie, ale.... irytuje mnie jak ktoś pisze głupstwa z sufitu wzięte, tylko nie wiem po co?
14 listopada 2014 18:53
Roma-na

OOO widzę że mężczyżni też są na tym forum :)) Jak miło :))

OOOO jaka dobra orientacja w "terenie" :)) jak miło :))
14 listopada 2014 18:55 / 2 osobom podoba się ten post
No niech Ci będzie :))))))))) pożartować nie można??? Widocznie to mentalna bliźniaczka Korneliusa :)))))))))
14 listopada 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

rywalke ???? Wspolzawodnictwo jest mile widziane !
Skad Ty wiesz ze ja spininguje ???

ups-to ja juz pisalam w temacie swietokrzyskie ze jezdzilam  na zawody do sandomierza ,byl taki moment ze sama z przyjaciolmi woblerki robilismy z drzewa lipowego,oj piekne  czasy ,w kazdym razie sprzet mam,woblerki rozne i  inne przynety,oraz stroj plus wodery ha,ha,ha
14 listopada 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

OOOO jaka dobra orientacja w "terenie" :)) jak miło :))

Staram się :))
14 listopada 2014 18:56 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

A o mnie wszyscy wiedza ile mam, bo ogłoszenie na to miejsce, w którym jestem teraz ukazało się na naszym portalu:-). Było napisane za ile :-), a ja nie ukrywałam, że to chodzi o moją zmienniczkę :-). Tylko szkoda, że jeszcze nikt się nie zgłosił na te kokosy :-), ale  nie trace nadziei, że w przyszłym tygodniu dostanę telefon i miły głos mi powie: Pani Anetko, zarezerwowaliśmy pani busa i wraca pani do domku :-)

Trzymam kciuki mocno Anniczko ,żeby się szybko zmienniczka znalazła!:):):)Planowo kiedy zjazd?
14 listopada 2014 18:57
doda1961

No niech Ci będzie :))))))))) pożartować nie można??? Widocznie to mentalna bliźniaczka Korneliusa :)))))))))

Fajny nick :))) Uroda też ? :)) 
14 listopada 2014 18:58
herzen

Nie bardzo wierzę iż nasze zarobki są adekwatne do stopnia znajomości języka , wiem z własnego doświadczenia iż w okresie świąt kiedy firmy potrzebują na ''gwałt'' pracowników oferuja pracę za większe pieniądze pracowniką bez doświadczenia i bez znajomości jezyka to żałosne moim zdanie .... Ale każdy ma swoje i nie wiem po co jest w firmach ta gadka iż pensja uzależniona jest od stopnia znajomości języka brednie ...

Możesz mi wierzyć, że są, przynajmniej w kontekscie stawki dla rodziny niemieckiej. Inaczej płacą za osobę z marnym niemieckim, a inaczej za osobę z bardzo dobrym niemieckim! I tak jest w każdej firmie, czy to się przekłada na nasze wynagrodzenie, to ja juz nie wiem, ale rodzina mojej podopiecznej robiła aferę, bo zapłaciła za osobę z dobrym niemieckim, a przysłano osobę kompletnie nie znającą języka.
14 listopada 2014 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
Roma-na

Fajny nick :))) Uroda też ? :)) 

Ale że co??? Nick dla tak zwanych jaj,( nie kojarzyć z Dodą),na drugie imię mam Dorota, a urodę, nieco juz nadszarpniętą zębem czasu widać na zdjęciu w avatarku :)))))))))
14 listopada 2014 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Trzymam kciuki mocno Anniczko ,żeby się szybko zmienniczka znalazła!:):):)Planowo kiedy zjazd?

5 grudnia wyjazd i mam planowo być prezentem na Mikołaja dla Rafała
14 listopada 2014 19:01
doda1961

Ale że co??? Nick dla tak zwanych jaj,( nie kojarzyć z Dodą),na drugie imię mam Dorota, a urodę, nieco juz nadszarpniętą zębem czasu widać na zdjęciu w avatarku :)))))))))

Nie ważny czas , ważne co w duszy gra :)))
14 listopada 2014 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

ups-to ja juz pisalam w temacie swietokrzyskie ze jezdzilam  na zawody do sandomierza ,byl taki moment ze sama z przyjaciolmi woblerki robilismy z drzewa lipowego,oj piekne  czasy ,w kazdym razie sprzet mam,woblerki rozne i  inne przynety,oraz stroj plus wodery ha,ha,ha

ok wez ten stroj (bikini) i koniecznie popros swojego faceta o nowy telefon ha ha 
14 listopada 2014 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
Roma-na

Nie ważny czas , ważne co w duszy gra :)))

Oj kobieto, w mojej duszy to.......taka orkiestra ze ho...ho...ho..... :))))))))))))
14 listopada 2014 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Jaka skromna.Troszke sobie czas zeby polamal na tobie ha ha