Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

13 listopada 2014 10:34
Klopsiki w sosie albo pomidorowym albo koperkowym...jeszcze nie wiem.
Ziemniaki.
I nie wiem jaka jarzyna do tego :/

Mam weißkraut z wczoraj...pasuje?
13 listopada 2014 11:08
Ja mam zupę check fkash ;)) Po niemiecku :) i bananek dla babci :))
13 listopada 2014 11:09
check flash :))
13 listopada 2014 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
Roladki wołowe, pyreczki i kapusta czerwona z jabłkiem.
13 listopada 2014 11:34
kasia63

U mnie jutro ma być polenta/z torebki/-nie jadłam jeszcze,sama jestem ciekawa czy będzie zjadliwe:)Na gorąca wodę wsypuje się proszek,miesza ,ściąga z palnika i dalej miesza i gotowe:)Ano zobaczymy:)Tu gotuje córka,ja za podkuchenna robię-zjadliwie nawet gotuje.Zresztą ,ja z żarciem problemu nie mam o ile go nie brakuje :)A tak nieszczęśliwie jeszcze nie trafiłam,póki co żebym głodna chodziła czy za swoje kupowała.Dopóki na stole nie ma żadnych podrobów -zjem wsio:)

Zrobiłam gulasz z żołądków kurzych,ziemniaki ,kapusta czerwona -słoik.
Kasiu co uprzedzenie masz do podrobów???
13 listopada 2014 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Zrobiłam gulasz z żołądków kurzych,ziemniaki ,kapusta czerwona -słoik.
Kasiu co uprzedzenie masz do podrobów???

Tak-jak byłam dzieckiem były w domu zawsze duże psy i mama gotowała dla nich kasze z podrobami-jak sie ze szkoły wracało to cuchnęło na cała klatke :(Nie cierpię tego zapaszku.Pan F. uwielbia ,ale gotuje sobie tylko jak mnie nie ma:):):):)Siostra i moja córka lubią a syn i ja nie:)Jak na kolonie jeździł to mu musiałam wpisywac w karcie-alergia na podroby:):):):)
13 listopada 2014 11:41
zupka +kielbaski
13 listopada 2014 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
Pokroiłam wczorajsze kotlety,które nam zostały,makaron rurki al dente,sos śmietankowy,wszystko wymieszałam na patelni,posypałam dla dekoracji pietruszką,mojej babci talerz był wylizany )
13 listopada 2014 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
kalafior z maselkiem i bulka tarta,oraz piersi z kurczaka,ziemniaczki dla pdp.;-;-;-;-
13 listopada 2014 12:29 / 2 osobom podoba się ten post
Zrazy wieprzowe,ziemniaki,kalarepka w sosie białym. Na deser krem z migdałami polany adwokatem.
13 listopada 2014 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Zrazy wieprzowe,ziemniaki,kalarepka w sosie białym. Na deser krem z migdałami polany adwokatem.

to ja poprosze deser z podwojnym adwokatem;-;-;-;-
13 listopada 2014 12:50
Pomidorowa z ryzem :)
13 listopada 2014 12:52
Polenta-nic specjalnego,kaszka kukurydziana jak dla niemowląt,gulasz i brukselka.
13 listopada 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

to ja poprosze deser z podwojnym adwokatem;-;-;-;-

Bardzo chętnie , tak na marginesie wolę nasz samorobny -moja koleżanka taki robi ,że się go łyżką je -pycha.
13 listopada 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
Ciotka

check flash :))

Oswiec mnie prosze, bo pewnie jestem malo kumata, ale nie wiem, co to za wynalazek