Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

14 listopada 2014 15:27 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Jak nie masz dostępu do świeżych, to najlepsze są mrożone w kartonikach, pakowane po 2 sztuki /250 g/.
Kupuję w Edece, ok 3 E, po rozmrożeniu są przyzwoitej wielkości i grubaśne, nie pamiętam firmy, ale inna niż IGLOO.

No ja tak przecież robię,kupuję mrożone filety i jestem z nich zadowolona;)) Nie kupuję tylko Pangi i Tilapii.
14 listopada 2014 15:31 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

hi,hi,hi.akurat slodycze oddam jestem w stanie oddac-nie zjesc ale jakby to byly inne slone-pikatne smakolyki typu niezdrowe chipsy,orzeszki to juz nie byloby stosiku-ale cicho sz...o tym nie wie pdp a ja nie mowie;-;-;-;-;-

To bardzo podobnie jak ja .Wolę pikantne ,niż słodkie.
14 listopada 2014 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

szpinak,jajko,ziemniaczki

U mnie też ,z tym że szpinak dość pikantny ,przyprawiony gałką muszkatałową ,cebulką na masle i czosnkiem.
14 listopada 2014 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
W piątki zawsze robie rybe ;dziś były matijasy z cebulką,jabłkiem w śmietanie i kartofelki w mundurkach.
14 listopada 2014 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlet z kurczaka,ziemniaki i buraczki.

Z obiadami problemów nie mam,gorzej z wymyslaniem kolacji.

Dziś robię pastę- salatke z wedzonej makreli.
14 listopada 2014 17:57
Magdalena_Sewicka

Ale jaka to ryba? Lachs?

Madziu ta ryba to,, rotbarsch,,-taka  nazwe mi podal pdp -bardzo smaczna i droga;-;-;-;-
14 listopada 2014 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

Madziu ta ryba to,, rotbarsch,,-taka  nazwe mi podal pdp -bardzo smaczna i droga;-;-;-;-

Ha, pamietam te nazwę ze swojego pierwszego wyjazdu, myslałam, ze chodzi o barszcz czerwony:)
14 listopada 2014 18:06
ivetta

To bardzo podobnie jak ja .Wolę pikantne ,niż słodkie.

Ja przedtym tylko słodkie,a tera (na starosc;() pół na pół ;)
14 listopada 2014 18:08 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

Reanata, to po polsku karmazyn i można go kupić w Pl, np. w Makro :).
14 listopada 2014 18:09 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Aaaaa,to ja robiłam wczoraj Rotbarsch(Okon),a kupowałam filety mrozone w EDECE 700g za 8€,dobre tez,w piekarniku robiłam;))
14 listopada 2014 18:10 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Reanata, to po polsku karmazyn i można go kupić w Pl, np. w Makro :).

dziekuje nawet bym na to nie wpadla,ja napislam tylko nazwe ze zaplacilam 12 euro za dwa kawalki na  bazarze-a dobra jest faktycznie;-;-;-
14 listopada 2014 18:19 / 1 osobie podoba się ten post
@Reanata,mrożone zawsze tansze(ale dobre),a swieże drożyzna,12eur za 2 porcje uff;>
14 listopada 2014 19:10 / 2 osobom podoba się ten post
jak zawsze w piątek naleśniki z dżemem :)
15 listopada 2014 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
zupa pieczarkowa i omlet z dzem dla pdp;-
15 listopada 2014 12:30 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

zupa pieczarkowa i omlet z dzem dla pdp;-

Ja w podobnym temacie ale zupa grzybowa z leśnych..., pierogi z mięsem ,boczkiem i trochę sałaty.