Jaką rybkę najczęsciej kupujecie? I jak przyrządzacie? Smażona,pieczona w folii aluminiowej,w panierce?

Jaką rybkę najczęsciej kupujecie? I jak przyrządzacie? Smażona,pieczona w folii aluminiowej,w panierce?
roznie czasem w foremce,a czasem na bazarze tylko wtedy place 12 euro za dwa kawaleczki ,ale jest pyszotka i smaze w panierce;-;-;-
roznie czasem w foremce,a czasem na bazarze tylko wtedy place 12 euro za dwa kawaleczki ,ale jest pyszotka i smaze w panierce;-;-;-
Ale jaka to ryba? Lachs?
Ja nie kupuje mam dorszyki , mój mąż mi przywiózł :))
Tutaj najczęściej robię scholle czyli flądry, smażone w panierce.
Ale jaka to ryba? Lachs?
Flądra to niedoceniana ryba. ;) Jutro chyba kupię i wykorzystam ten oto przepis znazeziony w necie
"Filet z flądry w sezamie "Składniki: filet z flądry, jajko, sezam, przyprawy. Filet umyć, wysuszyć, wbić jajko do naczynia, rozbełtać i dodać przyprawy. Filet obtoczyć w jajku, a następnie w sezamie. Smażyć na patelni na mocno rozgrzanym maśle klarowanym do uzyskania złocistego koloru.
Lachs oczywista że łosoś :))
U mnie dzisiaj Kabeljau w pietruszce i czosnku, we folii w piekarniku pieczony. Ziemniaczki i suróweczka z marchewki z jabłuszkiem. Mniam. Moja dama powiedziała że dzisiaj mamy taki obiad jak w restauracji i kazała sfotografować :))