Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

25 listopada 2014 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj byla zupa, trudno mi dac jej nazwe, byl w niej makaron, kielbaski, ziemniaki, fasola, marchew i duzo wszystkiego innego a do tego z pol butli wina czerwonego.
25 listopada 2014 13:46 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Dzisiaj byla zupa, trudno mi dac jej nazwe, byl w niej makaron, kielbaski, ziemniaki, fasola, marchew i duzo wszystkiego innego a do tego z pol butli wina czerwonego.

Wiejska zupa szlachetna:)Bo z winkiem:)Bez to zwykła Dorf suupe:):):Hi hi hi
25 listopada 2014 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz z piersi z kurczaka z warzywami + kartofelki
25 listopada 2014 19:26 / 4 osobom podoba się ten post
Ja chociaż  obiecałam Kasi63, że żadnych takich tam wybitnych obiadków, to niestety złamałam przerzeczenie. Ugotowałam pierogi z mięsem i soczewicą. A co tam, ja lubię lepić pierogi i robiłam to bardziej pod siebie, niż pod gust PDP. Ona boczy się na wszystko, co jest związne z mielonym mięsem, ale sprzedałam jej moje pierożki:):):):)
25 listopada 2014 20:11
Obiad dawno zjedzony , ale był b.dobry.
Zupa z fasolki szparagowej zielonej i ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem.
Jabłka po 0,49 E za kg w ,,ruskim'' sklepie.Tylko kupować.
25 listopada 2014 20:52
Opakowanie Flammekuchen.Totalny gotowiec.Frau wybyła nic nie gotowała i to mi wydała.
A jutro ratatuj ma robic.znowu napaskudzi w całej kuchni.
25 listopada 2014 21:33 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Ja chociaż  obiecałam Kasi63, że żadnych takich tam wybitnych obiadków, to niestety złamałam przerzeczenie. Ugotowałam pierogi z mięsem i soczewicą. A co tam, ja lubię lepić pierogi i robiłam to bardziej pod siebie, niż pod gust PDP. Ona boczy się na wszystko, co jest związne z mielonym mięsem, ale sprzedałam jej moje pierożki:):):):)

Niepoprawna Zocha,niepoprawna:)Ale jak tylko ten jeden ,jedyny raziczek to masz wybaczone:)
25 listopada 2014 21:33 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

u mnie dzisiaj schabowe z koscia takie lubie najbardziej,ziemniaczki dla pdp-ja nie jadam,oraz bylam ambitna i sama na drobnych oczkach poscieralam warzywka-tj.,marchewke,seler,jablko i pokroilam pora przyprawialam i dodalam jogurcik naturalny -super surewczka wyszla
jutro zapiekanka

Zapisalam te surowke, bo takie rozne lubie bardzo. Zrobie pojutrze.

Dzisiaj zupa warzywno-ryzowo-miesna. Budyn z sokiem.
25 listopada 2014 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Niepoprawna Zocha,niepoprawna:)Ale jak tylko ten jeden ,jedyny raziczek to masz wybaczone:)

Danke, gnadide Frau:):):)
25 listopada 2014 22:01 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

Zapisalam te surowke, bo takie rozne lubie bardzo. Zrobie pojutrze.

Dzisiaj zupa warzywno-ryzowo-miesna. Budyn z sokiem.

Jak lubisz surówki to pyszna jest z surowego pora (częśc obojętna) i jabłko,z dodatkiem soku cytryny i jogurtu. Można dosłodzić odrobiną miodu,oczywiście szczypta soli i pieprzu.
Surówka z białej kapusty jest przepyszna: biała kapusta poszatkowana,jabłko,marchew,cebula,jogurt naturalny ,łyżeczka majonezu.
Surówka-sałatka z kiszonego ogórka,pomidora i cebuli,tylko soli się i piperzy-pycha.
26 listopada 2014 10:46
ivanilia40

Jak lubisz surówki to pyszna jest z surowego pora (częśc obojętna) i jabłko,z dodatkiem soku cytryny i jogurtu. Można dosłodzić odrobiną miodu,oczywiście szczypta soli i pieprzu.
Surówka z białej kapusty jest przepyszna: biała kapusta poszatkowana,jabłko,marchew,cebula,jogurt naturalny ,łyżeczka majonezu.
Surówka-sałatka z kiszonego ogórka,pomidora i cebuli,tylko soli się i piperzy-pycha.

Dzieki Ivanilia. Pierwsza i ostatnia znam, ale srodkowej nie i chetnie zrobie )
26 listopada 2014 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj na obiad ziemniaczki, pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym, marchewka z czosnkiem i sosik :):):):)
26 listopada 2014 11:09 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem:)Dyspozycji nie było:)Surówkę tylko zrobiłam:)A obiad za 50 min.....he he he
26 listopada 2014 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie: spetzle, sos carbonara + szynka, pomidory z cebulką, szklanka wody mineralnej i babulka po obiadku je jogurt
26 listopada 2014 12:10 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wiem:)Dyspozycji nie było:)Surówkę tylko zrobiłam:)A obiad za 50 min.....he he he

to zrob cos na winie ha ha Co sie nawinie pod reke to do gara hihi