Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

28 listopada 2014 11:38 / 4 osobom podoba się ten post
Gosiap

Lecę kręcić naleśniki - będą ze szpinakiem i serem żółtym, nieśmiertelna szklanka wody mineralnej i babulka jak zawsze jogurcik.

Jeden naleśnik został się bez szpinaku. Zawinęłam w niego marmoladę, ubiłam śmietanę i przyozdobiłam. Wyglądał cudnie. Myślę sobie kto go zje? Zajrzały do kuchni moje damy. Córka zarządziła, że jemy deser przed obiadem, wzięła nóż, przekroiła na 3 kawałki i zżarłyśmy już deser sprawiedliwie, równiutkie części były. Mam do czynienia z poczciwymi
28 listopada 2014 14:55 / 2 osobom podoba się ten post
Łosoś, frytki i pekińska ...
28 listopada 2014 15:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Łosoś, frytki i pekińska ...

Nie lubię łosiosia.Objadłam się kilka lat temu i ten zapach drazni mnie:)ale ogolnie ryby lubię.Dzisiaj mialam obiadek paluszki lizać, zapiekankę w sosie carbonara z odrobina parmigiano reggiano.Malina...:):)
28 listopada 2014 15:25 / 1 osobie podoba się ten post
My dzisiaj pojadłyśmy wczorajszej kaszy kuskus z warzywami. Na jutro kupiłam na targu stek tuńczyka,jeden duży 38 dag, który kosztował 10,08 euro. Końcówkę pani sama spuściła, bo ja się nie targowałam. Świeże ryby nie są tutaj bardzo tanie, ale ja wykorzystuję okazję.
28 listopada 2014 17:18
mleczko47

Nie lubię łosiosia.Objadłam się kilka lat temu i ten zapach drazni mnie:)ale ogolnie ryby lubię.Dzisiaj mialam obiadek paluszki lizać, zapiekankę w sosie carbonara z odrobina parmigiano reggiano.Malina...:):)

Jak ja miałabym to ugotowac jak nawet nie wiem o czym piszesz hahahahaha
28 listopada 2014 17:29 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Przyrządze Ci to Gosiu:)
28 listopada 2014 19:32
Gosia 1234

Znalazłam przepis na taki skrócony sos carbonara.Klasyczny jest chyba 2 razy bardziej kaloryczny,wystraszyć się można:) Ale sos jest pyszny.
http://www.mniammniam.com/Makaron_z_sosem_carbonara-6038p.html
28 listopada 2014 20:15
tina 100%

Znalazłam przepis na taki skrócony sos carbonara.Klasyczny jest chyba 2 razy bardziej kaloryczny,wystraszyć się można:) Ale sos jest pyszny.
http://www.mniammniam.com/Makaron_z_sosem_carbonara-6038p.html

"Prześwietliłam" przepis i wygląda na łatwy i smaczny, wypróbuje w domku bo tutaj samej dla siebie nie mam ochoty gotowac :(
29 listopada 2014 09:39
Schaboszczaki, ziemniaki i kalafior.
29 listopada 2014 09:46 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś narobię gołąbków na dwa dni , wysilać się nie będę , bo to i choroba , w tv biegi narciarskie , skoki .....szkoda czasu na pitolenie się z gotowaniem ! -:)))))))
29 listopada 2014 09:58 / 1 osobie podoba się ten post
Arabrab,dlatego ludzie montują telewizory w kuchni.Ja tak nie mam,ale może to pozwoliłoby ci porządnie nakarmić rodzinę i tych biegów narciarskich nie stracić-ha,ha,ha.Jednak dodatkowego łóżka to już tam nie wstawiaj.
29 listopada 2014 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Kasza jaglana ,sos pieczarkowy,sałata zielona z papryką.Ciasto bananowe-pyszne.
29 listopada 2014 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj robię kotlety z piersi z kurczaka (tak jakby schabowe), ziemniaki, marchewka gotowana i zmiksowana.
29 listopada 2014 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
U nie rosołek,ziemniaki,mizeria i schabowe z piersi kurczaka mniam:)
29 listopada 2014 10:39
ivetta

Kasza jaglana ,sos pieczarkowy,sałata zielona z papryką.Ciasto bananowe-pyszne.

W dziale wypieki znajdę przepis?
Też chcę zjeść pyszne ciasto bananowe.