Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

29 listopada 2014 16:21
Resztka zupy z czwartku i makaron z zimnym sosem ze słoika.
29 listopada 2014 18:21
ja widziałam to w Schleswig,Lubeck,Eschweiler,Dortmund,mnie mam pojecia jest to roznei pewnie od wielkosci sklepu zalezy ,moze tez od kierownika ,bo jak duzo Polaków w okolicy pracuje ,to jest zapotrzebowanie.
29 listopada 2014 18:46 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Ja na kazdej Stelli spisywałam namietnie przepisy uczyłam sie przy tym jezyka niemieckiego.Nigdy nie gotuje naszch potraw,co tam na straosc bede zmieniec pdp zwyczaje i upodobania a i sama jem staram się poznac smaki innych kuchni,bo przecież prze żołądek nie tylko do serca.

Dzisiaj tez obiadek typowy .

A jeśli Pdp smakuje nasze jedzenie_, nie mówię ,że tylko polskie gotuję . Typowe jedzenie moje ,wprowadzałam bardzo wolno -jak nie smakowało nigdy więcej nie gotowałam. Też lubię nowości  , nie moja wina ,że mojej Pdp zasmakował zurek.   DDD
29 listopada 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

A jeśli Pdp smakuje nasze jedzenie_, nie mówię ,że tylko polskie gotuję . Typowe jedzenie moje ,wprowadzałam bardzo wolno -jak nie smakowało nigdy więcej nie gotowałam. Też lubię nowości  , nie moja wina ,że mojej Pdp zasmakował zurek.   DDD

Didusia to nie do Twojego zurku było.Tez lubię z czosnkiem i chrzanem.
29 listopada 2014 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Didusia to nie do Twojego zurku było.Tez lubię z czosnkiem i chrzanem.

A to głęboko i nisko sorrki mówię.  DDD

Ja po 5 dniach dniach czytania do połowy ,bo mnie przeca komp zalało nie mogę na nowo przyzwyczaić sie do pełnego tekstu.
29 listopada 2014 19:18
Gosiap

Ja chcę rosolku!!!! lubię ..... bardzo, a tu nie żrą.
Dzwoniłam dziś do córki a tam też tradycyjnie rosołkiem pachnie.
Jak wrócę do domku to przez tydzień będę jadła tylko rosołek.

Zapraszam jeszcze zostało:)
29 listopada 2014 20:06
bialek

Zapraszam jeszcze zostało:)

Ja w Schorndorf a ty ..................
29 listopada 2014 20:59 / 3 osobom podoba się ten post
Kochane opiekunki, a ja od  7 lat po raz pierszy nie gotuję. Po raz pierszy pracuję w Szajcarji i partnerka podopiecznego jest kucharką i to ona gotuje tyle, że obiady mamy 18 - 19 o tej godzinie zjem wszytko bo jestem mega głodna. w domu mamy 2 lodówki i jedną zamr. wypełnioną po brzegi jedzeniem z restauracji.
Dziś np. mieliśmy rosti po trzy sznycelki z piersi kurczaka kalafior z wody i do tego sałatka z cykorji z pomidorkiem i papryką z białym sosem podane na osobnym szklanym tależyku, zawsze wszysko jest podane kolorystycznie dobrane do tego zapalone swiece. Smakuje mi wszystko choć sosy są zawsze mega kwaśne.
Wczoraj mieliśmy fondi dołańczam zdjęcia. Choć ponoć nieżle gotuję to tu mogę się jeszcze  wiele nauczyć.ZdjęcieZdjęcieZdjęcie
Zdjęcie
29 listopada 2014 22:32
Gosiap

Ja w Schorndorf a ty ..................

Austria :)))
30 listopada 2014 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj kotlety mielone, kartofelki, marchewka wczorajsza bo było więcej. Dzisiaj tylko z babulką jemy, bo córka ze swoimi dzieciakami i wnukami idzie w miasto. Babulka jogurcik wtrząśnie po obiadku i po szklanicy mineralnej wypijemy.
30 listopada 2014 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
Udko pieczone,kapusta na ciepło z koperkiem i ziemniaki.
30 listopada 2014 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie dzis piers z kaczki klosse i zasmazana na maselku czerwona kapusta
30 listopada 2014 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
robie krokiety na jutro a dzis gołąbki z zamrazarki ,hihi
30 listopada 2014 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Dorka

robie krokiety na jutro a dzis gołąbki z zamrazarki ,hihi

Mniammmmmmm......zjadłabym gołąbki.....!!!!!!

Może zrobię w tygodniu......
Jaką niemiecką kapustę polecacie na gołąbki?
30 listopada 2014 10:37 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Mniammmmmmm......zjadłabym gołąbki.....!!!!!!

Może zrobię w tygodniu......
Jaką niemiecką kapustę polecacie na gołąbki?

schpickohol