z naciskiem ha,ha wskazane szczegolnie po zjedzeniu ..................:):)
z naciskiem ha,ha wskazane szczegolnie po zjedzeniu ..................:):)
wtedy utrwala sie smak:)
Ja zrobiłam dzisiaj wątróbkę cielęcą z cebulką, puree kartoflane (włąsnej roboty) i buraczki zasmażane. Wyszło pyszne
Zofijka, jak zasmażasz buraczki?
Albo urywa film i na drugi dzien nie pamiętasz smaku gęsiny.....
Buraczki trę na drobnej tarce. Na patelnię łyżkę masła, buraczki, przyprawy do smaku (sól, pieprz ew.szczyptę cukru, kostkę rosołową). Podsmażam to 2-3 minuty. Oprószam minimalnie mąką, ale można i bez tego. Na koniec dodaję łyżkę kw. śmietany. Wychodzą mi zawsze bardzo smacznie
Margolcia bo tj *klepok*
lekka jajecznica,rowniez z dodatkiem boczusia,cebuli i smazona na maselku
i to podaje sie do ziemniakow
Koleżano z gęsią delikatnie, przyprawy to tylko sol,pieprz,papryka mozna dodac jabłka albo pomarańcze.Do nagrzanego piekarnika trzeba wstawic tak ok. 200 st.C.Wtedy jest soczysta nie wysuszy sie miesko.A podlac oczywiscie też mozna nawet po zjedzeniu ......................:):)
Czemu?Może w Twoich stronach sie nie jada tak:)U mnie często jajecznica z różnymi dodatkami/pieczarki,cebulka,pomidory/kartofelki i marchewka z groszkiem albo sama ,zasmażana.
Czy ja tą gęś w jakiejś zaprawie musze moczyć z dzien przed? Przyznam sie ze robilam juz gęś, wyszla smaczna, ale szukam nowych smakow, skup sie Mleczko i rzuc jakis konkretny przepis, stary, sprawdzony bo gęs wyśle Ci poczta z dopiskiem"Męcz się z nią, hahaha!"
Ziemniaczki z wody i jajecznica (wybijam jajka i taka sama ilosc mleka i na kazde jajko plaska lyzeczka maki,sol pieprz cebulka i zrumieniony boczek),poznanska pyra jestem tak moja mama serwowala
i bedac w okolicach norymbergii(pdp czeskiego pochodzenia)pdp zazyczyla sobie roren eie und kartofel