A ja dzis mialam tez ziemniaczki ale z klepokiem hihi
klepok -jajecznica na boczku z cebulka
i warzywa
A ja dzis mialam tez ziemniaczki ale z klepokiem hihi
klepok -jajecznica na boczku z cebulka
i warzywa
Haneczko, nigdy by mi nie przyszło do głowy jeść ziemniaków z jajecznicą :). To domowe danie, czy wynalazek dla Niemców?
Z jajkiem sadzonym - ok, tortilla - ok, ale jajecznica mnie zdziwiła :). Uchyl rąbka tajemnicy..
Haneczko, nigdy by mi nie przyszło do głowy jeść ziemniaków z jajecznicą :). To domowe danie, czy wynalazek dla Niemców?
Z jajkiem sadzonym - ok, tortilla - ok, ale jajecznica mnie zdziwiła :). Uchyl rąbka tajemnicy..
Dorka Tak jak napisalam odmierzam taka sama ilosc mleka co jajek czyli 3jajka tj ok.150ml i taka sama czyli 150ml mleka,nie moze byc za duzo tluszczu bo jajecznica sie "zwarzy"tak jak majonez
oraz na kazde jajko plaska lyzeczka maki
no i powinna sie udac
Moja zamowiona gęś dotarła wczoraj do mnie do domku, jak przyjade, jak sobie ją upiekę, jak zasiądę do koryta, to mnie nikt nie odpędzi, hahaha. A pytanie na temat mam takie, jak pieczecie gęś? Z czym, jak dlugo? Podlewacie czymś czy może na sucho?
Koleżano z gęsią delikatnie, przyprawy to tylko sol,pieprz,papryka mozna dodac jabłka albo pomarańcze.Do nagrzanego piekarnika trzeba wstawic tak ok. 200 st.C.Wtedy jest soczysta nie wysuszy sie miesko.A podlac oczywiscie też mozna nawet po zjedzeniu ......................:):)