Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

14 grudnia 2014 09:56
Marta

U mnie tez wołowina,ale gulasz.Juz nastawiłam bo to mięso czasu wymaga.
Co do niej,jakie dodatki, to jeszcze nie wiem.Zanim zmięknie mam czas pomyśleć.

ja mam szybkowarek to u mnei szybko wczoraj gotowalam i mam na dzisiaj jeszcze...... osobiscie do miesa dorzucam pokrojana marchewke i pomidory w puszce,cebulke .....pycha
14 grudnia 2014 09:56
basiaim

Rolady wołowe,kluski i buraczki

Basia a jak robisz? po naszemu? czy tak jak w DE robią?
 
Wolowina teraz jest taka nijaka, mieknie w tampie zastraszającym.Obiad szybki.
14 grudnia 2014 10:00
duszone nóżki z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka, brukselka, woda mineralna, jogurt
14 grudnia 2014 10:02 / 1 osobie podoba się ten post
Upasiesz swoja pdp:) tymi deserami.
14 grudnia 2014 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Basia a jak robisz? po naszemu? czy tak jak w DE robią?
 
Wolowina teraz jest taka nijaka, mieknie w tampie zastraszającym.Obiad szybki.

Zrobilam po naszemu,po śląsku ;))))
 
Powinna być jeszcze czerwona kapusta,ale babcia nie przepada,a mi tam wszystko jedno. Kolor ten sam ;)
 
Ale rolady juz wczoraj przygotowałm i obsmazyłam,bo wcale nie takie miekkie.
14 grudnia 2014 10:03
wczorajszy gulasz,buraczki na ciepło i falschfrikadele/czyli kotleciki ziemniaczane z pietruszką ,obtaczane w bulce i smażone na oleju:)
14 grudnia 2014 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Zrobilam po naszemu,po śląsku ;))))
 
Powinna być jeszcze czerwona kapusta,ale babcia nie przepada,a mi tam wszystko jedno. Kolor ten sam ;)
 
Ale rolady juz wczoraj przygotowałm i obsmazyłam,bo wcale nie takie miekkie.

Ja trafiam na miekka,taka co sie dłuzej gotuje  w rezultacie daje lapszy smak.Sos jest pyszny.
14 grudnia 2014 10:08
ha,ha to Cie w domu nie poznaja:):)
14 grudnia 2014 10:19
O to zanos i sie na dłużej,hartu zyczę. Ja jeszcze nie wiem wracam na Stelle 3 stycznia jestem teraz sama,dziewczyna z ktora sie wymieniałam już nie wraca.Mogę przedłuzyc pobyt.Ale wiosną kiedy kwitna tulipany chcialabym byc w domu.Zobacze jak sie ułozy.
14 grudnia 2014 10:22 / 5 osobom podoba się ten post
reanata, EDI, didusia
co Wyście się tak na moją kapustę uparły??:))))
szkoda, że daleko .....bo smaczna, mniam, mniam, poczęstowałbym D
ja kupuję to do gotowania w woreczkach, zakwaszaną winem, potem ją dopieszczam :)
14 grudnia 2014 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
ha,ha,ha, skromniutko-a jak kalorycznieDDDDDDDDDDDD
14 grudnia 2014 14:53 / 7 osobom podoba się ten post
A ja zrobie dzisiaj  wykroczenie i napisze co zjadłam na obiad,bo co gotuje to juz napisalam.
 
Robiłam( od dawna nie jadłam) wątrobke drobiowa,swiezą.Na dużej patelni ułozyłam watrobkę obtoczona obficie w mące,i obsmazyłam szybko, bo na ostrym ogniu  z dwoch stron.Dodałam cebulę,jabłko,majranek,pieprz i przykryłam pokrywką.Po paru minutach odkryłam aromat po całym mieszkaniu się rozszedł.Do tego ziemniaczki,surowka z kiszonej kapusty dotarlam marchewki.Wątróbke solę dopiero na talerzu, wtedy nie jest twarda.
14 grudnia 2014 15:55 / 6 osobom podoba się ten post
ech, a ja dziś RACUCHY sobie smażę .... dawać do mnie kto chętny !!!
14 grudnia 2014 16:44
tyciek

ech, a ja dziś RACUCHY sobie smażę .... dawać do mnie kto chętny !!!

oooo takie bym zjadła
daj przepis ino szybko!:))))
14 grudnia 2014 16:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja kupilam francuskie ciasto i zrobilam kieszonki jabłkowe, pychotka. Obiadu nie jadlam z wiadomych powodów. Na początku roku miałam rozmiar bite 46 a teraz ledwo 42, wiecej takich zlecen z brudasnymi zonkami i bede sobie spiewac