Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

15 grudnia 2014 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pieczarkowa z lanymi kluskami i kulkami z mielonego mięsa:)
15 grudnia 2014 10:58
Edi

Dzięki śliczne, nie wiem gdzie tu w pobliżu jest netto, ale popatrzę w rewe, aldim,edece i peny.

w Aldi jest tez kapusta w woreczkach nawet lepiej mi smakuje niz ta z puszki z Lidla.
15 grudnia 2014 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zupa pieczarkowa z lanymi kluskami i kulkami z mielonego mięsa:)

ja tez zupe pieczarkowa, tylko z ryzem. Moa pdp nie lubi kluskow lanych, woli te "inne" jak mi pwiedziala.
15 grudnia 2014 13:12
u mnie obiad był wczorajszy, ale luzów to nie miałam, kursowałam autem między domem a dworcem, jedna córka wyjeżdżała druga przyjechała. Tych dzieciaków to moja PDP ma sporo 4 dziewczynki i jeden chłopczyk. Wszyscy 70 lat i więcej. Są ludzcy, naprawde
15 grudnia 2014 13:22
Edi

Dzięki śliczne, nie wiem gdzie tu w pobliżu jest netto, ale popatrzę w rewe, aldim,edece i peny.

w Penny kupisz na pewno
15 grudnia 2014 13:43 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

w Penny kupisz na pewno

Nieznalazłam kapusty w Pennym, pójdę do Rewe i Aldi.
Ale racuszki pierwsza klasa, mojej Omi smakowały. 
Dzięki za przepis.  
15 grudnia 2014 14:21 / 1 osobie podoba się ten post
Edi

Nieznalazłam kapusty w Pennym, pójdę do Rewe i Aldi.
Ale racuszki pierwsza klasa, mojej Omi smakowały. 
Dzięki za przepis.  :-)

oj, oj to przepraszam
ja w moim Penny kupiłam
15 grudnia 2014 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

oj, oj to przepraszam
ja w moim Penny kupiłam

Gosiap obleciałam wszystkie markety i nie kupiłam kapochy kiszonej, ale mam tu przy rynku sklep Polski i tam kupiłam naszą polską kapuche.
15 grudnia 2014 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
Edi

Gosiap obleciałam wszystkie markety i nie kupiłam kapochy kiszonej, ale mam tu przy rynku sklep Polski i tam kupiłam naszą polską kapuche.

naszła Cię ochota co?
ta w tych woreczkach to szybko sie gotuje, ja zawsze na czymś ją podgotuję, ale wyciągam bo moja dama nie lubi nic w kapuście na świeta przywiozłąm sobie kapustę z grzybami, ugotowałam przed wyjazdem    
15 grudnia 2014 15:55
ivetta

Taką gotowa kapustę i nie tylko pakuję do słoików,ale musi być kipiąca.Słoik zakręcam i odstawiam.Jak ostygnie do lodówki ,czy chłodnego miejsca i może tak być ok 2-3tygodni.Sposób sprawdzony wiele razy.Dobrze tez tym sposobem przechowuję bigos.

ja też tak robię :)
15 grudnia 2014 16:20
agamor

naszła Cię ochota co?
ta w tych woreczkach to szybko sie gotuje, ja zawsze na czymś ją podgotuję, ale wyciągam bo moja dama nie lubi nic w kapuście na świeta przywiozłąm sobie kapustę z grzybami, ugotowałam przed wyjazdem    

Jeszcze nie jadłam takiej kapuchy z tartymi ziemniakami, więc pora abym sprubowała czegoś innego. Moja pdp je wszystko co zrobię mam nadzieje, ze będzie też nam smakować. 
15 grudnia 2014 18:18 / 5 osobom podoba się ten post
Moja Dziewczyna właśnie wraca. Mówiła ostatnio, że tęski za takim niedzienym rosołkiem, więc nastawiłem. At tu pech!! Skończył mi się gaz (niestety mam z butli) wiec radzę sobie jak mogę. Rosółl na kuchence elektrycznej(jednopalnikowa taka malutka), a makaron w prodziżu. Jeszcze mają być papryki faszerowane, chyba podłożę suszarkę pod garczek :))
15 grudnia 2014 18:29 / 2 osobom podoba się ten post
Edi

Jeszcze nie jadłam takiej kapuchy z tartymi ziemniakami, więc pora abym sprubowała czegoś innego. Moja pdp je wszystko co zrobię mam nadzieje, ze będzie też nam smakować. 

wiesz co tylko nie trzyj na grubych oczkach, tylko na tych najdrobniejszych, tych ziemniaków nie będzie prawie czuć, a ka pusta zrobi się taka kleista, dobra, jak mało gotujesz tej kapusty to daj jednego ziemniaka, spróbuj najpierw 
15 grudnia 2014 18:40 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

wiesz co tylko nie trzyj na grubych oczkach, tylko na tych najdrobniejszych, tych ziemniaków nie będzie prawie czuć, a ka pusta zrobi się taka kleista, dobra, jak mało gotujesz tej kapusty to daj jednego ziemniaka, spróbuj najpierw 

kupiłam kapuchę w słoiku 800 gram, jutro zobaczę jak mi wyjdzie, można dodać do niej kiełbaskę podsmarzaną???

15 grudnia 2014 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
Edi

kupiłam kapuchę w słoiku 800 gram, jutro zobaczę jak mi wyjdzie, można dodać do niej kiełbaskę podsmarzaną???

jak najbardziej!!!, po prostu mja babka nic w tej kapuście nie lubi, dlatego ja nie daję