Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

11 lipca 2014 16:07
EwelinaK

Wadą busów jest to, że nie ma zbytnio miejsca i nie można fajnie sobie foteliku rozłożyć i nóg rozprostować :(. Autobusami to już o wiele lepsza podróż, ale chodzi mi o te co posiadają klimatyzację, telewizorek :), ekrespresik różne dodatki, które umilają podróż :). Zapomniałam dodać, że jak jest WC to już w ogóle można jechać do naszych sąsiadów :). Ale tak samo jak koleżanka podróżuję busem, autobusem, nigdy nie jechałam pociągiem, trzeba będzie kiedyś spróbować :).

Ja jeżdziłam pociągami.....komfort ,miejsce na nogi,nie wspomnę o spacerkach do wc,czy wagonu restauracyjnego na kawkę,ale oczywiście jest jedno "ale"-ceny!!!!! w promocji poniżej 80Euro nie schodzą :(,no i czasem przesiadki są :(,na szczęście jest zielona linia autobusowa :) tania,przyjazna,ostatnio nawet pifffko i zimne napoje dawali ha ha ha
11 lipca 2014 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
Oj, namawiłaś mnie tym zimnym piweczkiem, uwielbiam sobie wypić od czasu do czasu takie piweczko hihi :)
13 lipca 2014 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
EwelinaK

Oj, namawiłaś mnie tym zimnym piweczkiem, uwielbiam sobie wypić od czasu do czasu takie piweczko hihi :)

A kto nie lubi :) Szczególnie jeśli dodamy do tego gril ze znajomymi i piękną pogodę... ahhh rozmarzyłam się. Ale wracając do tematu tak jak wspomniała jedna z koleżanek WC, express do kawy itp., rzeczy naprawdę znacznie zwiększają komfort podróżonwania, no ale nie zawsze da radę jechać taki "wypasionym" autobusem.
13 lipca 2014 15:57
Edytkaa

A kto nie lubi :) Szczególnie jeśli dodamy do tego gril ze znajomymi i piękną pogodę... ahhh rozmarzyłam się. Ale wracając do tematu tak jak wspomniała jedna z koleżanek WC, express do kawy itp., rzeczy naprawdę znacznie zwiększają komfort podróżonwania, no ale nie zawsze da radę jechać taki "wypasionym" autobusem.

Oj ja mam problem w busikach ze wzgledu na wzrost,którego Bozia mi nie poskapiła(178cm),więc jesli nie siedziałam przy kierowcy,to totalna padaczka z krązeniem po kilkunastu godzinach podróży.Dlatego szukałam alternatywnego transportu,Zadna przyjemność znosić 2-3 dni ból w nogach,pal licho ,jeśli to był powrót,stękałam dla siebie,ale u PDP trzeba było do roboty,dlatego na bardzo długie trasy wolałam przepłacic i jechać pociągiem :(.Teraz.jeśli jest możliwość ,pakuję siedzenie do meinfernbusa,polecam :) najwyżej Moderator mnie rozstrzela za reklamę,ale w sumie to temat o dojazdach i przewożnikach:)
13 lipca 2014 16:15
Wczoraj kierowca busa zabil polroczne dziecko.dziewczyny jak jedziecie busami z dziecmi pytajcie i proscie o najlepszych kierowcow.nie moge dojsc do siebie ,znam czlowieka....
17 lipca 2014 10:32
gosia35

Wczoraj kierowca busa zabil polroczne dziecko.dziewczyny jak jedziecie busami z dziecmi pytajcie i proscie o najlepszych kierowcow.nie moge dojsc do siebie ,znam czlowieka....

Jak to zabił? Na drodze? Ojejku... Nawet i najlepszy kierowca, może popełnić ten życiowy błąd :(. Wtedy kariera już zmarnowana, a człowiek nigdy już nie będzie tym samym co był kiedyś. Najlepiej pytań o kierowców, którzy jeżdżą rozważnie. Spotkałam się kiedyś z takimi, co jechali tak szybko tymi busami, że człowiek zawału może dostać :)
22 lipca 2014 21:18
gosia35

Wstrząsająca wiadomość! Absolutnie się nie dziwię tobie... nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić przez co musisz przechodzić. Śmierć malutkiego, niewinnego dziecka to coś strasznego. Bądź silna.
23 lipca 2014 08:09
A może wiecie czy jeżdżą jakieś busiki przez Radomsko woj.łódzkie
23 lipca 2014 08:10
balutka

A może wiecie czy jeżdżą jakieś busiki przez Radomsko woj.łódzkie

Zajrzyj do lokalnej gazety codziennej-zazwyczaj tam sa ogłoszenia  firm przewozowych.
23 lipca 2014 08:17 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zajrzyj do lokalnej gazety codziennej-zazwyczaj tam sa ogłoszenia  firm przewozowych.

Kasiu63 dzięki za podpowiedz spróbuję coś znależć.
01 września 2014 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
wlasnie skonczylam pisac skarge do Sindbada- nic to nie zmieni, ale mi ulzylo. przewoznik- porazka, tyle co mam do powiedzenia na ten tamat...
01 września 2014 21:42
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

wlasnie skonczylam pisac skarge do Sindbada- nic to nie zmieni, ale mi ulzylo. przewoznik- porazka, tyle co mam do powiedzenia na ten tamat...

Zmień przewoznika to ich bardziej za boli:)
01 września 2014 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Zmień przewoznika to ich bardziej za boli:)

no chocbym nastepnym razem miala isc na piechote- wiecej do nich  nie wsiade, o czym rowniez poinformowalam ich w mailu.
01 września 2014 21:46
A co Cię tam spotkało? Ja mam niemiłe wspomnienia z Becker Reisen. Kierowcy chamowaci.
01 września 2014 22:01
wichurra

A co Cię tam spotkało? Ja mam niemiłe wspomnienia z Becker Reisen. Kierowcy chamowaci.

duzo by pisac- pilotki porazka, komfort tragiczny, totalna olewka. cala noc bolu i przeciwbolowek....cale 19 godzin od poczatku do konca tragedia- nigdy wiecej...