Na wyjeździe #17

07 grudnia 2014 06:45 / 6 osobom podoba się ten post
Babcia

dziekuje wszystkim a wnusio niestety bedzie miał na imie Antoni

Antoś to bardzo ładne imię.
07 grudnia 2014 06:57 / 3 osobom podoba się ten post
Babcia

a dlaczego "niestety" Antoni to piekne polskie imię......a wnusia GRATULUJE !!!
07 grudnia 2014 07:02 / 4 osobom podoba się ten post
Babcia

Dlaczego niestety,to piękne polskie imię, a właściwie międzynarodowe,można je odmieniać na różne sposoby i pomijam już fakt , że mam wnuczka Antolka. Przekonasz się Babciu do tego imienia, kochasz wnusia ,to i imię pokochasz. Wszystkiego dobrego dla Mamci i synka Antosia.
07 grudnia 2014 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Babcia

no Antoś to piękne imię, dlaczego?
a Tobie co sie podoba? 
07 grudnia 2014 09:27
Gosiap

adresu mailowego nie mam

Zobaczysz jak zaakceptujesz zaproszenie, które Ci wysałam ;)))
07 grudnia 2014 09:47 / 6 osobom podoba się ten post
Babcia

Babciu, a dlaczego niestety? To polskie, tradycyjne imię.
Teraz namnożyło sie tych obcych naszej kulturze i tradycji zagranicznych imion, dziś co druga dziewczynka to Jessica i Amanda a co trzeci chłopiec to Brajan ( pisownia fonetyczna, bo tak zapisują w USC) albo Kewin ( Kevin). Mnie tam nic do tego, kwestia gustu....
Ja czekam na inną modę, ale się pewnie nie doczekam - czekam na powrót do staropolskich imion - czekam na Mieszka, Dobromira,Boguchwała, Dobrusię i inne.
07 grudnia 2014 10:00 / 3 osobom podoba się ten post
Babcia

Jak mnie się wnusio urodzi to będę namawiać swoją córkę na to imię,jest bardzo ładne i polskie przede wszystkim . Gratuluję wnuczka :))
07 grudnia 2014 10:02
Gosiap

może i dla mnie, bardzo proszę

brak maila w profilu-wyslalam ci zaproszenie do przyjaciol-pewnie wtedy sie ukaze twoj mail
07 grudnia 2014 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Zobaczysz jak zaakceptujesz zaproszenie, które Ci wysałam ;)))

Mam i wysyłam
07 grudnia 2014 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jak mnie się wnusio urodzi to będę namawiać swoją córkę na to imię,jest bardzo ładne i polskie przede wszystkim . Gratuluję wnuczka :))

Dokładnie, ivanilla. A w dodatku jako nieliczne polskie imię, można go pięknie przystosować do obcych języków. Anthony po angielsku, Anton po niemiecku...
No fakt, z Mieszkiem taki numer by sie nie udał, ale co tam....ciągle czekam na Mieszka. :)
07 grudnia 2014 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

brak maila w profilu-wyslalam ci zaproszenie do przyjaciol-pewnie wtedy sie ukaze twoj mail

Dziękuję.
07 grudnia 2014 10:08
Gosiap

Mam i wysyłam

Dziękuję bardzo i polecam się na przyszlość. Będę miała na pozostałe 2 tygodnie fajną poczytajkę. Bo pochłonęłam wszystko co miałam i co mi dziewczyny udostępniły.
07 grudnia 2014 10:10
WSTENGA

Dziękuję bardzo i polecam się na przyszlość. Będę miała na pozostałe 2 tygodnie fajną poczytajkę. Bo pochłonęłam wszystko co miałam i co mi dziewczyny udostępniły.

Na dłużej ci wystarczy :)
07 grudnia 2014 10:17
Gosiap

Dziękuję.

poszlo;)))
07 grudnia 2014 10:18
Gosiap

"Saga o ludziach lodu"

Poprosze bardzo.