Najnowsze wieści z zusu mam. Mieli zadzwonić ale nie zadzwonili przez tydzień więc ja zadzwoniłam i dowiedziałam się, że mam 2 A1. Czyli mając umowę zawarta z 2.lub więcej firmami na pokrywające się okresy każda z tych firm może a nawet musi otrzymać dla nas druk A1

Tylko jest oczywiście warunek. Musi o tą A1 wystąpić do Zusu a my musimy prawidłowo (godzinowo) rozliczyć czas pracy wykonywanej na rzecz każdej z tych firm. Ja to zrobiłam podobno prawidłowo i dlatego decyzja jest pomyślna dla mnie. Nie wiem jak mi się to udało bo na przepisach to ja się nie znam. Zapytałam czy jak podpisze umowę z kolejna firma i będę dla nich pracować to czy oni dostaną A1 dla mnie ? Pani powiedziała, że muszę pytanie zadać na piśmie

i na piśmie dostanę odpowiedź. Udzieliła mi też imfoacji ze jak godzinowo dobrze rozliczę czas pracy to nie będzie problemu. Zapytałam jak ma to być rozliczone prawidłowo to powiedziała mi, że wszystkie informacje są na jakiej tam stronie.
Uwaga ważne!!!!!!
Ja rozliczenie czasu pracy będzie nieprawidłowe to firma będzie musiała odprowadzić składki za nas w Niemczech!!!!!
Teraz się udało ale co będzie jak kolejnym razem rozlicze niewlasciwie?