Przepraszam zapomnialam jeszcze kiedy mozna sie upominac o dokumenty w sprawie rozliczenia rocznego. Czy ja sie musze rozliczac w de.... czy w pl
Czy całe forum musi wiedzieć o Twojej prywatnej korespondencji? Moderator
Czy całe forum musi wiedzieć o Twojej prywatnej korespondencji? Moderator
Przepraszam zapomnialam jeszcze kiedy mozna sie upominac o dokumenty w sprawie rozliczenia rocznego. Czy ja sie musze rozliczac w de.... czy w pl
Hej wiec podpisalam tew umowy. Z tego wynika ze najnizsza krajowa bedzie odprowadzana jak jest sie w de
a jak w pl to nie ma sie nic. Powiem tak warunki sa moim zdaniewm gorsze jak byly wcuesniej.
Hej wiec podpisalam tew umowy. Z tego wynika ze najnizsza krajowa bedzie odprowadzana jak jest sie w de
a jak w pl to nie ma sie nic. Powiem tak warunki sa moim zdaniewm gorsze jak byly wcuesniej.
Ja też niestety podpisałam te nieszczęsne umowy , ale naprawdę zastanawiam się baaaaaardzo mocno nad końcem współpracy z firmą .
http://msp.money.pl/wiadomosci/kadry/artykul/ozusowanie-umow-zlecen-700-tys-pracownikow,108,0,1987436.html WARTO PRZECZYTAĆ
zwróćcie uwagę w szczególności na : " Inaczej mówiąc, jeśli firma B nie odprowadzi za pracownika składek w należytej wysokości, ponieważ pracownik nie dostarczył informacji o wysokości wynagrodzenia z tytułu umowy-zlecenia u innego zleceniodawcy, zaległe składki wraz z odsetkami będzie musiał pokryć pracownik." sprawdzajcie umowy jeżeli macie ich kilka do podpisu , czy aby na pewno są one zawierane z jedną firmą , jak z wieloma to właśnie taka sytuacja może was dotyczyć .
Tak, masz rację jeśli pracować za najniższą to i może lepiej na czarno....... za dużo więcej oczywiście........
Tego to nie rozumiem jak można tak wykorzystywać ludzi w biały dzień....mam nadzieję, że do twojej firmy ktoś się w końcu dobierze..........i zapłaci ta firma odpowiednie składki.......
Nie przesadzaj. Ja wolę niższe składki, bo mam więcej do ręki. Uważam że każdy może decydować jak woli i to jest plus tej różnorodności jaką oferują firmy.
Też wolę sama sobie odkładać na przyszłą emeryturę i nie liczyć na ZUS
Bo kto liczy na ZUS,ten sie przeliczy:-)
Może to zależy ile komu lat brakuje do tej emerytury? Mnie sporo.Możliwe że wtedy juz takiej instytucji jak ZUS nie będzie