Na wyjeździe #18

21 grudnia 2014 11:24 / 3 osobom podoba się ten post
Znaczy firma fatima?Niby była a ni ma?Bo juz żem zgłupiała całkiem......Eeeee,poważnie?Nie ,nie ,nie wierze , poczekam raczej co Robert napisze ,nie będe spekulować:0 
21 grudnia 2014 11:38 / 5 osobom podoba się ten post
No tak trzeba wysmiac i dowalic.A,co? po co sie chwalił, mogł pisac przeciez jak to pdp ustawia i jak sprawdza co do obowiazkow nalezy a co nie.Bo po się  płaszczyć opiekun swoj honor ma.A nawet jak chciał załozyc firmę i nie wyszło to trzeba kogos skopać.No bo jak śmiał  cos planować,cos probował.Żenada -

Robert poznałeś juz forumowiczki i forumowiczów dokladnie po co dajesz pozywke.Ja juz lotnisko pomalutku  buduje nastepnym razem wracam droga powietrzna tylko nie moge się zdecydować jaki model wybrać (miotła odpada,bo juz zajeta)  szybciej od komornika uciekne, bo to lotto.
21 grudnia 2014 12:36 / 5 osobom podoba się ten post
Andrea, widze, ze poznalas Roberta72 z jego najlepszej strony. Opiekunem rzeczywiscie byl. Marnym, ale byl. Czy jest dalej? Nie wiem. Reszta sie zgadza, kombinator i oszust. Klamca z natury. Lilija to ja. Skoro tak bardzo go to uszczesliwilo to prosze bardzo. Ujawnie sie specjalnie dla niego. Robert72 to ojciec moich dzieci. To jemu i mojej bezsilnosci zawdziecza moj wspanialy Syn wizyty u psychologa.
21 grudnia 2014 12:46 / 7 osobom podoba się ten post
Wspolczuje kazdej, ktora ulegla. I wiem, ze kazda za to zaplacila. Dlatego tez sie ujawnilam. Z nadzieja, ze nie znajdzie innej ofiary.
21 grudnia 2014 12:53 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

Andrea, widze, ze poznalas Roberta72 z jego najlepszej strony. Opiekunem rzeczywiscie byl. Marnym, ale byl. Czy jest dalej? Nie wiem. Reszta sie zgadza, kombinator i oszust. Klamca z natury. Lilija to ja. Skoro tak bardzo go to uszczesliwilo to prosze bardzo. Ujawnie sie specjalnie dla niego. Robert72 to ojciec moich dzieci. To jemu i mojej bezsilnosci zawdziecza moj wspanialy Syn wizyty u psychologa.

no no to sie chytrusek przyczail.....moja zlota zasada coby sie nie bratac sprawdza sie...unikam rozczarowan i nie ponosze kosztow nieodpowiedniego bratania...
21 grudnia 2014 12:54 / 10 osobom podoba się ten post
Pamiętam kiedy pojawił sie Robert na forum bardzo pewnej grupie pań zalezało, aby zaprosić chłopaka do wieczornych rozmów na czacie. Ale robiłyście podchody, chłopak urzędował tu niczym książę. Jeszcze jeden dowód na to, jak bardzo w internecie trudno zawierać prawdziwe znajomości.Ile nawet na tym forum jest pomówien, oskarżeń, intryg.
Ale też jest taka prawda, że jeśli się czyta forum to chyba sie wie kto co naprawdę znaczy i z kim można szczerze porozmawiać a kogo szerokim łukiem omijać.
Dziewczyny, juz za kilka dni święta, w domach pachnie już bigosem a to znak że już blisko Święta. Ja od wczoraj wieczora bigos gotuję a strucla z marcepanem i bakaliami w/g niemieckiego przepisu wśród moich przyjaciół robi furorę. Dzisiaj będę piekła czwarty raz każdy chce być obdarowany.
Sympatycznej krzataniny po kuchni wszystkim życzę. Ach te zapachy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21 grudnia 2014 12:56
IGGA

Pamiętam kiedy pojawił sie Robert na forum bardzo pewnej grupie pań zalezało, aby zaprosić chłopaka do wieczornych rozmów na czacie. Ale robiłyście podchody, chłopak urzędował tu niczym książę. Jeszcze jeden dowód na to, jak bardzo w internecie trudno zawierać prawdziwe znajomości.Ile nawet na tym forum jest pomówien, oskarżeń, intryg.
Ale też jest taka prawda, że jeśli się czyta forum to chyba sie wie kto co naprawdę znaczy i z kim można szczerze porozmawiać a kogo szerokim łukiem omijać.
Dziewczyny, juz za kilka dni święta, w domach pachnie już bigosem a to znak że już blisko Święta. Ja od wczoraj wieczora bigos gotuję a strucla z marcepanem i bakaliami w/g niemieckiego przepisu wśród moich przyjaciół robi furorę. Dzisiaj będę piekła czwarty raz każdy chce być obdarowany.
Sympatycznej krzataniny po kuchni wszystkim życzę. Ach te zapachy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IGGA:) Przypomniałaś mi o tej strucli.W zeszłym roku piekłam,marcepan sama robiłam.Naprawdę pyszne ciasto.
21 grudnia 2014 12:57
IGGA

zapodasz przepis???
nigdy nie robiłąm i nie jadłam :)
21 grudnia 2014 12:59
moncherie

yyyyyyhhhhhhh????

dlatego tak mało go tutaj.......
21 grudnia 2014 13:03 / 5 osobom podoba się ten post
Jezu wlasnie dostalam telefo z PL :) Miedzy swietami a NR przyjedzie do mnie najprawdopodobniej moj maly kochany Piotrus.
Jeszcze tylko musze z rodzinka pogadac, czy jest tak opcja :))
21 grudnia 2014 13:06
Jolek

Jezu wlasnie dostalam telefo z PL :) Miedzy swietami a NR przyjedzie do mnie najprawdopodobniej moj maly kochany Piotrus.

Ale Ci dobrze! Ciesze sie razem z Toba na wizyte Twojego Maluszka! Na pewno sie uda!
21 grudnia 2014 13:06
Jolek

wspaniala wiadomosc.....gratulacje
21 grudnia 2014 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
agamor

zapodasz przepis???
nigdy nie robiłąm i nie jadłam :)

6 szklanek mąki
łyżka świeżych drożdży
1 i 1/2 szklanki ciepłego mleka
3/4 szklanki cukru
3 jajka
12 dag masła
1 płaska łyżeczka soli
1 szklanka rodzynek
1 szklanka obranych migdałów
1 szklanka suszonych żurawin
1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej
3/4 szklanki brandy
30 dag gotowej masy marcepanowej
masło do posmarowania ciasta
cukier puder do posypania    

Rodzynki sparz wrzątkiem i odcedź. Razem z żurawiną namocz w brandy.rodzynki i żurawinę zamoczyć w alkoholu najlepiej na cłą noc, niech sobie piją. Migdały grubo posiekaj. Drożdże rozetrzyj z ciepłym mlekiem. Dodaj szklankę mąki, dokładnie wymieszaj i odstaw, aby zaczyn podwoił swoją objętość. Wymieszaj bakalie z odrobiną mąki (jeśli rodzynki i żurawiny nie wchłonęły całej brandy - najpierw je odcedź). Jajka wbij do miseczki. Masło utrzyj do białości. Nie przestając ucierać dodaj cukier i po jednym jajku. Gdy masa będzie lśniąca, a cukier się rozpuści, dodaj bakalie, sól, mąkę i zaczyn. Wyrabiaj ciasto dłońmi aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce aby podwoiło swą objętość. Po tym czasie przełóż ciasto na posypaną mąką stolnicę i podziel na dwie części. Każdą z nich uformuj w podłużny chlebek, posmaruj masłem, rozłóż rozwałkowaną masę marcepanową. Złóż wzdłuż w mniej więcej 1/3 szerokości (brzegi złożonego ciasta nie powinny na siebie zachodzić). Wierzch złożonej części również posmaruj masłem. Placki przełóż na natłuszczoną blachę do pieczenia i zostaw do ponownego wyrośnięcia. Mozna wierzch posmarowac rostrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 30 - 40 minut. Jeszcze ciepłe ponownie posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Masłem można smarować kilka razy wtedy taki pachnący masełkiem. Cukru pudru dużo niech to wygląda niczym biały becik.  Jest wspaniałe. Smaczenego.
21 grudnia 2014 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

wspaniala wiadomosc ale czy nie bedzie ci po wizycie maluszka gorzej tzn nie bedzie ci ise ciezko rozstawac z ni nie bedziesz sie dolowac????? kiedy do domku jedziesz???
21 grudnia 2014 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

wspaniala wiadomosc.....gratulacje

No!!! Super, a to wszystko dlatego, ze moja mama ze swoim partnerem, chca sie wybrac na wycieczke do DE :))
aaaaaa jak sie uda to bede najszczesliwsza pod sloncem :D