Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

19 stycznia 2015 10:09
Dziś po najmniejszej linii oporu jakiś makaron Azja z firmy Magi- zobaczymy czy da się zjeść -jak nie to jednodniowa dieta.
19 stycznia 2015 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Dziś po najmniejszej linii oporu jakiś makaron Azja z firmy Magi- zobaczymy czy da się zjeść -jak nie to jednodniowa dieta.

Super obiadek ,tylko jeść i chwalić ,,dobrą kuchnię opiekunki''
19 stycznia 2015 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
A dziękuję za miłe słowa.
 Własnie spróbowałam ,nawet niezłe ,dodałam tylko szynki i troche sosu  Zigeuner.
19 stycznia 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

A dziękuję za miłe słowa.
 Własnie spróbowałam ,nawet niezłe ,dodałam tylko szynki i troche sosu  Zigeuner.

Proszę bardzo,jak nie będziesz wiedzieć co i jak ugotować to podpowiem.
19 stycznia 2015 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dziekuję wole swoje .
19 stycznia 2015 10:38 / 5 osobom podoba się ten post
Wczorajsze ćwiartki tylne z kurczaka, a dzisiejsze ziemniaki, czerwona kapusta z mikrofali, woda mineralna + jogurt dla babci
19 stycznia 2015 11:49 / 4 osobom podoba się ten post
Barszcz czerwony z pierożkami z mięsem (taki jak na Wigilię). Wczoraj mnie wzięło na lepienie pierogów i zrobiłam na dwa dni.
19 stycznia 2015 11:51 / 2 osobom podoba się ten post
Zupka brokułowa :) pyszności :)
19 stycznia 2015 11:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja już po -smakowało.
19 stycznia 2015 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajszy rosół i placki ziemniaczane:)
19 stycznia 2015 13:47 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś niemiecka kuchnia postanowiła oszczędzić moją wątrobę i tylko lekko nadwyrężyć żołądek : klopsy w białym sosie - gotowiec,ryż,sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem.
19 stycznia 2015 13:53 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie ryba choc to nie piątek.Ale jestem w domu to gotuję sobie co chcę; ) Przypomniało mi się jak kiedys jadłam w restauracji z pdp rybę nieznaną mi wstawiłam jej nazwę na forum i małymi kroczkami doszliśmy co to było / karmazyn/ Ech,to były piękne czasy,w Dusseldorfie.Niestety pdp juz nie żyje ale dożył pięknego wieku 94.
19 stycznia 2015 14:02 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

U mnie ryba choc to nie piątek.Ale jestem w domu to gotuję sobie co chcę; ) Przypomniało mi się jak kiedys jadłam w restauracji z pdp rybę nieznaną mi wstawiłam jej nazwę na forum i małymi kroczkami doszliśmy co to było / karmazyn/ Ech,to były piękne czasy,w Dusseldorfie.Niestety pdp juz nie żyje ale dożył pięknego wieku 94.

Apropo wieku pdp-moja najstarsza mila w zeszlym ro ku 103 lata-a wlasnie 11 stycznia obchodzila 104 lata-tryma sie swietnie -glowa zdrowa-dzwonilam do niej z zyczeniami-bardzo milo ja wspominam
19 stycznia 2015 14:14 / 3 osobom podoba się ten post
Wielki szef trzymał się dzielnie do ostatniego dnia kierował firmą,pisałam o tym.
Lubił dobrze zjeść wypić i poimprezować:)
Fajne czasy.
19 stycznia 2015 14:17 / 7 osobom podoba się ten post
Fasolka szparagowa, jajo sadzone, kartofle
A teraz 3-pączki, bo podopieczna, mi energie zabrała.
musiałam nadrobic haa.