Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

07 lutego 2015 10:19
Ja dzisiaj miałam niedogotowane ziemniaki ( Babcia za wcześnie wyłączyła ), śledzia na zimno i na ostro w śmietanie (na życzenie Babci )) ) i jak zawsze do każdego obiadu ogórki z octem
07 lutego 2015 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś był całkiem smaczny obiad,bo gotowiec :) Była zupa-krem,do tego coś a';la sajgonki.
07 lutego 2015 14:32 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Gulasz wołowy,kluchy na parze i polski ogorek kiszony.Wszystko to tylko dla mnie.Ale mnie dzis poniosło ha ha

Poniosło Ciebie do baru i takie danie sobie zaserwowałeś?
07 lutego 2015 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj kotlet mielony , ziemniaki i sałatka jarzynowa /nasza tradycyjna ciapana wczoraj/  i chyba dobra jak do obiadu Dama chciała.
08 lutego 2015 08:52 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dziś nie gotuję ! Niedziela ! Podopieczna już walczy w kuchni, oj, będzie się działo !
08 lutego 2015 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
A ja mam schabowego )), tylko jeszcze chwile poczekam,zeby go rozbic,nie chce halasowac,bo sasiadow obudze )), ziemniaczki i groszek .
08 lutego 2015 09:07 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

A ja mam schabowego )), tylko jeszcze chwile poczekam,zeby go rozbic,nie chce halasowac,bo sasiadow obudze )), ziemniaczki i groszek .

Iście po polsku. Jak w domu. Smacznego.
08 lutego 2015 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

A ja dziś nie gotuję ! Niedziela ! Podopieczna już walczy w kuchni, oj, będzie się działo !

W niedzielę nigdy nie gotuję! Mój POP zamawia stolik w restauracji na 13-tą,  wsiadamy do auta, które on prowadzi, i jedziemy wystrojeni. On musi pokazać -  że czuje się dobrze i że jeszcze żyje! (no, i że fajną, młodą opiekunkę ma hihi). W sobotę też przygotowuję coś z Bofrosta -żebym nie miala za dużo pracy!  No, ale ja mam tylko 25h w tygodniu i myślę, że mu się to po prostu opłaca :)
08 lutego 2015 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś rosół,polski smaczny ,tradycyjny .Zapach już się unosi.
08 lutego 2015 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół z makaronem.
Kluski śląskie,duszony karczek i kapusta czerwona.
08 lutego 2015 09:54
Ziemniaki,mielone sos pieczarkowy
08 lutego 2015 09:55
spagetti:)
08 lutego 2015 09:56
Ola55

W niedzielę nigdy nie gotuję! Mój POP zamawia stolik w restauracji na 13-tą,  wsiadamy do auta, które on prowadzi, i jedziemy wystrojeni. On musi pokazać -  że czuje się dobrze i że jeszcze żyje! (no, i że fajną, młodą opiekunkę ma hihi). W sobotę też przygotowuję coś z Bofrosta -żebym nie miala za dużo pracy!  No, ale ja mam tylko 25h w tygodniu i myślę, że mu się to po prostu opłaca :)

No proszę taka to pożyje :)))
08 lutego 2015 11:04 / 1 osobie podoba się ten post
Tak Kasiu - mam tu baaardzo dobrze! Ale ja też uwielbiam gotować...wtedy też czas szybciej upływa...A jak idę do restauraji to też i moja przerwa jest krótsza... Ale chyba już wymyślam!
08 lutego 2015 11:13
U mnie dzis pdp puding ,a ja wczorajsza pomidorowka z ryzem .
p.s. Pdp wczoraj sie dziwil co tak dlugo wode na zupe gotuje ,a ja w tej wodzie nogi kurczacze gotowalam ,ale nie zdraczilam mu tej tajemnicy ,ha ha.
Czyli pomidorowka byla po polsku.