04 marca 2014 15:05 / 6 osobom podoba się ten post
CaliJest coś takiego? Potrawa, którą jadłyście pierwszy raz w życiu w De i która na tyle przypadła Wam do gustu, że zagościła na domowym, polskim stole?
Ja pierwszy raz jadłam w De szparagi. Pierwsze podejście było okropne, bo spróbowałam takich ze słoika (brrr :() i na dość długo się zniechęciłam. Potem jadłam świeże, z masłem lub z beszamelem, z ziemniakami z wody i szynką. Smakują mi bardzo i jak w sezonie szparagowym jestem w Polsce, to gotuję je również dla moich Rodziców. Byłam pełna obaw (Rodzice po siedemdziesiątce), a okazało się, że też im smakują!
Wychodzi na to, że nigdy nie jest za późno na rozszerzanie horyzontów, także kulinarnych ;).
Badz tak uprzejma i wytlumacz mi , ........(chyba jestem nierozgarnieta ), jaka jest roznica ,miedzy istniejacymi juz tematami :
-kuchnia niemiecka -przepisy
-co robicie dla Seniorow na obiad
a twoim "nowym" ,ze zdecydowalas sie na ................ .
Szparagi -tez mamy (temat) .:).Milego popoludnia zycze .