Kuchnia Niemiecka - przepisy

10 września 2013 20:40
dorotee

Zmienniczka idealna:::)))))))

????????????
10 września 2013 20:41
Lubię koleżanki z takim nastawieniem do pracy, rzetelne, kompetentne, ale nie nadgorliwe, hiii
10 września 2013 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Lubię koleżanki z takim nastawieniem do pracy, rzetelne, kompetentne, ale nie nadgorliwe, hiii

O różne rzeczy można mnie posadzic ale na pewno nie o nadgorliwość,nie tylko w pracy,w ogóle:):):):):)Jednak do ideału chyba jeszcze mi daleko:):):)Wady tez mam-jak kazdy:)hi hi hi.Niemożliwe!!!!!!!!!!!!Napisałam-wady??????/AAAAAAAAA
10 września 2013 22:56
kasia63

Czarna-a jak wyszło ciasto????

CIACHO na szczescie super, babunia zadowolona , zaprosiła córeczki jutro na podwieczorek:) cholera a myslełam ze na kilka dni bedzie miała Babunia co na podwieczorek do kawki wcinac:( no nic napewno przez następny tydzien ciasta nie bedzie no na niedziele mogę piec. ale co za dużo to niezdrowo.... podobno.
10 września 2013 23:01
mamusia2

Moja babcia wszystko je i jej smakuje,chyba że tylko tak mówi,jak by jej podać to samo to by chyba też było by jej egal a dziadek lubi urozmaiconą kuchnię,zawsze musi być coś innego,no właśnie Czarna jak ciasto,smakowało.

podobno smakowało. babunia jutro córeczki na podwieczorek zaprosiła wiec babuni napewno smakowało.... mnie z resztą też:) dzieki wszystkim za podpowiedzi to tez wasza zasługa:):):) no bo ja przeciez zielona jestem co do wypieków i kuchni niemieckiej zresztą tez. ale ja nie msze potraw wymyslac tylko co dzien wymysla je babunia ja tylko oczy wybauszam i dzieki bogu na gorze mieszka jej synowa to mi sporo podpowie o co babuni chodzi dokładnie...:)
11 września 2013 08:03
Joasiu jak bedziesz miala chwile napisz jakis nowy lekko strawny przepisik lub kos inny bardzo prosze:)))))))))))))
11 września 2013 11:36
Nóżki kurczaka faszerowane szpinakiem -
SKŁADNIKI:
4 nóżki kurczaka
1 cebula
2 garście szpinaku
ser żółty
6 ząbków czosnku
2-3 łyżki margaryny
1 łyżka masła roślinnego
przyprawa do drobiu
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na maśle, następnie dodajemy szpinak oraz sól i ipieprz do smaku - smażymy jeszcze minutkę. Ser ścieramy na wąskich oczkach i dodajemy do ostudzonego szpinaku z cebulą (objętościowo w stosunku 1:1) - mieszamy.. Od strony stawu biodrowego szukamy małego otworu koło kości, następnie wkładając palec staramy się oddzielić mięso od kości – jak najdalej tylko możemy - jest to całkiem proste. W powstały otwór nakładamy farsz - nóżki spinamy wykałaczkami. Mięso posypujemy przyprawą i obkładamy plasterkami czosnku, dodajemy margarynę i pieczemy 70 minut w temp. 180*
11 września 2013 11:53 / 3 osobom podoba się ten post
Moj maz konczy dzisiaj 65 lat nie ma czasu balowac podjał od 2 mcy prace i dzisiaj jedzie do Szczecina po poludniu.Chciałam jakoś ładniejszym obiadem podkreslic dzisiejszy dzien.Nie robię jakich wyszukanych dań i nowosci,nie musze sie zastanawiac czy bedzie smakowal komus,kto lubi nasza tradycyjna kuchnie.Zrobilam dzisiaj piers kurczaka pocieta w paseczki z grzybami-kurkami w slodkiej smietanie i ryz sypki do tego salate zielona z pysznym czosnkowym sosem.A do kawki placek drozdzowy ze sliwkami ale taki z wyzszej połki z rumem,starta skorka cytrynowa z kruszonka scarlet.Juz poprobowalam pyszny wyszedl.I nie narazam sie na stres ze nie posmakuje.Lubimy stare nasze potrawy golonke w kapuscie,ozorki w galarecie i wiele innch juz wyprobowanych.
11 września 2013 12:25
echhh, dzisiaj zimno, a babka caly dzien chodzi i narzeka na pogodę, a ja zrobilam sałatkę z tortelinni :P babcia zjadła, choć stwierdziła że to danie tylko na gorące dni.... phi, jutro dostanie gulasz.....btw. ogólnie także ubolewam, że mam mikroskopijna zamrażarkę, nie mówiąc już o lodówce...

11 września 2013 19:09
Joasia

Nóżki kurczaka faszerowane szpinakiem -
SKŁADNIKI:
4 nóżki kurczaka
1 cebula
2 garście szpinaku
ser żółty
6 ząbków czosnku
2-3 łyżki margaryny
1 łyżka masła roślinnego
przyprawa do drobiu
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na maśle, następnie dodajemy szpinak oraz sól i ipieprz do smaku - smażymy jeszcze minutkę. Ser ścieramy na wąskich oczkach i dodajemy do ostudzonego szpinaku z cebulą (objętościowo w stosunku 1:1) - mieszamy.. Od strony stawu biodrowego szukamy małego otworu koło kości, następnie wkładając palec staramy się oddzielić mięso od kości – jak najdalej tylko możemy - jest to całkiem proste. W powstały otwór nakładamy farsz - nóżki spinamy wykałaczkami. Mięso posypujemy przyprawą i obkładamy plasterkami czosnku, dodajemy margarynę i pieczemy 70 minut w temp. 180*

Dziekuje Joasiu jestes kochana:))))))))))))))))
11 września 2013 19:34 / 3 osobom podoba się ten post
Kochane witam pochmurnym wieczorkiem.Mam nowych sąsiadów kotkę z dwoma maluchami :)) Maluchy juz takie podrostki ok 4 mc dokarmiam je od 4 dni a dzisiaj dały mi się pogłaskać :)) Moja babcia nie cierpii!! wszelkie zwierzaki jak jej powiedziałam o kotach to stwierdziła że są okropne wstrętne i takie tam :( Więc niewiele myśląc podczas zakupów kupiłam karmę dla zwierzaków ,a co może Bóg wybaczy babce że grzeszy jak małe co nieco zasponsoruje:)))hi hi
11 września 2013 19:43 / 3 osobom podoba się ten post
A ja na kolację mam pizzę , przyjechała wnuczka mojej babci i pyta czy zjem z nią na kolację pizzę, to ona zamówi a że lubię to czemu nie. Jak płaci to co będę jej odmawiać tej przyjemności zjedzenia w moim szanownym towarzystwie pizzy.I zamówiła , a ja myślałam że mi majtki wypali , taka ostra. Powiedziałam że wszystko jedno. No i mam za swoje. Jedna wielka pizza na dwie nie myślałam że ona lubi takie ostre
11 września 2013 20:46
Ja wiem że temat z kotami nie w tym miejscu biedaki głodne ale kuchnia polsko -niemiecka jak najbardziej im smakuje:)))
12 września 2013 18:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

O różne rzeczy można mnie posadzic ale na pewno nie o nadgorliwość,nie tylko w pracy,w ogóle:):):):):)Jednak do ideału chyba jeszcze mi daleko:):):)Wady tez mam-jak kazdy:)hi hi hi.Niemożliwe!!!!!!!!!!!!Napisałam-wady??????/AAAAAAAAA

Kasia:)wlasnie upieklam ciasto z jablkami z Twojego przepisu:)i musze przyznac ,ze zaje........fajny:)malo pracy a wyglada i smakuje cudnie:)ogolnie pozdrawiam wszystkich na wyjezdzie z kochanego domku:)trzymajcie sie:)))))))
12 września 2013 18:18
mala

Kasia:)wlasnie upieklam ciasto z jablkami z Twojego przepisu:)i musze przyznac ,ze zaje........fajny:)malo pracy a wyglada i smakuje cudnie:)ogolnie pozdrawiam wszystkich na wyjezdzie z kochanego domku:)trzymajcie sie:)))))))

Bo ja dobra gospodyni ale strasznie leniwa:),ma byc prosto,szybko,smacznie i dużo - a placek rośnie duży,szybko sie i robi i piecze i prościzna w ogóle:)No i jest co pojeść:)