Kikuś najpierw zrób potem dziękuj Smacznego życzę:))))
Kikuś najpierw zrób potem dziękuj Smacznego życzę:))))
Wie ktosik moze:)ktora galaretka niemiecka jest jakas normalniejsza?chcialam isc na latwizne"na niedziele"i zrobic gotowy podklad z truskawkami i galaretka i fertig:)zawsze zabieralam swoje,teraz zapomnialo mi sie zabrac i testuje niemieckie a w zyciu ich nie kupowalam:)w sobote kupilam jedna na wyprobowanie i jaka kuzia jasna niedobra,a moze to nie byla galaretka haha:)dzis kupilam nastepna Dr.Oetker Tortenguss czy cosik i o masakro:)metne to jakies i bez smaku:)ale bez przesady,jak tak do niedzieli bede testowac to po pierwsze zbancze:)a po drugie zatruje sie nimi haha:)
Witam kolezanki napewno jest ale ja teraz nie pamietam nazwy dobre galaretki sa w kartoikach w sklepach Edeki w inny nie kupuje ja na pamiec biore i nawet nazwy nie pamietam ale ze mnie kucharka hehe miłego testowani ale moze do tej pory znalazłas juz :))))))))))))))))
Dzieki:)znalazlam ja wtedy,wlasnie w kartoniku,ale nazwa uciekla mi i nie sprawdze bo jestem w domciu kochanym juz na szczescie:)
Zna ktoś przepis na sałatkę göteborską? O ile dobrze ze słuchu napisałam jej nazwę. Dziadek mój kupuje różne sałatki u handlarza rybami Thiele (o ile komuś coś to mówi) i właśnie w piątek dostał taką sałatkę w gratisie. Jest to sałatka ze śledzi (chyba z octu one są), z dodatkiem kawałków jabłka. No pychota po prostu i chciałabym taką w domu zrobić. W Internecie jakoś nie mogę jej poszukać. Zna ktoś?
Te śledzie to może w sumie matiasy były - muszę jeszcze dokładnie to wysmakować.