Witajcie..mozecie mi powiedziec jak sie robi gulasz ze schabowych????toz to jakas masakra!!
Witajcie..mozecie mi powiedziec jak sie robi gulasz ze schabowych????toz to jakas masakra!!
http://www.kochbar.de/rezept/287329/Beilagen-Arme-Leute-Spargel.html
Jak zyje pol wieku i wiecj tak nie jadlam czegos takiego ,ale wczoraj zrobilam ,Schwarzwurzeln.Musze stwierdzic ze,nawet dobre.Wyczytalam w Wikipedii ze,to po polsku wyżymord .Czy mamy w Polsce cos takiego? i jakie regiony?
Kroisz schabowego w kostke i dalej jak z wolowego, A czemu masakra?
A ze im nie szkoda tych schabowych.....takie miesko marnowac:)nie jestem miesozerna ,ale dziadek tutaj tego nie jada,to jak zajade do domu,to sobie zrobie schaba taaaaaaaakiego wielkiego:):)tutaj mialam zaznaczone przed przyjazdem,ze toleruje kuchnie typowo niemiecka i o Boziu:)jak mnie to przerazalo:)ale ta kuchnia niemiecka to jest taka proscizna,ze szok:)przyjechali by do nas,to by im oczy zbielaly od naszego pysznego jedzonka:)
No tak masz racje. Ale ja gotuje po polsku :)) A Skarby piszcza z zachwytu. Oczywiscie nauczylam sie paru potraw niemieckich (schnelle Nummer) i nawet mi smakuja. Szybkie smaczne i pozywne. A jak zrobilam pierogi ruskie ...oj, co to bylo ! :))
dzieki..frau mi sama zagadala jak robic..- ja ze schabowych robie kotlety a nie gulasz,,hehe..
A ja jak robie tutaj szybkie chrusty z drożdzami to się tak zajadaja:))) POdam przepis; 0,5 kg mąki pół szklanki mleka małe drożdze świeże 0,4 g w niemczech jajko cukier waniliowy łyżka cukru pół kostki margaryny. drożdze rozpuścić w letnim mleku wszystkie składniki zagnieść jak ciasto na makaron ( nie czekać na wyrośnięcie ) rozwałokować wykrawać chrusty ,faworki i smazyć na oleju .Przepis prosty a faworki super posypać cukrem pudrem.
...dzieciaki w przyszlym tygodniu przyjezdzaja ze swoja dzieciarnia... wnukow az trojke mam... i to w wieku kiedy nie patrzy sie na kalorie... przepis wydaje sie prosty.... w piatek wieczorem bede piekla... pytanie mam... czy trzeba je zanurzyc jak paczki w oleju?