Zmienniczki 2

18 września 2017 23:07 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

A moja zmienniczka to nawet kolby kukurydzy z pola babci przywozila.

no to moja poprzestała na 10 kg jabłek 
18 września 2017 23:11 / 5 osobom podoba się ten post
Alaska

Kuźwa Hawana , pakuj się i zajeżdżaj do mnie , ugoszczę Cię takimi pysznościami z grzybów,że hej,a i popitki nie pożałuję :-)

Jak bylam w Wiedniu to caly ruch w centrum sparalizowala demonstracja w obronie wolnej uprawy grzybkow halucynogennych.
To dopiero musieli byc milosnicy.
A kosztowalam juz wiele dziwnych rzeczy, wiec mozesz robic zapasy, przy okazji pobytu na Slasku zajrze. 
18 września 2017 23:14 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

:lol1: no to moja poprzestała na 10 kg jabłek :-)

To sie nie dziwie, ze babcia ma jej dosc. Zeby z taka iloscia babci w tylek wchodzic? Szok.
18 września 2017 23:16 / 5 osobom podoba się ten post
hawana

Jak bylam w Wiedniu to caly ruch w centrum sparalizowala demonstracja w obronie wolnej uprawy grzybkow halucynogennych.
To dopiero musieli byc milosnicy.
A kosztowalam juz wiele dziwnych rzeczy, wiec mozesz robic zapasy, przy okazji pobytu na Slasku zajrze. 

Czem chata bogata tem się gościom odbija... zapraszam...a z tych halu,to mogę mieć w przyszłości, ewentualnie haluksy 
18 września 2017 23:25 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

Czem chata bogata tem się gościom odbija... zapraszam...a z tych halu,to mogę mieć w przyszłości, ewentualnie haluksy :-)

Te niemieckie babuszki tak nam  haluja, ze zadne halu niepotrzebne do szczescia.
19 września 2017 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Niedługo Firmy będą brały kasę za to, ze Opiekun był w oparach pierdnięcia PdP,albo za to, że Pdp na Opiekuna krzywo popatrzył etc. To zaczyna zakrawać na kabaret.
19 września 2017 09:21 / 3 osobom podoba się ten post
Jak wywali moderator to trudno.

Jest do wzięcia nowa sztela w CH.Do opieki pan 89 lat.Na już.Szczegóły i namiary podam na meila-mój w profilu.
19 września 2017 12:37 / 6 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Niedługo Firmy będą brały kasę za to, ze Opiekun był w oparach pierdnięcia PdP,albo za to, że Pdp na Opiekuna krzywo popatrzył etc. To zaczyna zakrawać na kabaret.

Nie chcę nic mówić ale za pierdzenie i przebywanie w jego oparach należy się jak najbardziej odszkodowanie 
19 września 2017 12:47 / 8 osobom podoba się ten post
Darko

Śmieszne? :D Kiedyś pracowałem na myjni samochodowej. Gościu dał mi 50 zł za umycie samochodu, kasowałem 10 albo 12 zł. Powiedział, że bez reszty :D Byłem taki wdzięczny, że chciałem mu jeszcze dorzucić woskowanie i odkurzanie :D Nie chciał, nie miał czasu. Pracownik przelicza, że w Polsce dostanie 1500 zł, w Niemczech np. 4000 zł. Może podejść  do pracy tak samo jak ja wtedy :D :D Głupi byłem.

Dla mnie śmieszne bo ta pensja w DE nie jest jakimś prezentem tylko ustaloną stawką wpisaną w umowie. Tak więc opiekunka wie ile dostanie. Niby dlaczego czuje się "niegodna" pensji w euro ??  Co innego kiedy dostaje niespodziewany napiwek, jak w Twoim przypadku. Wtedy można się czuć niegodnym ale pensja to pensja. 
19 września 2017 13:28 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Nie chcę nic mówić ale za pierdzenie i przebywanie w jego oparach należy się jak najbardziej odszkodowanie :lol1:

I odzież ochronna :)
19 września 2017 13:34 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Dla mnie śmieszne bo ta pensja w DE nie jest jakimś prezentem tylko ustaloną stawką wpisaną w umowie. Tak więc opiekunka wie ile dostanie. Niby dlaczego czuje się "niegodna" pensji w euro ??  Co innego kiedy dostaje niespodziewany napiwek, jak w Twoim przypadku. Wtedy można się czuć niegodnym ale pensja to pensja. 

Mycha ale jak  ja dostaje niespodziewany napiwek to tym bardziej czuję się :"Godna:"-)niemiaszki nie rozdają pieniędzy tak sobie.
19 września 2017 18:27 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

To dlaczego ludzie pracują ponad program? Są w szoku :D Dla ciebie to normalna stawka, dla nich szok.
19 września 2017 19:41 / 5 osobom podoba się ten post
Darko

To dlaczego ludzie pracują ponad program? Są w szoku :D Dla ciebie to normalna stawka, dla nich szok.

To wina analfabetyzmu wtornego, bardzo pospolitego w krajach rozwinietych.
19 września 2017 23:27 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny Zosia,Basia i Gabi,które do mnie meila napisały.Dopiero weszłam na kompa i przeczytałam.Jak będę miałą telefon do rodziny PDP odpiszę każdej z Was,ok.Dowiedziałąm się jedynie ,że to pani a nie pan,na chodzie i że istnieje możliwość zatrudnienia przez rodzinę, legalnie.Więcej nie wiem na dziś.
20 września 2017 09:02 / 6 osobom podoba się ten post
Darko

Taką chyba mamy mentalność. Albo wchodzą jeszcze w grę kompleksy, bo jesteśmy bardzo zakompleksieni. Przez wieki wszyscy z prawa i lewa starali sie o to a i za komunt też nie było lepiej. Co prawda poczucie wartości każdy ma "prywatne" ale tło na którym ono dojrzewa jest bardzo ważne  Kiedys w jakimś niemieckim miasteczku widziałam Rosjanina, takiego dresiarza. Na plecach miał napis Rasija. Szedł sobie dumnie. Jakoś "naszego" dumnego z napisu Polska na plecach  nie widę i nie widziałam. Musimy się chyba jeszcze dużo nauczyć - jako naród oczywiście