W domu #4

02 lipca 2015 20:03
może być cięzko bo zaległości duże ;) ale zjechałam na 2 mieisące więc chyba dam radę . w poniedziałek jadę nad morze , nie będę tam tylko leniuchować ale słonka i plaży dla mnie też nie zabraknie .Mam nadzieję .Pozdrawiam
02 lipca 2015 20:03
alinka1339

Leni w jakim miescie na Mazurach bedziesz ?

Alinko, bede na wsi w Zytkiejmach i w miescie Goldap
02 lipca 2015 20:08
leni

Alinko, bede na wsi w Zytkiejmach i w miescie Goldap

Gołdap słyszałam , ale te Zytkiejmy cóż za nazwa pierwszy raz słyszu .
Ja z okolic  Ełku dokładnie Wiśniowo Ełckie
02 lipca 2015 20:13
alinka1339

Alinko, zytkiejmy sa pod ruska granica, moglabym byc w elku i olecku, ale nie wiem kiedy moj prawie ex ma urlop i nie chce nikogo z rodziny jego tam spotkac.
02 lipca 2015 20:17
leni

Alinko, zytkiejmy sa pod ruska granica, moglabym byc w elku i olecku, ale nie wiem kiedy moj prawie ex ma urlop i nie chce nikogo z rodziny jego tam spotkac.

No sprawdziłam w inter, gdzie jest ta Gołdap , ja nie bardzo znam te strony , bo ja przyjezdna ślązaczka .
Twój prawie ex jest z okolic Ełku ?
02 lipca 2015 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Alinka, to nie mów tego głośno, tylko do mapy marsz ! Światowa dziewczyna, w Europie czuje się jak w domu, a swojej krainy nie zna ?
Ta nazwa brzmi Żytkiejmy. Jak patrzysz na mapę, to są wyżej niż Stańczyki, troszkę na wschód.
02 lipca 2015 20:21 / 2 osobom podoba się ten post
alinka1339

No sprawdziłam w inter, gdzie jest ta Gołdap , ja nie bardzo znam te strony , bo ja przyjezdna ślązaczka .

hahhaa Alinko, to my sie rpozminelysmy , bo ja jestem urodzona na Mazurach a w 1980 wyemigrowalam na slask do rudy slaskiej. Moj prawie ex jest z olecka a ja z jablonowa kolo olecka:)
02 lipca 2015 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
alinka1339

?????????????????????????????????????
Alinko kochana, najlepszy urlop w naszym zakątku świata. Wiele odkryć jeszcze przed Tobą. Powodzenia !
02 lipca 2015 20:36 / 4 osobom podoba się ten post
leni

hahhaa Alinko, to my sie rpozminelysmy , bo ja jestem urodzona na Mazurach a w 1980 wyemigrowalam na slask do rudy slaskiej. Moj prawie ex jest z olecka a ja z jablonowa kolo olecka:)

No widzisz , a ja od dziecka mieszkałam na śląsku w miejscowości Chybie to kierunek na Cieszyn . Od 10 lat mieszkam na Mazurach .

Benitko ja wiem ,że Mazury są piękne , ale ja nie mam czasu się nimi nacieszyć , bo praca i praca .
Teraz będę miała więcej czasu na poznawanie Mazurskiej krainy , bo mam zamiar kupić samochód i zostawić wyjazdy do de
02 lipca 2015 23:41 / 1 osobie podoba się ten post
Ja niestety mój urlop musiałam przełożyć na sierpień. Póki co kuruję się w domu. Wczoraj miałam biopsję mammotamiczną i oczywiście coś musiało się przytrafić właśnie mnie. Lekarz na jakieś naczynko chyba natrafił, bo krew się lała tak, że przemoczyłam bandaże i bluzkę, więc musiałam wszystko zdjąć. Dobrze, że miałam ze sobą kurtkę, bo inaczej musiałabym iść do samochodu w samych bandażach:))
03 lipca 2015 23:57 / 5 osobom podoba się ten post
W zasadzie nie planowałam wcześniej urlopu ale wczoraj nagle naszła mnie myśl dlaczego nie?.Więc córka znalazła wolną kwaterę w Międzyzdrojach.No to jedziemy na tydzień
04 lipca 2015 00:03 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Ja niestety mój urlop musiałam przełożyć na sierpień. Póki co kuruję się w domu. Wczoraj miałam biopsję mammotamiczną i oczywiście coś musiało się przytrafić właśnie mnie. Lekarz na jakieś naczynko chyba natrafił, bo krew się lała tak, że przemoczyłam bandaże i bluzkę, więc musiałam wszystko zdjąć. Dobrze, że miałam ze sobą kurtkę, bo inaczej musiałabym iść do samochodu w samych bandażach:))

Agrafko no co ty wyprawiasz martwię sie o ciebie.Mam nadzieję że juz wszystko dobrze.Pamiętam że ślub planowałaś wiec trzymaj się zdrowo!
04 lipca 2015 07:17 / 7 osobom podoba się ten post
Jestem już na urlopie.Na razie zakotwiczyłam u córki i blizniaków.Jestem ne odpuszczana na kroczek tyle mają mi do powiedzenia 4 -letnie kochane ludki.Do domku w niedzielę.pozdrawiam.
04 lipca 2015 07:32 / 5 osobom podoba się ten post
leni

nie przetrenuj sie Kochana.)

Leni tak czytam twoje wpisy.Jaka z Ciebie dobra duszyczka.Każdemu odpowiesz dla każdego masz miłe słowo.Ja to chyba z tych leniwych bo tylko plusikuję.Żeby tak więcej dobrych ludzi było na świecie jak Ty.Pozdrawiam.
04 lipca 2015 11:29 / 7 osobom podoba się ten post
Miłego dzionka wszystkim paniom i panom w pracy
U mnie pogoda przepiekna. Właśnie wstałam po pierwszym dniu imprezy (mamy wszyscy urodziny tj. ja, mąż i córcia). Dzisiaj kolejny najad. Z uwagi na zbyt dużą ilość gości bawimy się w ogrodzie, a i tak musieliśmy "rozdzielić" gości na partie. Dobrze, że zamówiłam catering i odpadlo mi gotowanie.
Zmywarka odmawia współpracy i chyba siadła. Ale jakoś nie wypada na jednorazówkach podawać.
Sąsiedzi nie protestują, też się bawią z nami. Odpada mi więc ewentualny nalot policji.
Chyba jednak stara jestem bo dopiero teraz stanęłam do pionu i kawę uskuteczniam (a nie piję alkoholu). Córka żegna ostatnich swoich gości. Bawili się w ogrodzie do rana i nawet nie marzli. Nie ma jak młodość. Ja tam koniec imprezy zakończyłam w grubym dresie Dostała zamiast kwiatów pęki 18 balonów Super sprawa. Mam ogród w balonach
Teraz czas na wielkie sprzątanie i doprowadzenie się do stanu używalności.
Kocham urlop
Mam nadzieję, że przeżyjecie jakoś ten upał