W domu #4

30 czerwca 2015 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Kasiu zostaw temperament w sypialni bo jak dostaniesz to prawko to będzie strach taka temperamentna babe za kierownica spotkac :lol2:

Mam niezliczone pokłady temperamentu:)Wystarczy i do sypialni i za kierownicę:)I jeszcze zapasik zostanie:):):):):)hi hi hi
30 czerwca 2015 22:11 / 4 osobom podoba się ten post
Zofija

Ja zawsze i wszystkiego uczyłam się na logikę. Nigdy niczego nie kułam  na blachę. Prawo jazdy zdawałam już prawie ćwierć wieku temu, ale pamiętam że też odpowiedzi na ówczesne testy opanowałam poprzez logiczne myślenie i zdałam bez problemu.

Kucie na blachę działa tylko na krótką metę. Miałam kiedyś mało zdolną sąsiadkę. Całe popołudnia się uczyła pamięciowo, a na klasówkach dostawała słabe oceny, bo wystarczyło, że zapomniała jedno słowo z regułki i już nie potrafiła odpowiedzieć na zadane pytanie. Wystarczy trochę myśleć, to zawsze się człowiek wybroni. Co do prawka, ja nawet wykładów całych nie zaliczyłam. Byłam tylko na dwóch, na tym drugim był właśnie próbny egzamin teoretyczny, a że napisałam go bezbłędnie, to dali mi pozwolenie na jazdy:). Przepisy tylko  przeglądałam i to dzięki logicznemu myśleniu zdałam wtedy te testy.Wam też czas na urlopie płynie tak błyskawicznie?? Ja jestem w domku już miesiąc i na nic nie mam czasu. Ten tydzień nie zapowiada się lepszy. Mam do odbębnienia kurs przedmałzeński, zabieg w szpitalu i wiele innych zaległych spraw. Z tego wszystkiego musiałam przełożyć wyjazd w ukochane góry na sierpień. Ale to może lepiej, bo nie będzie już śniegu.
01 lipca 2015 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Jam też z B....ca ,ale od 20 lat na Mazowszu.Mamą mieszka na Zygmunta Augusta koło Policji.Gdzie Ty mieszkasz,co w mieście nowego.Pozdrawiam.
01 lipca 2015 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Odpoczywaj i rób to wszystko na co masz największą ochotę.
Życzę miłego uropowania i zezwalam na póżne wstawanie, by przywitać Opiekunkowo nawet późną porą  
01 lipca 2015 07:59 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich z domowych pieleszy. dwa poprzednie dni spędziłyśmy w spa. Dopieszczano nas na maksa. Mam wszystkiw części ciała mięciutkie i pachnące (masaż relaksacyjny to przedsionek nieba ), na głowie piękną nową fryzurę i pełny błogostan trwa. Moja córcia też wylaszczyła się na wakacje. Machnęła sobie chyba wszystkie dostępne zabiegi kosmetyczne łącznie z rzęsami.
Taraz kawkę na tarasie uskuteczniam i cieszę się ciszą i spokojem.
Muszę wykrzesać energię i zacząć przegotowywać imprezkę. W weekend czeka mnie najazd gości. Ja i mąż kończymy 45 lat a córcia - 18 lat.
Będzie wesoło
01 lipca 2015 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Witam wszystkich z domowych pieleszy. dwa poprzednie dni spędziłyśmy w spa. Dopieszczano nas na maksa. Mam wszystkiw części ciała mięciutkie i pachnące (masaż relaksacyjny to przedsionek nieba :-)), na głowie piękną nową fryzurę i pełny błogostan trwa. Moja córcia też wylaszczyła się na wakacje. Machnęła sobie chyba wszystkie dostępne zabiegi kosmetyczne łącznie z rzęsami.
Taraz kawkę na tarasie uskuteczniam i cieszę się ciszą i spokojem.
Muszę wykrzesać energię i zacząć przegotowywać imprezkę. W weekend czeka mnie najazd gości. Ja i mąż kończymy 45 lat a córcia - 18 lat.
Będzie wesoło :taniec2:

Gratuluję. To też moje klimaty. Spa... kawka w ciszy i spokoju...
Fajnego imprezowania.
Na wszystko jest czas i pora.
01 lipca 2015 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Mam niezliczone pokłady temperamentu:)Wystarczy i do sypialni i za kierownicę:)I jeszcze zapasik zostanie:):):):):)hi hi hi

To w takim razie sobie poradzisz, tylko cierpliwa bądź.
02 lipca 2015 06:20 / 7 osobom podoba się ten post
Ja tez witam z domku:))) Wczoraj przyjechalam na cale 2 miesiace. I bede robic wszystkiego po trochu. Trzeba sie ogrodkiem zajac, dom po mojemu ogarnac, o siebie zadbac, jakis wyjazd no i troszke poimprezowac. Pierwsza juz w sobote, przyjedzie rodzinka, pogoda zapowiada sie wspaniala, woda do basenu nalana, wiec posiedzimy, pogrilujemy, popijemy troszke, pospiewamy i bedzie git:)) Pozdrawiam wszystkie opiekunki. I te ktore musza pracowac i te ktore odpoczywaja:)
02 lipca 2015 06:42 / 2 osobom podoba się ten post
syldarka

Ja tez witam z domku:))) Wczoraj przyjechalam na cale 2 miesiace. I bede robic wszystkiego po trochu. Trzeba sie ogrodkiem zajac, dom po mojemu ogarnac, o siebie zadbac, jakis wyjazd no i troszke poimprezowac. Pierwsza juz w sobote, przyjedzie rodzinka, pogoda zapowiada sie wspaniala, woda do basenu nalana, wiec posiedzimy, pogrilujemy, popijemy troszke, pospiewamy i bedzie git:)) Pozdrawiam wszystkie opiekunki. I te ktore musza pracowac i te ktore odpoczywaja:):chaplin:

Wypoczywaj,wypoczywaj.Ciesz sie rodziną i znajomymi.Dwa miesiące zleca szybko, bo przecież w domu czas płynie ze zdwojona prędkością.Pozdrawiam
02 lipca 2015 14:45 / 10 osobom podoba się ten post
Widzę,że dużo nas akurat zaczęło urlopy

Ja dotarłam do domu dziś rano. Autobus pełniutki. Jechałam spod holenderskiej granicy,więc podróż trwała aż 17 godzin,noc jednak przespałam i nawet nie jestem zmęczona...tylko stopy podpuchnięte.

Jutro teściowa ma urodziny,w sobotę spora impreza. Córka zostaje u babci na 2 tygodnie. Dziś byłam z nią na na zakupach (to,czego nie mogłam jej kupić w De bez mierzenia-bielizna,strój kąpielowy itp) , byłyśmy też u kosmetyczki. Przeszłam się do Biedronki  ,spotkałam po drodze sporo znajomych...
Fajnie tak bez pośpiechu, na luzie.....

02 lipca 2015 19:39 / 2 osobom podoba się ten post
Witam cale Opiekunkowo z Polski.Jutro minie tydzień jak wieczorem wyjezdzalam do Ojczyzny.To jest jakiś obled...dlaczego ten czas w Pl tak szybko leci.?Czy Wam również? W Niemczech czas się dluzy,a tutaj po prostu szok.Mialam co prawda dużo spraw do załatwienia tak ze co dziennie dużo zajec.Wymiana dowodu osobistego,posadzenie kwiatow w ogrodzie wg mojego mniemania,w niedzielę od razu za kierownicę i wyjazd do corki do Warszawy.Jak będzie tak szybko plynac ten czas to nawet nie zdaze się obejrzeć i będę musiala jechać do Niemiec.Ale koniec tego monologu ---pozdrawim wszystkich pracujących w DE zyczac Wam szybko mijających dni , jak również tych odpoczywających w PL(i nie tylko)zyczac czasu upływającego w TEMPIE ŻÓŁWIM.))))
02 lipca 2015 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
babuszka

Witam cale Opiekunkowo z Polski.Jutro minie tydzień jak wieczorem wyjezdzalam do Ojczyzny.To jest jakiś obled...dlaczego ten czas w Pl tak szybko leci.?Czy Wam również? W Niemczech czas się dluzy,a tutaj po prostu szok.Mialam co prawda dużo spraw do załatwienia tak ze co dziennie dużo zajec.Wymiana dowodu osobistego,posadzenie kwiatow w ogrodzie wg mojego mniemania,w niedzielę od razu za kierownicę i wyjazd do corki do Warszawy.Jak będzie tak szybko plynac ten czas to nawet nie zdaze się obejrzeć i będę musiala jechać do Niemiec.Ale koniec tego monologu ---pozdrawim wszystkich pracujących w DE zyczac Wam szybko mijających dni , jak również tych odpoczywających w PL(i nie tylko)zyczac czasu upływającego w TEMPIE ŻÓŁWIM.))))

babuszka, odpoczywaj ile mozesz i nie mysl o uplywajacym czasie. Ja tez za 2 tygodnie bede miala pierwszy urlop od 4 lat.  Tak baaardzo sie ciesze, odwiedze moje kochane Mazury i braci
02 lipca 2015 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
Pozdrawiam opiekunki już z domu , od niedzieli jestem w Polsce , na razie trzymam tempo sportowe ale to znamy wszystkie ;)  
02 lipca 2015 19:58 / 1 osobie podoba się ten post
nomelka

Pozdrawiam opiekunki już z domu , od niedzieli jestem w Polsce , na razie trzymam tempo sportowe ale to znamy wszystkie ;)  

nie przetrenuj sie Kochana.)
02 lipca 2015 20:00
leni

babuszka, odpoczywaj ile mozesz i nie mysl o uplywajacym czasie. Ja tez za 2 tygodnie bede miala pierwszy urlop od 4 lat.  Tak baaardzo sie ciesze, odwiedze moje kochane Mazury i braci

Leni w jakim miescie na Mazurach bedziesz ?