Dopiero co wpadlam do domu, zaraz biore sie za przegladanie gier o ktorych pisalas, jak sobie radzisz na wyjezdzie? Masz czas by grac?
Dopiero co wpadlam do domu, zaraz biore sie za przegladanie gier o ktorych pisalas, jak sobie radzisz na wyjezdzie? Masz czas by grac?
Ja uwielbiam RPG. Morrowinda wprost kocham, Oblivion wg mnie jest już słabszy. Teraz gram w Noc Kruka - czyli Gothic :-).
Lubię też tego typu gry jak Faraon lub Twierdza, no i nie pogardzę kuleczkami w różnej postaci :-)
rpg - czy dobrze zrozumialam, to sa gry fabularyzowane a takie wlasnie lubie, teraz podpatrzylam u Bartosh na yt skyrim III, niestety na ps4 czyli na razie nie dla mnie.
manga to japoński komiks, dość specyficzny bo czarno-biały, poruszający chyba wszystkie możliwe tematy jakie istnieją na tym świecie i nie tylko
no ja nie mam się jak grą odstresować, brak stałego łącza robi swoje, ale pisaniem się odstresuję, przez ten czas jak tutaj jestem czytam i piszę na zmianę i pierwsze efekty pisania na wordzie widać, może kiedyś tą moja pisaninę wydam :D
w domu sobie pogram, o! będę miała co robić bo nowa aktualizacja w Diabełku była, to pewnie znowu dużo nowości zapodali :D
Właśnie dlatego je lubię, bo są to gry fabularne, grając wchodzisz w inny świat :-)
To powinnaś pogadać z moją córą. Zrobiłaby Ci wyklad na temat mang. Nawet po japońsku ;)))) Ledwo przyjechała i już mi jakś brzęczy za uchem. Stwierdziła, że musi nadrobić zaległości z roku szkolnego :-(
no proszę najpierw książki podobne, teraz mangii :) nawet nie wiesz jak mnie to cieszy, że są tacy co temat znają :) zresztą co się dziwić w końcu z jednego województwa jesteśmy :) podobne bakcyle w nas są :)
Moja córa pyta co czytasz z mang? A tak na marinesie ona też ma na imię Iza ;))))))))))))))))))))) Powiedz jeszcze, że uczysz się japońskiego to już wogólę was nie rozróżnię :*
ja mam na imię Dorota, izanami to było wymyślone na potrzeby maila i tak mi zostało, siostra do mnie mówi Izu :), głównie to yaoi czytałam i shounen-ai, teraz mało kiedy czytam, bo w książkach siedzę, ale czasem powiększam kolekcję i swoje ulubione autorki czytam może twoja córka zna Ayano Yamane :) to moja najulubieńsza autorka, a potem dużo innych :), japońskiego się nie uczę, bo jakoś tyłka do tego ruszyć nie umiem, ale książki do nauki w domu mam :), Wstenguś wiekiem, nas rozróżnisz :))))))))))
Ja czytam: shoujio, shonen i wszelkie fantasy z gatunku Kuroshitsuji i Pandora Hearts. Za yaoi nie bardzo przepadam, a z shonen-ai to tylko Vassalorda czytałam i średnio mi sie podobał, ale co kto lubi.
Iza, córka wstengi
dokładnie, w mandze jest taki wybór że każdy coś dla siebie znajdzie :), choć tak jak pisałam już mniej w tym siedzę, ale jak widzę jakąś fajną mangę po polsku to sobie nie odmawiał żeby kupić, jeszcze swego czasu X clampa czytałam, Bleacha jeszcze lubię, nawet maskotki z tego mam Renjiego i Byakuję i w domu mam jaśka z nimi :)
Powiem Ci, że córka też sporo kasy zostawia w księgarniach. A właśnie jaśki i torby oraz inne akcesoria to córa zamawia na necie. Wtedy robią na zamówienie z wybranej mangi. Tyle, że taka usługo też sporo kosztuje ;)