26 lutego 2015 11:50 / 8 osobom podoba się ten post
ivanilia40Właśnie...masz rację,oni chyba poza czubkiem własnego nosa niczego nie widzą.
Hm...jak juz pisałam, ,,moja,, niemiecka rodzina jest fajna, podopieczna tez, ale....... było kiedyś zdarzenie, które utwierdziło mnie w tym co piszesz.
Otóż zmieniała mnie kobietka, z której babcia była bardzo zadowolona, lubiły sie obie, choć kobietka nie była jakoś specjalnie uszczesliwiona z powodu pracy w DDR i w tym miejscu jesli chodzi o lokalizację ( dalekie przedmieścia, kobietka niemobilna nawet rowerowo ) Obiecała jednak babci, że przyjedzie po raz kolejny i tak tez było. Jak wiecie ja tu jestem na stałe, więc ona wpadała w tak zwanym międzyczasie. Niestety , dziewczyna potrzebowała zarobić więcej grosza, więc znalazła inną pracę, w sensie z regularnymi zmianami 2x2. Zanim się o tym dowiedzielismy to mój szef, a babci syn był przekonany, że jak tylko zadzwoni do tej pani, to ona na skrzydłach przyleci w nocy o północy. Na moją nieśmiałą sugestię, że nie jest to takie oczywiste, to on tylko oczka zmrużył, uśmiechnął się z przekąsem i mówi, nie martw się, przyjedzie, przyjedzie. Te zrmrużone oczka i ten uśmiech mówiły , ,,spokojnieże no jak to, on taką luksusową pracę daje i płaci, więc musi klapnąć. Niestety, ku jego zmartwieniu koleżanka podziękowała, mówiąc, że ma juz inną pracę. Szkoda ze nie widziałyście jego miny. :)))))))))i mojej radości, że Polka im nosa utarła. Niestety jak się chce mieć mnie na długo, to trzeba się liczyć z tym, że za każdym razem ktoś inny będzie mnie zmieniał. Każdy przecież chce zarobić. Nie mam do nich za grosz zaufania, za grosz i choć dobrze mi tu, nawet bardzo, to jestem czujna jak ważka i na każdy przejaw wyższosci (prawie się nie zdarza ) reaguję natychmiast, natychmiast.
Poza tym, jadę dziś z babcią do fotografa, bo jej sie Ausweis konczy i nowy trzeba robić. Dziś przy sniadaniu mi powiedziała, że dla niej wizyta u fotografa to tak jak u dentysty. Mam to samo, więc wnioskuje, że mimo rożnic narodowosciowych, jesteśmy bratnimi duszami :)))))))))))))))))