Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

03 kwietnia 2015 13:40
ivanilia40

Kacha i Ty to sama opędzlujesz???

tak zjadłam:) bo sniadan nie jadam wiec głodna jestem haha i z apetytem jadam obiady:))(akurat łosoś mega duzy tym razem ale szkoda mi było go dzielić)
05 kwietnia 2015 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj obiad przywiozła Córka , ozory w sosie pieczarkowym, kartofle i groszek zielony.
05 kwietnia 2015 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
Biały barszczyk z jajajmi,chrzanem i kiełbaską ,pyszota:):)I jutro chyba też bo sagan nagotowałam jak dla pułku wojska:)
07 kwietnia 2015 17:00 / 5 osobom podoba się ten post
Znowu ja?:)

Dzis obiad pt.porzadki w lodówce:)

Ryż,cyce kurze co sie uratowały z sobotniego proszonego obiadu,podduszone na startych pieczarkach z cebulką,surówka/kilka korniszonów,czerwona papryka-w kosteczkę,jabłko na duzych oczkach starte,żałosna resztka kupnej surówki z białej kapusty ,ziel.pietruszka cukier ,pieprz kapka oleju/-wszystko wymechlane w misce.Babcia wsuwała az sapała i stwierdziła na koniec ,ze ja tuczę.Codziennie tak mówi:):):)
07 kwietnia 2015 17:02 / 2 osobom podoba się ten post
a ja miałam dzisiaj zupę z soczewicy, zrobiłam gulasz, knedle i czerwona kapustka :)
07 kwietnia 2015 17:37 / 4 osobom podoba się ten post
Schab duszony z cebulą ziemniaki marchewka z groszkiem.
07 kwietnia 2015 19:51 / 3 osobom podoba się ten post
Ja już staję się  nudna w tym temacie :) sznycel,bratkartoffeln i brukselka., ale jeszcze będą 2 razy naleśniki, sznycel, w sobotę restauracja / pizza będzię jedzona pazurkami / i do domku :))))))))))))
08 kwietnia 2015 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobię dzisiaj pizzę hawajską z tuńczykiem i ananasem!
08 kwietnia 2015 09:05 / 3 osobom podoba się ten post
Została mi szynka sprzed Wochenende. Zrobię zapiekankę z makaronem, szynką i porem. Posprzatam w ten sposób lodówkę.
08 kwietnia 2015 09:11 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki,buttergemuse i kiełbasa smażona.
08 kwietnia 2015 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
ziemniaki i śledzie :)
08 kwietnia 2015 14:00 / 3 osobom podoba się ten post
Wątróbka z jabłkiem, ziemniaki puree. Jak na mój gust przesoliłam, ale babcia chętnie zjadła:)
08 kwietnia 2015 15:44 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa kapuściana po świętach.
08 kwietnia 2015 15:56 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś, a dokładnie wczoraj wieczorem pdp kazała mi rozmrozić paprykę z mięsem mielony, która leżała w zamrażalniku ok. roku. I taki obiad jej smakuje. Ja tego nie jadłam, zrobiłam sobie rybę, ale przeglądając zawartość lodówki znalazłam więcej takich wiekowych cudów.
08 kwietnia 2015 19:42 / 4 osobom podoba się ten post
A u mnie były dzis racuszki serowe ,budyn i kompocik!!Byłam ciekawa jak mojemu ulubiencowi beda smakowac w razie w miałam w rezerwie cos innego jeszcze ale sie udało i nie musiałam rezerwy ruszac:))